Nie zatrzymał się do kontroli i został zastrzelony!!!

Pogaduchy motoryzacyjne.

Czy policjant miał prawo strzelać do motocyklisty

Tak
67
59%
Nie
32
28%
Trudno powiedzieć
15
13%

Liczba głosów : 114

Postprzez magicadm » 31 lip 2006, 08:37

tomekrvf napisał(a):Jeśli chcemy życ w państwie prawa to należy te prawo przestrzegac. Jeśli łamiemy prawo należy liczyc się z konsekwencjami własnych czynów.

Im więcej ludzi to zrozumie – szybciej ten kraj znormalnieje...

...a tak mamy polityków chowających się za immuniet (troszkę OT)...
i wielu cwaniaczków na motorach/w samochodach, którym wszystko wolno...
Pozaklejane/popodginane tablice rejestracyjne to norma i to chora – do tego stopnia, że na forum Katody ;P jest szczegółowy opis jak wykonac mechanizm maskujący/obracający tablice rejestracyjne przed Policją...
Linku z wiadomych wzgledów nie wklejam...

Do osób obawiających się postrzelania przez Policję przy kontoli radarowej: ile razy widzieliście podczas takiej kontroli w ręce Policjanta: radar, "lizak" czy pistolet???
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez Grzyby » 31 lip 2006, 10:26

Wina gościa który zginął – nikogo innego.
Jak usłyszałem info o tym w trójce to powiedziałem "bardzo dobrze – mógł się zatrzymać!"
Poznanie szczegułów całej sprawy tylko mnie utwierdza w tym przekonaniu.

Fakt, człowieka szkoda (i zabitego i policjanta który będzie z tym żył) ale takie jest prawo. I niech nikt nie wyjeżdża z tekstami jak marcinkosky o przepisowej jeździe itp. – w tym przypadku Policja zachowała się dobrze, a klient źle.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Veetec » 31 lip 2006, 10:31

Wiadomo – szkoda człowieka (tym bardziej mlodego).

Ale w calej tej sprawie jest jedno "ale".
Chłopak był głupi (sorry za okrutne, w tej sytuacji, stwierdzenie) i miał pecha. Głupi bo jeźdździł bez prawka i 2-krotnie nie zatrzymał sie do kontroli (ponoc probował staranowac policjanta). Pech – bo akutar tego dnia policja była nerwowa i poszukiwała motycyklistów. Niewałściwy człowiek (chłopak), pojawił sie w niewłaściwym miejscu i robił niewłaściwe rzeczy.
Forumowicz

Od: 18 wrz 2005, 00:29
Auto: Aktualnie:
626 GF 4D 2.0 diesel '01 oraz MB W124 220E 2.2 benzyna '93
Wcześniej:
Octavia L&K 1.8 20V turbo '01
626GF 5D 2.0 benzyna (136KM) '01

Postprzez Negoiu » 31 lip 2006, 10:41

Jeszcze jedna rzezc o którje chyba nikt to nic nie powiedział. Chłopak jeździł bez prawka od 2 lat. Co do cholery jasnej robili jego rodzice i kumple, dziewczyna(narzeczona) etc. etc.???? Kto mu na to pozwolił. Jeśli ja słyszę wczoraj w dzienniku rozmowy z Jego przyjaciółmi: a często jeździliśmy motorami; od dwóch lat jeżdziliśmy na zloty itp.– jak to się kurde dzieje, że nie widzimy jawnego łamania prawa przez przyjaciela znajomego, żonę...

Szczerze myślę, że dużą dopowiedzialność za to ponoszą jego najbliżsi- pozwalali mu na to i szkoda tylko, że tak to się paskudnie skończyło.

Możemy się już tylko za Niego pomodlić.

P.S. mały OT: jak miałem 15 lat ojciec wracając z dyżuru przyszedł do mnie do pokoju i powiedział; nigdy za mojego życia nie będziesz jeździł na motocyklu i wyszedł. Nawet mnie to nigdy nie pociągało, ale jego słowa wywarły na mnie to duże wrażenie.
Potem po latach opowiadał, że składał wtedy jednego dnia 5 chłopaków którzy się ścigali. trójce życia nie uratował...
A takich gości przez 35 lat miał kilkuset...

