Ps. zauważyłem, że coś mi śwista i dziwnie trzeszczy w słupku jak te piano blacki od strony kierowcy, ale jak opuszczę ciut szybę nawet 1 cm to nie słychać nic hmm?
 Słupki są zrobione po nowemu, ale teraz pojawił się taki dźwięk, jakoś po roku.www.mazdaspeed.pl
 Słupki są zrobione po nowemu, ale teraz pojawił się taki dźwięk, jakoś po roku.Palmer napisał(a):Ranking najbardziej niezawodnych auta wg TÜV. Podlinkowuję do fajnej wyszukiwarki, którą opracowało OtoMoto:https://www.otomoto.pl/tuv/
Warte odnotowania jest, że w kategorii aut w wieku 4-5 lat Mazda 3 zajęła miejsce 1 (4,9% udział poważnych usterek), nie tylko w segmencie C, ale też w ogólnym zestawieniu. A w kategorii aut najmłodszych (w wieku 2-3 lata) Mazda 3 znalazła się odpowiednio na miejscu 3 i 18, czyli wychodzi "niezawodność" BP.
MM4zda napisał(a):Wczoraj mi wyskoczył komunikat 'Niski poziom oleju silnikowego' (33 tys przebiegu) podczas jazdy, dziś sprawdzę na bagnecie na zimnym bo wczoraj już późno wróciłem.
Fasiol napisał(a):Do kompletu drobnych i irytujących usterek doszedł zaparowany klosz górnego światła stop. Za 3 tyg mam przegląd więc wówczas to zgłoszę wraz z rezonującym/skrzypiącym plastykiem pod panelem klimatyzacji (tam gdzie jest wejście usb).
mskgs napisał(a):U mnie po 5 miesiącach/12k km:
– zaraz przed wyjazdem na wakacje: usterka dostępu bezkluczykowego… zniknęło po kilku uruchomieniach samochodu
– podczas drugiego wyjazdu na wakacjeusterka układu poduszek powietrznych(??) – pojawilo się 3-4 razy na chwilę podczas jazdy i zniknęło
– kierownica w kilku miejscach ma dziwne ślady zużycia, których nie widziałem w poprzednich swoich samochodach po przebiegu 20x większym.

MM4zda napisał(a):Wczoraj mi wyskoczył komunikat 'Niski poziom oleju silnikowego' (33 tys przebiegu) podczas jazdy, dziś sprawdzę na bagnecie na zimnym bo wczoraj już późno wróciłem.
mskgs napisał(a):Jestem umówiony do serwisu w przyszłym tygodniu, zobaczymy. Ostatnio praktycznie codziennie jestem atakowany tym komunikatem o poduszkach.
mskgs napisał(a):Oddałem w zeszłym tygodniu samochód z błędem układu poduszek powietrznych. Diagnoza: airbag do wymiany. Dostałem samochód zastępczy, serwis po diagnozie nie wydał mi już samochodu, bo w razie kolizji mógłbym mieć "kuku". Także zachowali się bardzo w porządku. Swoją drogą, z jednej strony to zabawne, że awarii uległa tak podstawowa rzecz... Z drugiej to przerażające, bo okazało się, że zrobiłem ok. 2000 km z niesprawną poduszką kierowcy...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości