Czateria... 2021
Kurła na każdym kroku chcą człowieka zrobić w bambuko
Zamówiłem do piły polecany zamiennik tłoka firmy AIP znalazłem w dobrej cenie ( 38 zł) i kupiłem, przyszedł najtańszy chińczyk który ta firma sprzedaje na allegro za 25 zł twierdząc bezczelnie że wysłali ten bo tamtego nie mają
. Witki opadają, jak by nie mogli zadzwonić że tamtego nie mają i co robimy tylko na żywka wciskają badziew w wyżej cenie a nóż ktoś machnie ręka. 
Zamówiłem do piły polecany zamiennik tłoka firmy AIP znalazłem w dobrej cenie ( 38 zł) i kupiłem, przyszedł najtańszy chińczyk który ta firma sprzedaje na allegro za 25 zł twierdząc bezczelnie że wysłali ten bo tamtego nie mają
czy ja wiem, mało jest osób które ogarniają takie sprzęty (poza serwisem) bo nie każdy się teraz zna a przecież to prościzna przy dwusuwach, nawet gaźnik jest śmiesznie prosty w budowie.
Suzuki gotowe a ja nie mam go jak odebrać grrrrr
Kurna, wstawiłem Dokkera na wymianę wahacza i końcówki drążka kierowniczego w piątek, dzisiaj dzwonię a oni że jutro. No jak się wkur.....
!!
Jakby Daćka była gotowa to przerzuciłbym do niej towar z Doblo, wtedy pojechalibyśmy Doblo po Suzuki i od razu bym Fiata ojcu oddał.
A tak lipa. Rano muszę mieć dostawczaka dostępnego bo kupę gratów (używanego sprzętu i towaru) mam do przewiezienia.
Trafic stoi u ojca bo czeka na tablice i AC. Aaaaaaaaaaaaa trafi mnie zaraz....
Chyba walnę piwo i pójdę spac...
Kurna, wstawiłem Dokkera na wymianę wahacza i końcówki drążka kierowniczego w piątek, dzisiaj dzwonię a oni że jutro. No jak się wkur.....

Jakby Daćka była gotowa to przerzuciłbym do niej towar z Doblo, wtedy pojechalibyśmy Doblo po Suzuki i od razu bym Fiata ojcu oddał.
A tak lipa. Rano muszę mieć dostawczaka dostępnego bo kupę gratów (używanego sprzętu i towaru) mam do przewiezienia.
Trafic stoi u ojca bo czeka na tablice i AC. Aaaaaaaaaaaaa trafi mnie zaraz....
Chyba walnę piwo i pójdę spac...
ma ktoś sonometr?
korci mnie, żeby pomierzyć auto jakimś dedykowanym urządzeniem dla porównania (z innymi autami ) a później, jeśli zdarzyłoby się przypadkowo wyciszyć, to porównać wyniki na tym samym urządzeniu.
Jechałem 270km na wakacje – jutro wracamy, pasażerowie tylnych siedzeń mówili, że głośno.. pytałem przy prędkościach 140...150km/h
Do 120km/h jest w miarę przyjemnie dalej robi się mniej przyjemnie, ale porównując do 323bj 1,6 to u mnie przy 140 to jak w 323 przy 100..
korci mnie, żeby pomierzyć auto jakimś dedykowanym urządzeniem dla porównania (z innymi autami ) a później, jeśli zdarzyłoby się przypadkowo wyciszyć, to porównać wyniki na tym samym urządzeniu.
Jechałem 270km na wakacje – jutro wracamy, pasażerowie tylnych siedzeń mówili, że głośno.. pytałem przy prędkościach 140...150km/h
Do 120km/h jest w miarę przyjemnie dalej robi się mniej przyjemnie, ale porównując do 323bj 1,6 to u mnie przy 140 to jak w 323 przy 100..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
widziałem, zastanawiam się co to warte 
Historie mojej młodości :
Chyba bez różnicy. Ważne by miał powtarzalne wyniki i było do czego porównać. Trochę jak z hamowniami. Na jednej wyjdzie 143KM, na innej 137KM a przecież wcale to nie oznacza, że auto straciło na mocy.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Jak dobrze wygluszysz to parę decybeli mniej, gdzieś w dziale cx3/m3 ktoś robił i porównywał.
A gdzie przepadł nemi? Nie zabrał piły i pewnie teraz karczuje miejsce pod biwak
A gdzie przepadł nemi? Nie zabrał piły i pewnie teraz karczuje miejsce pod biwak
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
chyba wszystko jest cichsze w środku od 323 BJ a szczególnie z DiTD
Po przesiadce na opla to był luksus, teraz w Renacie też jest w miarę cicho nawet przy oponach wielosezonowych. Teściowa siedząc w bagażniku nawet zasnęła to chyba nie jest głośnio