Czateria... 2021
Jeszcze nie miałem kontroli więc nie było okazji sprawdzenia w praktyce ale ja nawet ze sobą portfela nigdzie nie zabieram bo i tak płatności robię telefonem i tam też mam dostęp do mObywatel.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Mnie parę razy zatrzymali i brali tylko dowód, chciałem dać prawko i dowód rejestracyjny to nie chcieli... ale wożę tak czy siak zawsze ze sobą komplet kwitów, na wszelki wypadek 
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
Neonixos666 napisał(a):Dominator napisał(a):Gdyby nie podwozka dziecka do przedszkola to kupił bym sobie rower elektryczny. Zatankowałem wczoraj 27 litrów ON i 200 zł zostawione. Ponad 80 zł za 100 km gnojowozem. Aż wsiadłem dziś do cytryny w manualu bo pali mniej. Ktoś kto ma dalej niż ja do pracy to bardziej się mu na L4 opłaca siedzieć niż dojeżdżać..
To strasznie dużo coś pali ten Twój gnojowóz, u mnie przy aktualnej średniej wychodzi jakieś 46zł/100km a odwożę jedną do przedszkola a drugą do szkoły, fakt krótkie trasy ale jednak.
Accord średnia 10-11 w mieście.
Cytryna póki co 6,4 z licznika. Tyle że C4 spokojniej jeżdżę.
2.2 do 1.6 ciężko porównywać ale jeszcze nigdy nie udało mi się wykręcić takiej średniej.
Znów mnie oszukali, kupiłem piłę od gościa który był w dwóch serwisach, diagnoza była jedna, silnik do roboty koszt przewyższa wartość piły, zatarta i ogólnie masakra nie pali nie działa. Myślę sobie fajne wyzwanie kupię co mi tam. Piła przyszła, sprawdzam dotykam, wszystko jest ok, odpalam jak by nigdy nic, małe regulacja gaźnika i praca jeszcze lepsza, piła pracuje bardzo dobrze. Człowiek się tu nastawia na fajny remont a tu dupa, szmatą przetrzeć i nowy łańcuch kupić
. Prawdopodobnie nie ogarnęli że tu jest system lekkiego rozruchu ergostart który nie ma bezpośredniego przełożenia szarpak-silnik tylko naciąga się sprężynę która potem kręci silnikiem coś jak samochód zabawka na sprężynę
.
Znów mnie oszukali, kupiłem piłę od gościa który był w dwóch serwisach, diagnoza była jedna, silnik do roboty koszt przewyższa wartość piły, zatarta i ogólnie masakra nie pali nie działa. Myślę sobie fajne wyzwanie kupię co mi tam. Piła przyszła, sprawdzam dotykam, wszystko jest ok, odpalam jak by nigdy nic, małe regulacja gaźnika i praca jeszcze lepsza, piła pracuje bardzo dobrze. Człowiek się tu nastawia na fajny remont a tu dupa, szmatą przetrzeć i nowy łańcuch kupić

Ja jak na razie wygląda na to że wyrabiam się w 87 PLN/100km
.
Jeep będzie na sprzedaż w lipcu.....jak ktoś zainteresowany to pisać.
Już paru się kreci więc większego problemu z sprzedażą nie będzie. Na prawdę juz dobrze mi się nim jeździ, ale pora na zakup nieruchomości, szkoda trzymać kasę w aucie.
Jaguar się jeszcze spłaca wiec jego sprzedać nie mogę w tym roku :/. Ps.....ale też będzie na handel w lutym przyszłego roku
.
Jeep będzie na sprzedaż w lipcu.....jak ktoś zainteresowany to pisać.
Już paru się kreci więc większego problemu z sprzedażą nie będzie. Na prawdę juz dobrze mi się nim jeździ, ale pora na zakup nieruchomości, szkoda trzymać kasę w aucie.
Jaguar się jeszcze spłaca wiec jego sprzedać nie mogę w tym roku :/. Ps.....ale też będzie na handel w lutym przyszłego roku
..::Born To Rise Hell::..
Dominik accord przez czipa tyle żre czy jak? Gh mi tyle Pb paliła, teraz 11 lpg średnio mi wychodzi.