Do dzisiaj nie jechałem nigdy na motocyklu. jakoś tego nie żałuję.
Forumowicz

Od: 13 maja 2006, 11:23
Auto: 626 GD F8 1.8 12V+LPG

Postprzez magicadm » 31 lip 2006, 11:13

Jednym słowem: dobrze, że chora jednostka została wyeliminowana zanim sama zrobiła komuś krzywdę.
Skoro od dwóch lat nie miał prawa jazdy – stwarzał zagrożenie dla nas wszystkich!!! – nie znał przepisów, zasad itp.
I nie ma nad kim się rozczulać – to nie był koleś, który kupił skuter by dorabiać rozwożeniem pizzy. Kupił ściagacza po to by szaleć......i poszalał.

Brawo dla Policji.
Forumowicz

Postprzez marakus » 31 lip 2006, 11:38

magicadm napisał(a):dobrze, że chora jednostka została wyeliminowana zanim sama zrobiła komuś krzywdę

Troszki przeginsz co??
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Forumowicz

Od: 14 kwi 2006, 13:20
Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L

Postprzez ravo » 31 lip 2006, 11:48

marcinkosky napisał(a):smiem twierdzic ze nikt z was tak nie jezdzi!

ja jezdze

coraz bardziej jestem przekonany ze policja zrobila tak jak musiala i winnien moze byc tylko i wylacznie ten chlopak. ( jazda 2 lata bez prawka ) ciekawe ile w tym czasie mial sytuacji zagrozenia zycia swego i innych ?
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez bkapust » 31 lip 2006, 11:58

ravo napisał(a):
marcinkosky napisał(a):smiem twierdzic ze nikt z was tak nie jezdzi!

ja jezdze

coraz bardziej jestem przekonany ze policja zrobila tak jak musiala i winnien moze byc tylko i wylacznie ten chlopak. ( jazda 2 lata bez prawka ) ciekawe ile w tym czasie mial sytuacji zagrozenia zycia swego i innych ?

Ciekawe ile razy uciekl zwyklym "radarowcom" ...
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Miala byc Mazda a jest Ford :P
Forumowicz

Od: 5 maja 2006, 16:23
Auto: Ford Mondeo'04 2.0 TDCI

Postprzez magicadm » 31 lip 2006, 12:28

marakus napisał(a):
magicadm napisał(a):dobrze, że chora jednostka została wyeliminowana zanim sama zrobiła komuś krzywdę

Troszki przeginsz co??

Nie przeginam.
Zdecydowanie jest za tym by potencjalni lub faktyczni zabójcy drogowi byli jak najszybciej elimowani. Nie wazne kto to zrobi: Policja, drzewo, ciężarówka itp.

Wyjeżdząjąc z rodziną w trasę chcę mieć świadomość, że są w tym kraju służby, które z moich podaków zapewniają (w miarę możliwości) odsiew "młodych/głupich gniewnych".

Co maja wspólnego pijany kierowca z osoba, która bez uprawnień brawurowo prowadzi pojazd mechaniczny??? – to, że stanowią zagrożenie dla "innych" uczestników ruchu. Obydwaj są nieprzewidywalni.

Jak zwykle zapominamy o tym, że po tych samych drogach jeździmy MY.
marakus – pomyśl sekundę czy jak Twoje stanowisko w tej sprawie uległoby zmianie gdyby ten czy inny ścigacz uderzył w Twój samochód – lub kogoś bliskiego?

bkapust napisał(a):Ciekawe ile razy uciekl zwyklym "radarowcom" ...

Dokładnie, tak samo jak tankowanie "na zrywę" – ale to inny temat. Nie mylmy prawdziwych motocyklistów z "jeżdżącymi motocyklami" – bo to krzywdzące dla tych pierwszych.
Ostatnio edytowano 31 lip 2006, 13:03 przez magicadm, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez b2 » 31 lip 2006, 13:01

Jak zwykle zapominamy o tym, że po tych samych drogach jeździmy MY.
marakus – pomyśl sekundę czy jak Twoje stanowisko w tej sprawie uległoby zmianie gdyby ten czy inny ścigacz uderzył w Twój samochód – lub kogoś bliskiego?

słusznie. jakoś nikt nie wspomniał dotychczas o staranowanej przez tego chłopaka rowerzystce. w stanie ciężkim w szpitalu. <killer>
Forumowicz

Od: 1 lut 2004, 17:33
Auto: 08 GH 2.5 Dynamic Sport

Postprzez cwaniaq » 31 lip 2006, 16:21

Przyznam się, że nie czytałem wszystkich odpowiedzi ale jak widzę to większość staje po stronie policjanta który zaczął strzelać.

