Ech....marcinkowski...
marcinkosky napisał(a): bkapust napisał(a):chlopak zachowywal sie jak taki bandyta. Taranowal blokade, Policjanta
zastanawiam sie jak mozna ztaranowac blokade motrem

(watpie zeby chcial ten koles tak zrobic)
Można, jeśli jednym z „elementów” blokady jest policjant, a tak to właśnie było. Blokował mu przejazd własnym ciałem.
marcinkosky napisał(a):a wydawalo mi sie ze to POLICJA ma nas bronic a nie zabijac!!!!!!!!!
moim zdaniem nie powinno byc ani jednej "wpadki"
I tu masz rację. Policja broni nas właśnie przed takimi idiotami co 2 lata jeżdżą bez prawka i nie odróżniają blokady policyjnej od zwykłej kontroli drogowej. Do normalnych ludzi przestrzegających PRAWA policja nie strzela.Tak jak kolega wyżej napisał: nie miał napisu „ ja nie z napadu” , za to miał psi obowiązek się zatrzymać, a tego nie zrobił. Gdyby myślał co robi na drodze,
to by żył.
marcinkosky napisał(a):wiem ze to moze dziwnie zabrzmi ale niestety to jest wliczone w ich zawod!!!!!! sami poszli do Policji pracowac i nikt ich do tego nie zmusza!!!!!
To samo można powiedzieć o takim durnym motocykliście i jego rodzinie, która dopuściła by tak robił od 2 lat. TRAGEDIA NA WŁASNE ŻYCZENIE. Nikt ich do tego nie zmuszał. Sami poszli na takie ryzyko.
Ja córce bym nie pozwolił tak jeździć. I jazdę na motorze na 100 % będę jej odradzał jak dorośnie.
marcinkosky napisał(a):sorry ale bynajmniej ja nie pamietam juz polowy przepisow ktore zakuwalem do zdawania egzaminu (prawko zdalem 4 lata temu). Wiekszosc z nas pamieta tylko te przepisy ktore sa niezbedne do tego aby sie sprawnie poruszac po drogach....
Sam nie wiem czy Ci współczuć czy raczej Twojej rodzinie...Cztery lata i już amnezja? Tragedia chłopie!
Wypadało by, choćby dla własnego dobra odświeżyć sobie wiedzę. Ja mam prawko 19 lat, a przepisy dobrze pamiętam (ostatnio z ciekawości robiłem sobie testy w necie – narodowy test kierowców i TVN-u). Wyszły OK. A jak praktyka? NIGDY przez te 19 lat nie spowodowałem wypadku ani nawet kolizji. By nie było, że jestem „święty” – prawie regularnie raz w roku (wakacje) zdarza mi się zapłacić mandat. Zawsze za to samo...prędkość. Obecnie właśnie za to mam 4 punkty karne.
marcinkosky napisał(a):wiem jedno ze napewno zadna ze stron (Policja jak i Chlopak) nie sa bez winy i nie mozna tak ciskac po kims kto zginal smiercia tragiczna!!!!!!!
Moim zdaniem Policja zachowała się prawidłowo. Gdyby to był prawdziwy oprych (ten z napadu) i Policjant na blokadzie, by odskoczył a nie strzelił, to teraz na wszystkich forach dyskutowano by jaką to nieudolną Policję mamy, co to bandyty na motorze się boją, a "giwery" mają u pasa by ich dociążały jak wiatr wieje...
Słowem chłopak zginął na własne życzenie,
bo nie myślał za kierownicą, a to niebezpieczne dla wszystkich! Może inni bezmyślni „kozacy-dawcy nerek” śmigający bez prawka na swych "przecinakach" wyciągną logiczne wnioski ze zdarzenia. Choć szczerze wątpię – oglądałem wypowiedzi kolegów tego zabitego. Zgroza i kretynizm – tylko czekać na następną taką tragedię...