Przez te ceny aż policzylem ile do pracy mi wyjdzie. W tym miesiącu tylko 15razy i zrobię 160km także nie ma tragedii.Gaz u mnie już po 3,59 a na jednej stacji nie ma od dwóch dni.
Przez te ceny aż policzylem ile do pracy mi wyjdzie. W tym miesiącu tylko 15razy i zrobię 160km także nie ma tragedii.Gaz u mnie już po 3,59 a na jednej stacji nie ma od dwóch dni.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Trzeba będzie tak towar wozić
Beny napisał(a):Dominik accord przez czipa tyle żre czy jak? Gh mi tyle Pb paliła, teraz 11 lpg średnio mi wychodzi.
Po chipie pali tyle samo mniej wiecej. W mieście zawsze to było ok 10-11. Czasem przy eko jeździe było ok 9.5. Teraz w dodatku zima. Ten klasyczny automat chyba żre. Ale nie tak dawno temu trochę dałem w palnik i spadła mi opaska z IC auto syczy jak stereotypowa teściowa
Co do spalania. Jak kupowałem hondę to jeździłem laguna w AT 2.0 dCi 173 i żarła tyle samo w mieście.
Krzemol napisał(a):Dach ściągnąłem dziś póki co
miałem pisać, że Cie pogięło a dziś sam bez dachu pojeździłem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dopisano So mar 12, 2022 19:59:26:
Dominator napisał(a):Po chipie pali tyle samo mniej wiecej. W mieście zawsze to było ok 10-11. Czasem przy eko jeździe było ok 9.5. Teraz w dodatku zima. Ten klasyczny automat chyba żre. Ale nie tak dawno temu trochę dałem w palnik i spadła mi opaska z IC auto syczy jak stereotypowa teściowaPech w tym że to obejma za zderzakiem i trzeba będzie go zdjąć. Zabawa pod blokiem się szykuje albo jazda w takim zakresie obrotów żeby turbo nie pompowało..
Co do spalania. Jak kupowałem hondę to jeździłem laguna w AT 2.0 dCi 173 i żarła tyle samo w mieście.
nie wiem jaki sens tego diesla, jak 1,5TSI z DSG pali w mieście 7,5-8 litrow a trasie 5-7
marek napisał(a):nie wiem jaki sens tego diesla, jak 1,5TSI z DSG pali w mieście 7,5-8 litrow a trasie 5-7
Ale mój tsi w tym samym segmencie co accord i pewnie podobną mocą (zakładam, że ten 2.2 ma okolice 200 koni) nie chce palić w mieście 8 litrów. Trochę złe auta dobrałeś do porównania
Tak jak Łukasz napisał, budżet mnie mocno ograniczał a chciałem coś z solidnym automatem co będzie miało przyzwoita dynamikę. Pod tym względem nie było w czym wybierać. Bo właściwie z tego segmentu tylko Accord i laguna mieściły się w widełkach. Nie pokonuje dużych dystansów więc spalanie jest akceptowalne, lecz nieprzyzwoicie duże porównując do obecnych konstrukcji. Jednak rzeczywiście 1.5 ma się nijak do porównania z 2.2. jedynie dynamika podobna.
Grzyby napisał(a):Neonixos666 napisał(a):To przy 90 pewnie mieścisz się w 6 litrach.
90-100 to 5 z przodu.
Kurde wiem że ten motor jest oszczędny ale nie wiedziałem że aż tak. Jak na razie trzymam średnią 6 litrów przy większych śniegach i mrozach było 6,2. W lato chce ze średnią zejść do 5,5, zobaczymy czy mi się uda.
nemi napisał(a):zakładam, że ten 2.2 ma okolice 200 koni
albo 150 albo 180
a pali jak 3,0 diesel BMW czy Mercedesa z tego samego okresu i mocą +250km
Jednak imho Twój Arteon to klasa średnia aspirująca do wyższej, a Accord to jak Passat.
Możliwie, że już to pokazywałem – przy spokojnej jeździe też pali umiarkowanie. Do Diesla TDI trochę brakuje, ale nie ma dramatu.
6,45 mam póki co średnie z 14.800 km z tankowań. Ale na zimowych dużo mi wzrosło.
6,45 mam póki co średnie z 14.800 km z tankowań. Ale na zimowych dużo mi wzrosło.
Ostatnio edytowano 13 mar 2022, 00:28 przez nemi, łącznie edytowano 1 raz