Gdy już go zastrzelił, chłopak przejechał kawałek i przejechał rowerzystkę, więc wychodzi na to, że rowerzystka była na linii ognia. Co by było gdyby ktoś jeszcze dostał kulke ? Jakiś świadek ? Może ktoś z was by się obudził. Przepraszam bardzo, ale oddać 10 strzałów i tylko z tego dwa trafić to jest trochę chore, mógł kogoś innego zabić.

magicadm napisał(a):Nie przeginam.
Zdecydowanie jest za tym by potencjalni lub faktyczni zabójcy drogowi byli jak najszybciej elimowani. Nie wazne kto to zrobi: Policja, drzewo, ciężarówka itp.

Jeżeli byłbym takim policjantem i uznał, że jesteś "potencjalnym zabójcą" to spoko by było abym cię zastrzelił ? Bo na to wychodzi.
K... ! Żyjemy w kraju prawa a nie na dzikim zachodzie.

A co do tego, że nie miał prawa jazdy itd, to po pierwsze, policjant nie wiedział o tym, wszystko co uważał to to, że jest podejrzanym i to wszystko.
[url=http://www.wszystkodokuchni.pl]Akcesoria meblowe – zawiasy, prowadnice, tandembox, systemy drzwi przesuwnych, BLUM PEKA SEVROLL SIBU GTV SIRO[/url]
Forumowicz

Od: 30 sie 2004, 13:47

Postprzez Negoiu » 31 lip 2006, 16:31

cwaniaq napisał(a):wszystko co uważał to to, że jest podejrzanym i to wszystko.

Poza tym, że podejrzany mógł ma broń, nie zatrzymuje się do kontroli, próbuję go staranować, ucieka, nie zatrzymuje się na strzały ostrzegawcze(!!!).

MAło???

Moim zdaniem wystarczająco.
Forumowicz

Od: 13 maja 2006, 11:23
Auto: 626 GD F8 1.8 12V+LPG

Postprzez bkapust » 31 lip 2006, 16:40

cwaniaq napisał(a):Przyznam się, że nie czytałem wszystkich odpowiedzi ale jak widzę to większość staje po stronie policjanta który zaczął strzelać.

Gdy już go zastrzelił, chłopak przejechał kawałek i przejechał rowerzystkę, więc wychodzi na to, że rowerzystka była na linii ognia. Co by było gdyby ktoś jeszcze dostał kulke ? Jakiś świadek ? Może ktoś z was by się obudził. Przepraszam bardzo, ale oddać 10 strzałów i tylko z tego dwa trafić to jest trochę chore, mógł kogoś innego zabić.

magicadm napisał(a):Nie przeginam.

Jeżeli byłbym takim policjantem i uznał, że jesteś "potencjalnym zabójcą" to spoko by było abym cię zastrzelił ? Bo na to wychodzi.
K... ! Żyjemy w kraju prawa a nie na dzikim zachodzie.

A co do tego, że nie miał prawa jazdy itd, to po pierwsze, policjant nie wiedział o tym, wszystko co uważał to to, że jest podejrzanym i to wszystko.

Sorry ale wyciagasz zbyt daleko idacy wniosek. Chlopak nie przejechal kawalka tylko kilkaset metrow. Miejsce w ktore dojechal i uderzyl o schody nie jest nawet w lini prostej od miejsca blokady. Kula musialaby wziasc taksowke zeby tam dotrzec. Pozatym w momencie strzelania rowerzysta moglbyc w zupelnie innym miejscu. Chlopak naprawde odjechal ladny kawal drogi od blokady, miejsca oddania strzalow. Policjant uzywajac broni rozwazyl wszystkie za/przeciw i jak widac zrobil to dosc dobrze skoro od kul nie ucierpial nikt inny.

Oddal 10 strzalow, z czego czesc ostrzegawczo, w powietrze. Reszte dopiero w kierunku celu. Wierz mi Policjant popisal sie umiejetnoscia strzelania. Strzelal z PM'a, ktory celnoscia niewiele odbiega od broni krotkiej, do motocykla. Nietrafil nikogo poza celem. Tylko sobie zyczyc takich stzrelcow. Przy tym jak malo pieniedzy w tym kraju wydajemy na wyszkolenie jednego Policjanta.

A co do tego, ze nie mial prawa jazdy – to jest to kwestia zupelnie poboczna – tak naprawde nic nie wnoszaca do sprawy – pozatym, ze poznajemy mozliwy motyw glupiego zachowania chlopaka.

