Przyszedł czas na aktualizację.
Jeżdżąc autem zauważyłem, że w niektórych momentach wskazówka temperatury szła lekko do góry. Po szybkim sprawdzeniu wyszło, że brakowało około 1.5l w układzie chłodzenia. Wydaje mi się, że wymieniany był termostat i poprzedni właściciel nie dolał płynu po odpowietrzeniu układu. Teraz po dolaniu do pełna temperatura stoi idealnie na swoim miejscu.
Kluczyk od chińczyka pasuje i działa. Jakość naprawdę ok i docięty jest idealnie. Jedyny minusik to fakt, że jest 4-5mm dłuższy od oryginalnego i lekko wystaje ze stacyjki ale to naprawdę mały minus biorąc pod uwagę wręcz śmieszny koszt zakupu.
Kamerka Yi Dash Cam zamontowana. Wpierw podłączona była pod gniazdko zapalniczki, ale parę dni temu podlutowałem przetwornicę 12V-5V z dwoma USB pod gniazdo zapalniczki także teraz kabel od kamerki jest pięknie schowany i gniazdo zapalniczki się zwolniło.
W międzyczasie przyszedł filtr CPL od chińczyków. Obraz bez odbić szyby jest o wiele lepszy (przynajmniej w dzień
).
W czwartek przed zlotem przy przebiegu 202900 km został wymieniony olej z filtrem u
RMCustoms Garage. Weszło 3.8L (czyli cała jedna bańka). Małe opakowanie będę miał na dolewki o ile będą potrzebne. Stary olej miał przejechane około 5-6 tysięcy km, ale nie wiem jaki był zalany, a przed zlotem zawsze warto wymienić.
Na zlocie nie jeździłem po głównej nitce (póki co nie ma czym
) ale wybrałem się na karting i test Stewarta. Biorąc pod uwagę opony wielosezonowe, felgi 16" i seryjne zawieszenie to uważam, że czas 1:21:21 na kartingu był całkiem ok (jakaś połowa stawki). Miałem na ostatniej próbie nawet 1:20:02 ale niestety dostałem 5 sekund kary za przekroczenie linii końcowej tylną osią.
Test Stewarta poszedł mi gorzej z czasem 34:56 ale przynajmniej będę miał co poprawić na następnym zlocie.
Dwie foty dzięki uprzejmości
drozdo:
A po zlocie z racji majówkowego urlopu pojechaliśmy do
Nightfall'a z rodzinką. Pogoda całkiem dopisała więc i było małe grillowanko.
Przy okazji udało się zahaczyć o Barlinek i odwiedzić
deejay27'a z rodzinką. Mega pozytywni i gościnni ludzie.
Na tę chwilę czekam nadal na paczkę z adapterami pod skrzynkę bezpieczników. Gdy tylko przyjdzie to demontuję te szpetne dzienne i zamawiam moduł do świateł dziennych w światłach drogowych (30% mocy). Dzisiaj też zamówiłem hybrydowe wycieraczki Motgum bo to co jest teraz na aucie woła o pomstę do nieba. Zobaczymy jak się będą spisywać ale słyszałem wiele dobrych opinii. Dodatkowo padła jedna postojówka z przodu. LEDów nie chcę. Zamówiłem dwie zwykłe za 5zł z wysyłką.