Bagieta dotarła, złożona w ostatniej chwili ale się udało
Okazało się że z prawym progiem z którym miało być lepiej było gorzej niż z lewym, ale posiedziałem, pospawałem i z rudą wygrałem. Stukającym pukaczem okazał się przegub, wymieniłem i cisza.
Przy okazji robienia progów usunąłem rudą z nadwozia i pomalowałem całość w czarny mat.
Na poznaniu Bagieta prezentowała się tak:
Ogólnie wyjazd na tor wyszedł lepiej niż myślałem, pomimo że nie udało się zrobić wielu rzeczy które chciałem zrobić.
Najlepszy czas to 2:04,442, więc znacznie lepiej niż zakładałem :

I jestem pewien że bagieta umie lepiej a organicznikiem czasu byłem ja, z lepszym kierownikiem spokojnie powinna zejść poniżej 2:00 na obecnym setupie
Swoją drogą cały dzień upalania a ja i tak nie znalazłem dobrego sposobu na Brzuch Romana, w tym jednym zakręcie pewnie ze 2 sekundy dało by się urwać.
Niektóre z moich wniosków dotyczących samochodu:
– mimo że jechałem prawie bez doładowania to nie bolał mnie brak mocy, natomiast na wyjściach z zakrętów czułem że mógł bym wykorzystać trochę więcej niż miałem pod butem, czyli mocy jest za mało, mocy jest zawsze za mało...
– samochód mógł by się trochę mniej kłaść w zakrętach – muszę w końcu zmienić ten stabilizator z przodu
– już w piątej sesji zabrakło mi paliwa – pomimo że miałem ponad pół baku to w zakrętach w prawo odcinało mi silnik – jeszcze nie wiem jak to rozwiążę, rozważam przegrody do baku lub swirl pot.
– w niektórych zakrętach potrzebowałem lewej nogi do opierania się o drzwi co trochę utrudniało operowanie sprzęgłem, to oznacza że muszę popracować nad trzymaniem bocznym.
Wnioski dotyczące techniki jazdy:
– hamować później i mocniej
– wcześniej i ostrzej wchodzić w zakręty i wychodzić mocniej do zewnętrznej, zostawiam zdecydowanie za dużo miejsca do krawędzi
– bardziej oszczędzać opony, już pomijając koszty to pomimo twardej mieszanki i chłodnej pogody zdarzało mi się je chyba delikatnie przegrzać
– zaprzyjaźnić się z międzygazem przy redukcji
Z niecierpliwością czekam na następny zlot w Poznaniu, może tym razem uda mi się przygotować auto na czas