Policjanci nie robila kontroli drogowej tylko blokade. Nie lapala pirartow drogowych tylko uzbrojonego bandyte na motocyklu. Chlopak zachowal sie jak idiota, Policjant zgodnie z prawem i okolicznosciami [naprawde jakbyscie stali na srodku drogi, czekali na uzbrojonego bandyte na blokadzie i jakis koles zaczolby tak reagowac na ta blokade – probowal was ominac, uciec i staranowacto byscie pomysleli tak smao jak ten Policjant – szczerze zastanowcie sie ilu z was pomyslaloby – a to pewnie lepek bez prawka? ;–)].

I jeszcze jedna sprawa: czy w ogole w zachowaniu jest jakis problem? Szczerze uwazam, ze nie i to jako zwykly obywatel. Przypadkowa osoba ginie z rak Policji w tym kraju raz w roku [?] a warjaci drogowi zabijaja tysiace. Tak wiec zachowanie problemu to sprawa marginalna – jasne nie powinno byc takich wpadek – ale zdajemy sobie sprawe, ze nie da sie wyeliminowac takich wypadkow – jelsi chcemy miec bezpieczne ulice musimy dac Policji pewne uprawnienia i pozwolic spokojnie wykonywac swoje obowiazki. I jesli chcemy miec bezpieczne ulice nie mozemy absolutnie tolerowac warjatow na drogach. Warto w tym wszystkim wyciagnac odpowiednie wnioski na temat kultury prawnej w tym kraju. Chlopak jezdzil kilka lat motocyklem bez uprawnien, lamal przepisy, naprawde wspolczuje niepotrzebnej smierci ale po jego zachowaniu trudno mi uwierzyc, ze byl rozsadny i odpowiedzialny. A rodzina, znajomi nie widza problemu – pozwalali mu tak postepowac. To jest ogromna tragedia tego kraju – nikogo nie ruszaja tysiace zabijane przez warjatow – tylko jedna ofiara pechowej pomylki. A gdyby kultura prawna w tym kraju byla na wysokim poziomie nie doszloby do calego zdarzenia – chlopak poprostu nie wyjechalby na ulice bez prawka, nie unikalby Policji. Nie da sie bardzo zmienic taktyki Policyjnej, prawa czy zachownaia Policjantow w takich sytuacjach – Policjant postapil bardzo dobrze, zgodnie z "sztuka" – wiec nie ma co o tym debatowac – tu sie nie da nic zmienic. Pole do popisu mamy zas po stronie uzytkownikow drog – wyrobienie kultury prawnej wsrod obywateli oszczedziloby nam takich przykrych wypadkow – takich i wielu innych.
Beztroskich, drwiących, gwałtowników – takimi chce nas mieć mądrość. Jest niewiastą, kocha zawsze tylko wojownika.

Forumowicz

Postprzez b2 » 31 lip 2006, 17:02

bkapust napisał(a):Policjanci nie robila kontroli drogowej tylko blokade. Nie lapala pirartow drogowych tylko uzbrojonego bandyte na motocyklu. Chlopak zachowal sie jak idiota, Policjant zgodnie z prawem i okolicznosciami [naprawde jakbyscie stali na srodku drogi, czekali na uzbrojonego bandyte na blokadzie i jakis koles zaczolby tak reagowac na ta blokade – probowal was ominac, uciec i staranowacto byscie pomysleli tak smao jak ten Policjant – szczerze zastanowcie sie ilu z was pomyslaloby – a to pewnie lepek bez prawka? ;–)]

bkapust napisał(a):Chlopak jezdzil kilka lat motocyklem bez uprawnien, lamal przepisy, naprawde wspolczuje niepotrzebnej smierci ale po jego zachowaniu trudno mi uwierzyc, ze byl rozsadny i odpowiedzialny. A rodzina, znajomi nie widza problemu – pozwalali mu tak postepowac. To jest ogromna tragedia tego kraju – nikogo nie ruszaja tysiace zabijane przez warjatow – tylko jedna ofiara pechowej pomylki.

amen, nic dodać – nic ująć.
Forumowicz

Od: 1 lut 2004, 17:33
Auto: 08 GH 2.5 Dynamic Sport

Postprzez marcinkosky » 31 lip 2006, 19:32

bkapust napisał(a):chlopak zachowywal sie jak taki bandyta. Taranowal blokade, Policjanta

zastanawiam sie jak mozna ztaranowac blokade motrem :| (watpie zeby chcial ten koles tak zrobic)

bkapust napisał(a):Co do wpadek Policji – zdarzaja sie raz/dwa razy do roku

a wydawalo mi sie ze to POLICJA ma nas bronic a nie zabijac!!!!!!!!!
moim zdaniem nie powinno byc ani jednej "wpadki"

bkapust napisał(a):A zastanowil sie ktos kiedy ilu np. ginie Policjantow

wiem ze to moze dziwnie zabrzmi ale niestety to jest wliczone w ich zawod!!!!!! sami poszli do Policji pracowac i nikt ich do tego nie zmusza!!!!!

