jezyk69 napisał(a):Rozumiem, że pytałeś w ASO?
Tak.
www.mazdaspeed.pl
iluzoryczny napisał(a):Cześć, mam M3 w sedanie 2019, wersja hikari z Bose i już przy głośności 20-25, przy bardziej "basowych" momentach, plastikowa tylna klapa, ta pod szybą, zaczyna skrzypieć. Chciałbym zapytać, czy ktoś miał już taki przypadek i zgłaszał to do ASO? Pytanie czy są w stanie coś z tym zrobić, czy szkoda czasu na wizytę
jezyk69 napisał(a):Szumy powstają na ZEWNĘTRZNEJ uszczelce lewej bądź prawej szyby (nie drzwi). Jest tam takie zgrubienie na połączeniu tej uszczelki i to ono powoduje szumy. Jako, że jest to element gumowy, to jest nieklejony i potrafi nieznacznie odstawać do góry. Spróbuj testowo nakleić tam czarną taśmę (szkota), to porównasz czy przy wyższych prędkościach jest szum.
Sprawdzał kiedyś u mnie mechanik podczas jazdy. Otworzył szybę, docisnął to zgrubienie na połączeniu uszczelki, zamknął szybę i szum znacznie zmalał. Zadziałało to oczywiście na krótką metę ale była podstawa do wymiany/naprawy tego elementu. Od tamtej pory szumy słabiej słyszalne chociaż wprawne ucho wykryje jeszcze partactwo konstrukcji tej uszczelki.
Z klamkami na razie nie miałem problemu, z lusterkami też jeszcze nie ale przedłużę w tym roku gwarancję na jeszcze dwa lata
worn napisał(a):Nie minęły jeszcze dwa lata od odbioru samochodu, na liczniku nakręcone 20kkm kilka dni temu, a skóra na kierownicy już się łuszczy. Jak znam życie to w serwisie pewnie usłyszę, że nie podlega naprawie/wymianie ze względu na to, że to normalne zużycie.
k.siwczyk napisał(a):Czym to argumentowałeś? Było ciężko? Jaki przebieg auta?
dine napisał(a):Mam wrzucić zdjęcia swojej kierownicy po 1,5 roku i ponad 20k przebiegu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości