Czateria... 2021
wszyscy podwyższyli ceny przed 1 lutego żeby łaskawie obniżyć pierwszego. Wszyscy zadowoleni ale zobaczycie dopiero drożyznę 1 sierpnia bo ta obniżka jest do 31 lipca.
zadra napisał(a):Ale jutro paliwo potanieje i znowu Pb kupię po 4,50 za literek..
chyba raczej nie... u mnie netto obecnie 4,82 – a obniżka vat na paliwo jest do poziomu 8% a nie 0, więc wyjdzie 5,20, czyli tyle ile kosztowało rok temu w marcu...
marek napisał(a):ja tam na tym jednym rysunku widzę, że sporo możnaby oszczędzić. Już nieraz "odchudzałem" projekty tylko za niewielki procent od oszczędności
Jak dużo Twoich projektów zostało zrealizowanych w moich okolicach? Chętnie zerknę czy jeszcze stoją :)
Gorzej niż w Oplach pewnie nie będzie. 
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Zazwyczaj aktualizacja jest on-line, ale teraz grubsza sprawa była i przy okazji oleju coś jeszcze wgrywali.
Pierwszy raz zdecydowałem się na Motula – 0W20, już naprawdę wodą niedługo będą zalewać.
450 brutto roboczogodzina, już ich pogrzało
. Do tej pory płaciłem 240.
Pierwszy raz zdecydowałem się na Motula – 0W20, już naprawdę wodą niedługo będą zalewać.
450 brutto roboczogodzina, już ich pogrzało
Ostatnio edytowano 31 sty 2022, 23:11 przez nemi, łącznie edytowano 1 raz
no ja już chyba sam będę wymieniał bo za zlanie oleju i zalanie świeżego z wyminą jedynie filtra oleju chcą 120zł
i pomyśleć że kiedyś jak brało się olej i filtry ze sklepu przy warsztacie to wymiana byłą gratis 
nemi napisał(a):Woda po parówkach tańsza, a właściwości te same
a wszyscy się dziwili jak w mazdach olej rozrzedzał się olejem napędowym, a to była przyszłość
Neonixos666 napisał(a):wszyscy podwyższyli ceny przed 1 lutego żeby łaskawie obniżyć pierwszego. Wszyscy zadowoleni ale zobaczycie dopiero drożyznę 1 sierpnia bo ta obniżka jest do 31 lipca.
To znaczy,że Łobajtek mnie okłamał...
Pisałem już, że ich coraz bardziej nienawidzę ? ?

Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
W Bydgoszczy przez 10 dni paliwo zdrożało o 25 groszy, jutro będzie dzięki temu mniejsza obniżka
Najbardziej mi się śmiać chcę, jak pisiory mówią że teraz wszystko potanieje bo benzyna będzie tańsza, a że przedsiębiorcy płacą netto i nic się nie zmieni tego nikt nie mówi
Najbardziej mi się śmiać chcę, jak pisiory mówią że teraz wszystko potanieje bo benzyna będzie tańsza, a że przedsiębiorcy płacą netto i nic się nie zmieni tego nikt nie mówi
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
zadra napisał(a):Pisałem już, że ich coraz bardziej nienawidzę ? ?
Ja mam wrażenie że Oni chcą być znienawidzeni, inaczej by nie odwalali takich numerów
Dopisano 31 sty 2022 23:46:
szkodnik_byd napisał(a):Najbardziej mi się śmiać chcę, jak pisiory mówią że teraz wszystko potanieje bo benzyna będzie tańsza, a że przedsiębiorcy płacą netto i nic się nie zmieni tego nikt nie mówi
zmieni się to że właśnie netto będzie wyższe, podatek VAT w paliwie niższy a cena bez zmian. Realnie odliczysz mniejszą kwotę i jesteś na tym w plecy.
Od dzisiaj miały być taniej
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
To po obniżeniu cen o 5zł. 
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Czyli przez to zdrożały żeby było z czego opuścić
W radiu mówił że na najtanszych artykułach nawet nie odczujemy obniżki.
Zaraz jadę Pb zatankować była po 5,78 ciekawe ile spadła.
Zaraz jadę Pb zatankować była po 5,78 ciekawe ile spadła.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Neonixos666 napisał(a):zmieni się to że właśnie netto będzie wyższe, podatek VAT w paliwie niższy a cena bez zmian. Realnie odliczysz mniejszą kwotę i jesteś na tym w plecy.
nawet gdyby cena netto pozostała na tym samym poziomie to i tak w bilansie odliczysz mniej.
Przy cenie netto 5,0zł odliczałeś 57,5gr vatu i po odliczeniu podatku przy liniówce koszt benzyny wychodził 4,73zł
przy vacie 8% odliczysz tylko 20gr vatu, niby cena paliwa po odliczeniu podatku będzie 4,40 to różnica wyjdzie o 5 gr mniejsza korzyść podatkowa łącznie na dochodowym i vacie.
A jak firma leci na stracie to będzie 38gr w plecy na litrze (czyli podwyżka realnie o 8%) bo vatu odliczy mniej o 38gr
Dopisano Wt lut 01, 2022 12:54:21:
loockas napisał(a):ak dużo Twoich projektów zostało zrealizowanych w moich okolicach? Chętnie zerknę czy jeszcze stoją
na południu raczej większe tematy tylko i wszystko stoi