Saab 9-3 SS 1.8t '04
jak lampy są mokre to lepiej wyglądają?
Mały apdejt, trochę się zadziało. Zapragnąłem mieć rozpórkę zawieszenia przedniego, podobno w saabie coś tam daje nie jest bardzo droga, łatwy montaż... 3 z 6 śrub się okręciło. Ostatecznie 2 tygodnie autem nie jeździłem, kosztowało to ponad 7 stówek zamiast 240. Wjechały nowe poduszki mcpersona osłony i odboje, przez chwilę myślałem też o zmianie sprężyn ale z przyczyn finansowych zostały stare. Przy okazji bo awaria też jest jakąś okazją przecież, zmieniłem zbiorniczek płynu chłodniczego bo stary był brązowo-żółty jak to zbiorniczki po kilkunastu latach.
Voila:
Voila:
Stała pod ścianą prężąc kakao
Zmieniłem reflektory na zamienniki depo zdjęcia nie oddają różnicy jaka jest realnie. Jak świecą? Pewnie nie tak jak oryginały za 2k sztuka, ale w sumie to nie ma wielkiego znaczenia, świecą lepiej niż to co było a regeneracja po wielu burzach mózgów okazała się gorszym wyjściem.
jeśli mają homologację i dopuszczenie do ruchu to nie będą źle świecić a różnica jest ogromna auto odmłodziło się.
to nie pasi
Nic to, zawsze możesz na powrót stare montować.. będzie grało po całości
Tak na poważnie, to bez względu na wygląd poprawiłeś znacząco bezpieczeństwo..
Pamiętam jak męczyłem się z 407-ą; lampy zmętniałe, że po ciemku jak po omacku jechałem, zwłaszcza gdy z przeciwka jechało "coś" z lepszym światłem dodatkowo źle ustawionym..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Bezpieczeństwo na duży plus, na pewno teraz na drodze widzisz więcej niż na tych starych zjechanych lampach
Jeśli dużo jeździsz po trasie to daj sobie spokój, u mnie dokładka, zderzak i maska nadaje się do wymiany. Wszystko w głębokich odpryskach
Chyba że folią zaraz to zabezpieczysz. Albo jakąś polereczkę strzel 
Gib napisał(a):jak się na to pacze, to mam ochote cały przód wymienić na nowy tak to nie pasi pod względem zniszczenia materiału.
Jeśli dużo jeździsz po trasie to daj sobie spokój, u mnie dokładka, zderzak i maska nadaje się do wymiany. Wszystko w głębokich odpryskach

zderzak pęknięty w jednym miejscu (na granatowym tak bardzo nie widać na zdjęciach ale jak się przyjrzeć to widać). pełno odprysków. Grill jest ok dolna kratka też obleci. Natomiast maska...nie dość że ma purchel (aluminium) to na dodatek wygląda jakby ktoś na niej tańczył w szpilkach, chyba grad, na masce jest najwięcej trochę na dachu i na klapie całkiem mało. Tak więc polerka tu nic nie pomoże 
W trasy nie jeżdżę, głownie miasto, chociaż akurat za parę dni jadę na Mazury. Trzeba LPG uruchomić.
W trasy nie jeżdżę, głownie miasto, chociaż akurat za parę dni jadę na Mazury. Trzeba LPG uruchomić.
Gib napisał(a):zderzak pęknięty w jednym miejscu (na granatowym tak bardzo nie widać na zdjęciach ale jak się przyjrzeć to widać). pełno odprysków. Grill jest ok dolna kratka też obleci. Natomiast maska...nie dość że ma purchel (aluminium) to na dodatek wygląda jakby ktoś na niej tańczył w szpilkach, chyba grad, na masce jest najwięcej trochę na dachu i na klapie całkiem mało. Tak więc polerka tu nic nie pomoże
To już od Ciebie zależy czy będziesz robić. Maskę znaleźć w kolorze w dobrym stanie, czasem coś tanio idzie dorwać. Zderzak można podkleić od spodu i zaprawkę ewentualnie od zewnętrznej strony zrobić. Halogeny ewentualnie dorzucić to przód by odmłodniał trochę
o halogenach myślałem ale nie mam włącznika, a obawiam się że diagnosta będzie wymagał żeby świeciły na przeglądzie
Jak znam życie to trzeba je będzie aktywować techem dodatkowo
ale teraz żałuję że AUXa nie zrobiłem w sumie grosze to kosztuje.