Od jakiegoś czasu posiadam M3 i postaram się Wam ją zaprezentować a przy okazji stworzyć sobie historię tego auta w formie elektronicznej
Samochód zakupiłem w listopadzie 2019 roku, zastąpił Alfę Romeo 159 z 2006 roku, którą (prawie) beztrosko jeździłem 3 lata
Zdecydowałem się na automatyczną skrzynię biegów ze względu na wygodę poruszania się po mieście i z chęci przekonania się do niej.
Na dzień dzisiejszy jestem zadowolonym użytkownikiem – mam nadzieję, że tak zostanie do końca
Dane ogólne:
Model: Mazda 3
Silnik: 2.0 MZR Automat
Moc: 150 km
Wersja nadwozia: hatchback
Wersja wyposażenia: Exclusive +?
Kolor: Aluminium Metallic (38P)
Rocznik: 2011
Przebieg w momencie zakupu: 106300
Aktualny przebieg: 109700
Co do wersji wyposażenia jest to prawdopodobnie Exclusive Plus – autko zostało zakupione jako nowe w Niemczech. Według Polskich cenników nie pasuje do ww wersji ponieważ posiada dodatkowo TPMS i RVM.
Wymiany / Modyfikacje:
30.11.2019 – Zakup 4 opon zimowych Barum Polaris 215/50/17
4.12.2019 – Montaż instalacji gazowej (dotrysk benzyny powyżej 4k obrotów)
21.12.2019 – Wymiana oleju oraz filtrów
8.03.2020 – Wymiana łącznika stabilizatora lewy tył oraz wymiana pasków wielorowkowych (były jeszcze oryginalne), przy okazji szybki przegląd na stacji diagnostycznej – brak uwag. Wymiana postojówek z przodu na barwę zbliżoną do białej.
6.04.2020 – Zmiana kół na letnie 225/40/18 Hankook Ventus Prime 2 + Felgi ori Mazda RX8
Mam pewne plany co do tego samochodu – jak zdrowie i hajsy pozwolą chciałbym zmienić zderzak tył na MPS i założyć wydech końcowy z MPSa. Po głowie od jakiegoś czasu chodzi mi również dolot z filtrem stożkowym (miałem w moim pierwszym aucie i uwielbiałem dźwięk zasysanego luftu). Miałem już Eibach pro kit w koszyku, niestety moja narzeczona to wyczaiła i musiałem sobie na razie odpuścić ;D
Zdjęcia poglądowe:
Serdecznie pozdrawiam!