Android Auto – wersja nieoficjalna
Kilka spostrzeżeń
Mam w telefonie Androida 10, w aucie AA v1.14b Tru_go i w zasadzie wszystko działa poprawnie, mam kilka małych niedogodności ale to raczej związane z modelem auta albo softu i tak:
– jak gra radio FM to źle działa lub nie działa Asystent Google to znaczy polecenia głosowe raczej nie funkcjonują, jak zmienię na Spotify lub Replaio to plecenia głosowe funkcjonują poprawnie.
– Po odebraniu połączenia telefonicznego podczas nawigacji nie wraca do ekrany map tylko zostaje na ekranie Phone.
– po włączeniu biegu wstecznego na ekranie mam widok z kamery, po zmianie na jazdę do przodu nie wraca do AA tylko zostaję na ekranie MZD, ale Spotify lub Replaio gra normalnie. Mogę za pomocą menu ekranowego wybrać Android Auto i jest OK.
Nie są to bardzo uciążliwe dolegliwości ale są, a jak tam u Was ?
Pozdrawiam jeszcze wakacyjnie.
Mam w telefonie Androida 10, w aucie AA v1.14b Tru_go i w zasadzie wszystko działa poprawnie, mam kilka małych niedogodności ale to raczej związane z modelem auta albo softu i tak:
– jak gra radio FM to źle działa lub nie działa Asystent Google to znaczy polecenia głosowe raczej nie funkcjonują, jak zmienię na Spotify lub Replaio to plecenia głosowe funkcjonują poprawnie.
– Po odebraniu połączenia telefonicznego podczas nawigacji nie wraca do ekrany map tylko zostaje na ekranie Phone.
– po włączeniu biegu wstecznego na ekranie mam widok z kamery, po zmianie na jazdę do przodu nie wraca do AA tylko zostaję na ekranie MZD, ale Spotify lub Replaio gra normalnie. Mogę za pomocą menu ekranowego wybrać Android Auto i jest OK.
Nie są to bardzo uciążliwe dolegliwości ale są, a jak tam u Was ?
Pozdrawiam jeszcze wakacyjnie.
Luda napisał(a):– Po odebraniu połączenia telefonicznego podczas nawigacji nie wraca do ekrany map tylko zostaje na ekranie Phone.
U mnie tak samo. Wersja softu .540.
Drodzy forumowicze. Z tego miejsca chciałbym wszystkim podziękować za pomoc w zainstalowaniu AA. Apka jest naprawdę super. Żałuję, że tak późno zainstalowałem. Oczywiście nie obyło się bez problemu. Nie działa mi blutek. Telefon nie widzi Madzi i rozmowy na tą chwilę są niemożliwe. Tele jaki mam to Huawei P30 pro z Android 10
Dopisano 26 wrz 2020, 12:20:
Dziś rano niespodzianka. Nagle olśnienie i wszystko ok.

Dopisano 26 wrz 2020, 12:20:
Dziś rano niespodzianka. Nagle olśnienie i wszystko ok.
andrep napisał(a):Jest aktualizacja AA na telefon
https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 9-release/
I kolejna na arm64.
Ponieważ zawsze ktoś będzie miał wątpliwości lub pytanie co i jak zrobić aby odblokować USB.
Udostępnię swoje notatki z opisem procedury Odblokowania autorun USB MZD.
Myślę że jest tu wszystko po kolei i prościej już się nie da
Udostępnię swoje notatki z opisem procedury Odblokowania autorun USB MZD.
Myślę że jest tu wszystko po kolei i prościej już się nie da

- Załączniki
-
Odblokowanie autorun USB MZD.pdf
- (67.18 KiB) Pobrane 282 razy
Dzięki Luda że Ci się chciało napisać tą instrukcję (dodawałeś też bardzo przydatne linki wcześniej), widząc ilość pobrań to pewnie się komuś przyda ? Chociaż nikt się nie przyznaje
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Panowie gdzie mogę ściągnąć tą wersję :
AA v1.14b Tru_go_fw55-59_HD_Standard_Driverside 21/04
Obecnie jak mam włączone Google maps to replaio radio coś zacina i muszę wyłączać nawigacje żeby normalnie grało.
Dzięki
AA v1.14b Tru_go_fw55-59_HD_Standard_Driverside 21/04
Obecnie jak mam włączone Google maps to replaio radio coś zacina i muszę wyłączać nawigacje żeby normalnie grało.
Dzięki
W ustawieniach AA na telefonie włącz "Ograniczaj WiFI..." , powinno przestać zacinać się , a pobrać spróbuj tu:
https://www.mazda3revolution.com/thread ... 75/page-17
https://www.mazda3revolution.com/thread ... 75/page-17
U mnie tak to wygląda:
A AA masz najnowszy?teraz widzę że tak
A AA masz najnowszy?teraz widzę że tak
Andrep, jaka masz wersje androida na tel? Ja mam taki sam problem juz od dłuższego czasu jak kolega krystianokris. Nie mam tez tej opcji dot. Wifi i zastanawia mnie skad ty ja masz.
AA apk najnowsze (5.7)
Galaxy S10+ Android 10
AA apk najnowsze (5.7)
Galaxy S10+ Android 10
Mam wersję ostatnią (na screenie) pasującą na mój tel. Samsung Galaxy j7 a na telefonie jest wersja android 9
Ok, dzieki. Ja mam te sama wersje, ale jak widac, na Androidzie 10 nie ma tej opcji wifi...
Sprobuje znalezc jakis device z 9, podlaczyc i zmienic to ustawienie, a potem podlaczyc swoj i moze "w mazdzie" pozostanie zmienione. Strasznie mnie to irytuje, to przycinanie replayo jak sa mapy włączone.
Dzieki
Sprobuje znalezc jakis device z 9, podlaczyc i zmienic to ustawienie, a potem podlaczyc swoj i moze "w mazdzie" pozostanie zmienione. Strasznie mnie to irytuje, to przycinanie replayo jak sa mapy włączone.
Dzieki
Wyłącz ręcznie WiFi w telefonie i zobacz czy będzie lepiej? ,dodam że ja mam w samochodzie AA 1.14...
Polecam również zaktualizować mapy Google i ew. Waze do najnowszych
Polecam również zaktualizować mapy Google i ew. Waze do najnowszych
Wszytsko aktualne, wifi off. Skombinuje urzadzenie z Androidem 9 i sprawdze na drodze.
Zastanawia mnie wersja AA o ktorej kole pisal wyzej. Skad pewnosc, ze na niej bedzie dzialac dobrze?
Dodam jeszcze,bl ze jak wyjme karte z mapami Mazdy to dziala elegnacko. Ewidentnie za malo pamięci w MZD...
Zastanawia mnie wersja AA o ktorej kole pisal wyzej. Skad pewnosc, ze na niej bedzie dzialac dobrze?
Dodam jeszcze,bl ze jak wyjme karte z mapami Mazdy to dziala elegnacko. Ewidentnie za malo pamięci w MZD...