Czateria... 2021
Gdyby nie podwozka dziecka do przedszkola to kupił bym sobie rower elektryczny. Zatankowałem wczoraj 27 litrów ON i 200 zł zostawione. Ponad 80 zł za 100 km gnojowozem. Aż wsiadłem dziś do cytryny w manualu bo pali mniej. Ktoś kto ma dalej niż ja do pracy to bardziej się mu na L4 opłaca siedzieć niż dojeżdżać..
Beny napisał(a):A są jakieś patenty na zwiększenie zasięgu? Ktoś tuninguje takie hulajki?
Mój ziomek bawi się hulaszkami programowo to banalnie proste wystarczy telefon
- Od: 3 paź 2010, 12:14
- Auto: Mx-3EC B6D 96"
Xedos 6 CA 2.0KF 92"
loockas napisał(a):Moja ma ok 20-25km i to wystarcza w zupełności.
Jaką masz?
Ja mam tego Fiata 500 – zaletą jest udźwig 140 kg (chociaż jak ma na pokładzie 90 kg, to już tak chętnie nie jedzie), gdzie wszystkie inne są raczej do 100 kg i dość atrakcyjna cena – chyba poniżej 1300 wydałem.
Ale ma też wady w postaci zasięgu – z 16 km max. przejeżdżam (chociaż nigdy mi nie zabrakło prądu jeszcze, więc w sumie jest OK) i nie da się jej zablokować telefonem. Gdyby córka pojechała do szkoły, to jakieś przygłupy byłyby w stanie ją włączyć i palić gumę na postoju

nemi napisał(a):Jaką masz?
M365 te pierwszą jaka wyszła bo potem pojawiły się Pro, S i coś tam jeszcze. Tam jest chyba deklarowane nawet 30km zasięgu, ale realnie co testowałem to wyszło ok 25. Pewnie zależy od wagi kierownika i trybu jazdy (jeżdzę na normal, bo na eco jest wolniej). Ja za nią płaciłem 1500zł, w 2019. Ale trochę już włożyłem bo zmieniłem koła na pełne, zacisk hamulcowy na hydraulika rowerowego, wzmocnienie błotnika itd.
Ja od razu miałem pełne. Trochę trzęsie
Kurcze, nie mam już siły do Megane. Zawieszenie zaczęło się rozpadać chyba. Drobne nierówności przy skręconych kołach powodują straszne stuki – jakby wybite łączniki stabilizatora (już raz wymieniane). A jak parkuję i się zatrzymam, to mam wrażenie, że autem buja po przekątnej – jakby dwa amortyzatory nie trzymały, jeden z przodu, drugi z tyłu. Gdyby nie sytuacja, to chyba bym rozmyślał, czy to ma dalej sens. Ale muszę się męczyć do spłaty Arteona co najmniej.

Kurcze, nie mam już siły do Megane. Zawieszenie zaczęło się rozpadać chyba. Drobne nierówności przy skręconych kołach powodują straszne stuki – jakby wybite łączniki stabilizatora (już raz wymieniane). A jak parkuję i się zatrzymam, to mam wrażenie, że autem buja po przekątnej – jakby dwa amortyzatory nie trzymały, jeden z przodu, drugi z tyłu. Gdyby nie sytuacja, to chyba bym rozmyślał, czy to ma dalej sens. Ale muszę się męczyć do spłaty Arteona co najmniej.
Dominator napisał(a):Gdyby nie podwozka dziecka do przedszkola to kupił bym sobie rower elektryczny. Zatankowałem wczoraj 27 litrów ON i 200 zł zostawione. Ponad 80 zł za 100 km gnojowozem. Aż wsiadłem dziś do cytryny w manualu bo pali mniej. Ktoś kto ma dalej niż ja do pracy to bardziej się mu na L4 opłaca siedzieć niż dojeżdżać..
To strasznie dużo coś pali ten Twój gnojowóz, u mnie przy aktualnej średniej wychodzi jakieś 46zł/100km a odwożę jedną do przedszkola a drugą do szkoły, fakt krótkie trasy ale jednak.
loockas napisał(a):Ale trochę już włożyłem bo zmieniłem koła na pełne, zacisk hamulcowy na hydraulika rowerowego, wzmocnienie błotnika itd.
Gdzie temat w zastępczych?
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
Nie każda hulajkę się da 'stuningowac' programe. Te wszystkie Xiaomi podobne raczej tak. Ja mam Techlife i chyba nic się nie da zrobić z tego co czytałem. Niemniej 40km/h to i tak za dużo. Będę raczej sprzedawał w ciągu tygodnia, dwóch... Trzeba zacząć jeździć rowerem albo chodzić z buta. Dość wygody 
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
nemi napisał(a):Kurde, mam niebawem przegląd samochodu, a nie mam jeszcze dowodu stałego. Zapomniałem odebrać – leży od maja w urzędzie![]()
To niech przy odbiorze wbiją Ci w dowód przegląd i po sprawie