bkapust napisał(a):powodow do obaw jako zwykli kierowcy nie mamy

powiedzmy

ravo napisał(a):( jazda 2 lata bez prawka )

aobra a gdyby mial prawko na motor to podejrzewam ze smigla by tak samo. Ktos napisal o znajomosci przepisow..... sorry ale bynajmniej ja nie pamietam juz polowy przepisow ktore zakuwalem do zdawania egzaminu (prawko zdalem 4 lata temu). Wiekszosc z nas pamieta tylko te przepisy ktore sa niezbedne do tego aby sie sprawnie poruszac po drogach....

wiem jedno ze napewno zadna ze stron (Policja jak i Chlopak) nie sa bez winy i nie mozna tak ciskac po kims kto zginal smiercia tragiczna!!!!!!!
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez marakus » 31 lip 2006, 20:15

marcinkosky napisał(a):kazdy moj ruch, kazdy moj gest mowi o tym ze jestem THE BEST

marcinkosky napisał(a):ja nie pamietam juz polowy przepisow ktore zakuwalem do zdawania egzaminu (prawko zdalem 4 lata temu)

nie wiem jak sie ma jedno do drugiego

marcinkosky napisał(a):wiem ze to moze dziwnie zabrzmi ale niestety to jest wliczone w ich zawod!!!! sami poszli do Policji pracowac i nikt ich do tego nie zmusza

A w ryzyko jazdy motorem są wliczone wypadki, zaś w ryzyko ucieczki przed blokadą z długą bronią – kulka.

marcinkosky napisał(a):a wydawalo mi sie ze to POLICJA ma nas bronic a nie zabijac!!!!!
moim zdaniem nie powinno byc ani jednej "wpadki

Nie myli się ten co nic nie robi a w policji ryzyko jest ogromne Oni szukali bandyty na motorze i znaleźli – nikt nie ciągnie za sobą transparentu "OKRADŁEM HURTOWNIE"

marakus napisał(a):Parę lat temu żonę mojego znajomego zabił motocyklista na ścigaczu, bo wyjechał z podporządkowanej w jej drzwi prawie przecinając auto na pół. O tej śmierci była tylko wzmianka w lokalnej prasie. Czym ich śmierć różni się od śmierci od sytuacji w wątku, że nikt o niej nie mówił?

TEGO nie widziałeś?
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Forumowicz

Od: 14 kwi 2006, 13:20
Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L

Postprzez Xavier » 31 lip 2006, 20:26

Ech....marcinkowski...
marcinkosky napisał(a):
bkapust napisał(a):chlopak zachowywal sie jak taki bandyta. Taranowal blokade, Policjanta

zastanawiam sie jak mozna ztaranowac blokade motrem :| (watpie zeby chcial ten koles tak zrobic)

Można, jeśli jednym z „elementów” blokady jest policjant, a tak to właśnie było. Blokował mu przejazd własnym ciałem.
marcinkosky napisał(a):a wydawalo mi sie ze to POLICJA ma nas bronic a nie zabijac!!!!!!!!!
moim zdaniem nie powinno byc ani jednej "wpadki"

I tu masz rację. Policja broni nas właśnie przed takimi idiotami co 2 lata jeżdżą bez prawka i nie odróżniają blokady policyjnej od zwykłej kontroli drogowej. Do normalnych ludzi przestrzegających PRAWA policja nie strzela.Tak jak kolega wyżej napisał: nie miał napisu „ ja nie z napadu” , za to miał psi obowiązek się zatrzymać, a tego nie zrobił. Gdyby myślał co robi na drodze, to by żył.
marcinkosky napisał(a):wiem ze to moze dziwnie zabrzmi ale niestety to jest wliczone w ich zawod!!!!!! sami poszli do Policji pracowac i nikt ich do tego nie zmusza!!!!!

