Czateria... 2021
Powiem wam, że jak mięliśmy Peugeota to miałem ochotę zdemontować całą deskę rozdzielczą byle już nie widzieć checka. To był kuwa dramat.
loockas napisał(a):Chyba mi się jeszcze w żadnym aucie check engine nie zaświecił w czasie jazdyMoże faktycznie żarówek nie było.
No dobra... wczoraj ale to nie w moim
Szymon napisał(a): Zapomnijmy o tym
Samochód już o tym zapomniał
Ah... w mojej starej szóstce chyba wyczerpałem limit check engine na długi czas...
Za każdym razem kiedy widziałem zestaw "check engine"+TCS" to dostawałem drgawek a ciśnienie szło do góry
Za każdym razem kiedy widziałem zestaw "check engine"+TCS" to dostawałem drgawek a ciśnienie szło do góry
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
Honda Civic miala taki "feature", że jak się jechało dłużej z prędkością ponad 160-170 to się zapalał check bo się robiło za ubogo w paliwo
– wada fabryczna
W Mercedesie jak mi się raz check zapalił przy 150kmh to silnik zgasł i już nie zapalił bo odłączył wszystkie cewki

W Mercedesie jak mi się raz check zapalił przy 150kmh to silnik zgasł i już nie zapalił bo odłączył wszystkie cewki
Ałaaaa... to mi jedynie kiedy gasł samochód to jak wracałem znad morza ze stukającą panewką ( i jak się potem okazało korba też postanowiła opuścić swoje miejsce) i na takiej krętej drodze (z lasem w dole poza nią) zgasł dwa razy przy próbie redukcji 
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
eee Ja jak uderzyłem kiedyś w dzika to nawet nie zapaliły mi się żadne kontrolki, dzik pobiegł dalej a ja zostałem na drodze. 
Beny napisał(a):Ja prędzej usłyszę chrupanie niż mi się czek zaswieci
musiałby być kontrolka od rudej w mazdach która w niektórych zaświeciła by się po wyjeździe z salonu
Neonixos666 napisał(a):eee Ja jak uderzyłem kiedyś w dzika to nawet nie zapaliły mi się żadne kontrolki, dzik pobiegł dalej a ja zostałem na drodze.
Bo to nieskuteczne trafienie było.
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Dominator napisał(a): instrybutora
Tak podobno nazwano licznik rowerzystów w Sosnowsu, ale oni mogą bo podobno to inny kraj (nie byłem)
https://wiadomosci.wp.pl/slask/sosnowie ... 320501824a
Mnie w Dacii się świeci check od kilku kkm.
Zrobiło sie to po tym, jak przez brak wygłuszenia maski (zeżarte przez zżeracza) w czasie deszczu w nocy, woda skapywała po wężyku od spryskiwacza prosto do komory 2 świecy zapłonowej.
I tak silnik chodził na 3 garkach aż się nagrzał i woda wyparowała.
Kat dostał po pupie ostro, może nawet szlag go trafił...
Jakoś mało chętny jestem żeby to sprawdzać. Jeżdzi, pali. Obserwacje nic nie wnoszą
A że się świeci? Uj z nim
Zrobiło sie to po tym, jak przez brak wygłuszenia maski (zeżarte przez zżeracza) w czasie deszczu w nocy, woda skapywała po wężyku od spryskiwacza prosto do komory 2 świecy zapłonowej.
I tak silnik chodził na 3 garkach aż się nagrzał i woda wyparowała.
Kat dostał po pupie ostro, może nawet szlag go trafił...
Jakoś mało chętny jestem żeby to sprawdzać. Jeżdzi, pali. Obserwacje nic nie wnoszą
A że się świeci? Uj z nim
Mnie by wkurzało. Zawsze możesz założyć zwężkę na sondę za katalizatorem za dyszkę by się pozbyć błędu. 
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
No wkurza, wkurza.
Tylko nie mam kiedy go odstawić do jakiegokolwiek zakładu – chociaz teraz się zbliża wymiana oliwy, to będzie szansa...
Tylko nie mam kiedy go odstawić do jakiegokolwiek zakładu – chociaz teraz się zbliża wymiana oliwy, to będzie szansa...
Eh dopadło mnie zapalenie oskrzeli, mam teleporadę ustaloną na ... piątek po 16
nie wiem czy dociągnę chyba pojadę na nocną piekę bo nie dam rady