Trochę w szoku jestem bo przyszedł mi zwrot podatku, nie spodziewałem się że tak szybko to będzie. Wysłałem 17 lutego.
MrShaleck napisał(a):Niemniej 40km/h to i tak za dużo.
No to już musi być dobra nawierzchnia. Moja jedzie 25 i fakt na gładkim asfalcie wydaje się to wolno, ale po chodniku to już jest za dużo...
TheMonster napisał(a):Gdzie temat w zastępczych?
Jak wstawie turbo
nemi napisał(a):Kurde, mam niebawem przegląd samochodu, a nie mam jeszcze dowodu stałego. Zapomniałem odebrać – leży od maja w urzędzie![]()
Luźno, kwit z przeglądu, odbierz dowód to albo Ci wbiją w WK albo podjedz na stacje gdzie byłeś na przeglądzie i w 3 minuty załatwione
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
teraz już nie trzeba niż wbijać w dowód, bierzesz kwit ze stacji i wozisz w schowku, jak się skoczy miejsce na pieczątki to można brać tylko kwity.
A po co wozić w schowku jak nie musisz mieć dokumentów do kontroli?
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Mr_Bartek napisał(a):A po co wozić w schowku jak nie musisz mieć dokumentów do kontroli?
Żeby usprawnić potencjalną kontrolę a nie czekać aż im się dane łaskawie zaczytają.
Dopisano 10 mar 2022 22:50:
Grzyby napisał(a):Mnie cieszy w tym wszystkim spalanie Trafica.
Prędkości na pusto ok 130, załadowany staram się nie przekraczać 120 i średnia z ostatnich 2900km (czyli z 4 dni) to 7,3l
To przy 90 pewnie mieścisz się w 6 litrach.
Neonixos666 napisał(a):Żeby usprawnić potencjalną kontrolę a nie czekać aż im się dane łaskawie zaczytają.
Taaa... ja dalej jeżdżę z dokumentami. W razie problemów to ja się będę tłumaczył policajskim a nie oni, ze im system dobrze nie działa... znamy o chyba wszyscy.
Dlatego ja tam trzymam wszystkie formalności 'po staremu'. Nie ufam systemom

------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Ja też mam dokumenty przy sobie i jakoś nie czuje potrzeby mieć to elektronicznie może w przyszłości mi się coś zmieni ale jak na razie u mnie po staremu, tak samo z kartą mógłbym ją zostawić w domu i płacić telefonem ale i tak używam karty 

ja trochę inaczej..
Wożę przy sobie tylko dow.osobisty i prawko- bo mieszczą się w takiej małej "papierośnicy" co ją zawsze w kieszeni noszę.
Dokumenty od auta są gdzieś w domu a w aucie tylko kserokopie dowodu rej i OC.
Tylko jak pożyczam cudze auto na dalszą podróż to wymagam żeby dokumenty w oryginale były, co by się nie tłumaczyć z zarzutu "kradzieży" przed głupkowatym plicjontym..
Wożę przy sobie tylko dow.osobisty i prawko- bo mieszczą się w takiej małej "papierośnicy" co ją zawsze w kieszeni noszę.
Dokumenty od auta są gdzieś w domu a w aucie tylko kserokopie dowodu rej i OC.
Tylko jak pożyczam cudze auto na dalszą podróż to wymagam żeby dokumenty w oryginale były, co by się nie tłumaczyć z zarzutu "kradzieży" przed głupkowatym plicjontym..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...