To samo można powiedzieć o takim durnym motocykliście i jego rodzinie, która dopuściła by tak robił od 2 lat. TRAGEDIA NA WŁASNE ŻYCZENIE. Nikt ich do tego nie zmuszał. Sami poszli na takie ryzyko.
Ja córce bym nie pozwolił tak jeździć. I jazdę na motorze na 100 % będę jej odradzał jak dorośnie.
marcinkosky napisał(a):sorry ale bynajmniej ja nie pamietam juz polowy przepisow ktore zakuwalem do zdawania egzaminu (prawko zdalem 4 lata temu). Wiekszosc z nas pamieta tylko te przepisy ktore sa niezbedne do tego aby sie sprawnie poruszac po drogach....

Sam nie wiem czy Ci współczuć czy raczej Twojej rodzinie...Cztery lata i już amnezja? Tragedia chłopie! <szok>
Wypadało by, choćby dla własnego dobra odświeżyć sobie wiedzę. Ja mam prawko 19 lat, a przepisy dobrze pamiętam (ostatnio z ciekawości robiłem sobie testy w necie – narodowy test kierowców i TVN-u). Wyszły OK. A jak praktyka? NIGDY przez te 19 lat nie spowodowałem wypadku ani nawet kolizji. By nie było, że jestem „święty” – prawie regularnie raz w roku (wakacje) zdarza mi się zapłacić mandat. Zawsze za to samo...prędkość. Obecnie właśnie za to mam 4 punkty karne.
marcinkosky napisał(a):wiem jedno ze napewno zadna ze stron (Policja jak i Chlopak) nie sa bez winy i nie mozna tak ciskac po kims kto zginal smiercia tragiczna!!!!!!!

Moim zdaniem Policja zachowała się prawidłowo. Gdyby to był prawdziwy oprych (ten z napadu) i Policjant na blokadzie, by odskoczył a nie strzelił, to teraz na wszystkich forach dyskutowano by jaką to nieudolną Policję mamy, co to bandyty na motorze się boją, a "giwery" mają u pasa by ich dociążały jak wiatr wieje... :]
Słowem chłopak zginął na własne życzenie, bo nie myślał za kierownicą, a to niebezpieczne dla wszystkich! Może inni bezmyślni „kozacy-dawcy nerek” śmigający bez prawka na swych "przecinakach" wyciągną logiczne wnioski ze zdarzenia. Choć szczerze wątpię – oglądałem wypowiedzi kolegów tego zabitego. Zgroza i kretynizm – tylko czekać na następną taką tragedię...<nie>
Forumowicz

Od: 10 maja 2005, 17:03

Postprzez bkapust » 31 lip 2006, 22:05

Marcinkosky odnosze wrazenie, ze szkoda z Toba na ten temat rozmawiac.

Taranowal blokade, ale nie doslownie – taranowal Policjanta, ktory byl jej elementem.

Wydaje Ci sie, ze Policja ma nas bronic a nie zabijac a jednoczesnie piszesz, ze ich smierc jest wpisana w ich zawod. Tak samo takie pomylki niestety sa wpisane w rzeczywistosc... Pozatym mowie to jest 1/2 wypadki w roku. Nie da sie tego wyeliminowac. Jelsi uwazasz, ze sie da – zajmij sie ta robota, udowodnij, ze sie da.

Ale prawda jest taka, ze sie nie da... Zwlaszcza z takim spoleczenstwem. Bo akurat ta pomylka to wina w 100% spoleczenstwa.

Co do obaw kierowcow – jelsi faktycznie boisz sie Policji, ktora raz do roku sie myli tragicznie a nie warjatow, ktorzy wysylaja tysiace na cmentarze to wez valium i odloz kluczyki.

Pozatym: sorry ale bynajmniej ja nie pamietam juz polowy przepisow ktore zakuwalem do zdawania egzaminu (prawko zdalem 4 lata temu). – bynajmniej to zaprezeczenie – warto uzywac tylko tych slow, ktorych znaczenie znamy, bo napisales, ze jednak pamietasz ;–)

Policja jest bez winy a po idiotach trzeba ciskac – jak sie to wyrazasz. Jako mlody kierowca lepiej sobie szybko zdaj sprawe z tego, ze warjatom trzeba mowic nie.

Forumowicz

Postprzez marcinkosky » 31 lip 2006, 22:47

Kur** mac nie wiem dokladnie o co taka jazda na mnie, chyba przez to ze powiedzialem ze jest mi szkoda motocklisty a nie psa??????
Forumowicz

Postprzez marcinkosky » 31 lip 2006, 22:54

i jeszcze jedno

marakus napisał(a):marcinkosky napisał:
kazdy moj ruch, kazdy moj gest mowi o tym ze jestem THE BEST

powiedzcie mi co was tak drazni w tym podpisie???????
Forumowicz