Ps. zauważyłem, że coś mi śwista i dziwnie trzeszczy w słupku jak te piano blacki od strony kierowcy, ale jak opuszczę ciut szybę nawet 1 cm to nie słychać nic hmm?

www.mazdaspeed.pl
Palmer napisał(a):Ranking najbardziej niezawodnych auta wg TÜV. Podlinkowuję do fajnej wyszukiwarki, którą opracowało OtoMoto:https://www.otomoto.pl/tuv/
Warte odnotowania jest, że w kategorii aut w wieku 4-5 lat Mazda 3 zajęła miejsce 1 (4,9% udział poważnych usterek), nie tylko w segmencie C, ale też w ogólnym zestawieniu. A w kategorii aut najmłodszych (w wieku 2-3 lata) Mazda 3 znalazła się odpowiednio na miejscu 3 i 18, czyli wychodzi "niezawodność" BP.
MM4zda napisał(a):Wczoraj mi wyskoczył komunikat 'Niski poziom oleju silnikowego' (33 tys przebiegu) podczas jazdy, dziś sprawdzę na bagnecie na zimnym bo wczoraj już późno wróciłem.
Fasiol napisał(a):Do kompletu drobnych i irytujących usterek doszedł zaparowany klosz górnego światła stop. Za 3 tyg mam przegląd więc wówczas to zgłoszę wraz z rezonującym/skrzypiącym plastykiem pod panelem klimatyzacji (tam gdzie jest wejście usb).
mskgs napisał(a):U mnie po 5 miesiącach/12k km:
– zaraz przed wyjazdem na wakacje: usterka dostępu bezkluczykowego… zniknęło po kilku uruchomieniach samochodu
– podczas drugiego wyjazdu na wakacjeusterka układu poduszek powietrznych(??) – pojawilo się 3-4 razy na chwilę podczas jazdy i zniknęło
– kierownica w kilku miejscach ma dziwne ślady zużycia, których nie widziałem w poprzednich swoich samochodach po przebiegu 20x większym.
MM4zda napisał(a):Wczoraj mi wyskoczył komunikat 'Niski poziom oleju silnikowego' (33 tys przebiegu) podczas jazdy, dziś sprawdzę na bagnecie na zimnym bo wczoraj już późno wróciłem.
mskgs napisał(a):Jestem umówiony do serwisu w przyszłym tygodniu, zobaczymy. Ostatnio praktycznie codziennie jestem atakowany tym komunikatem o poduszkach.
mskgs napisał(a):Oddałem w zeszłym tygodniu samochód z błędem układu poduszek powietrznych. Diagnoza: airbag do wymiany. Dostałem samochód zastępczy, serwis po diagnozie nie wydał mi już samochodu, bo w razie kolizji mógłbym mieć "kuku". Także zachowali się bardzo w porządku. Swoją drogą, z jednej strony to zabawne, że awarii uległa tak podstawowa rzecz... Z drugiej to przerażające, bo okazało się, że zrobiłem ok. 2000 km z niesprawną poduszką kierowcy...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości