Mazda6 GH LF '10 / 2L benzyna / AT [FS5A-EL] Czarna perła

GL / GJ / GH / GG / GY

Postprzez UCASH » 29 lis 2018, 17:52

Najważniejsze że Tobie działa i jesteś zadowolony <spoko> a przynajmniej jeden z was ;P

Im wolniej jedziesz, tym dłużej Cię widza
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 18 cze 2017, 20:26
Posty: 442 (12/8)
Skąd: Bytom
Auto: Mazda6 GH 2.0

Postprzez WisniaUs » 1 gru 2018, 09:18

UCASH napisał(a):Najważniejsze że Tobie działa i jesteś zadowolony a przynajmniej jeden z was


Uwierz mi ze obaj jesteśmy w niebo wzieci <spoko> ;) :P

Darku czekamy na fotki dzienne bo at night nie pokazuja całej okazałosci kokpitu po updejcie ;)
WisniaUs
 

Postprzez Geniek » 3 gru 2018, 17:13

WisniaUs napisał(a):Darku czekamy na fotki dzienne bo at night nie pokazuja całej okazałosci kokpitu po updejcie ;)

Mówisz i masz. Jeszcze obecna folia musi wylecieć bo jakaś taka niewymiarowa jest. Nowa już zamówiona firmy 3MK to będzie podmianka.

20181202_095518.jpg

20181202_095557.jpg


Przy okazji dzięki chłopaki za przyjemnie spędzony czas na ściganiu gokartami w ostatnią niedzielę. Było na prawdę fajnie <spoko>
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 9 sty 2014, 15:16
Posty: 595 (1/4)
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Postprzez WisniaUs » 3 gru 2018, 17:16

No i miód malina <spoko> BOSE też ci nie gra jak u mie nie grało?? :P
WisniaUs
 

Postprzez Geniek » 3 gru 2018, 17:18

WisniaUs napisał(a):No i miód malina <spoko> BOSE też ci nie gra jak u mie nie grało?? :P

Bose fakt, że nie gra. Ale jak je dołożę to kto wie :P
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 9 sty 2014, 15:16
Posty: 595 (1/4)
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Postprzez WisniaUs » 3 gru 2018, 17:20

Powiem Panie ze ten Launcher klasa sobie pobrałeś <spoko> <spoko> <spoko> Zazdraszczam <spoko> To se pojezdzij jak ja tydzien i przekładamy na tydzien do mie :P .Juz mamy obcykane to max 10 min roboty :P ;) ;)
WisniaUs
 

Postprzez Geniek » 3 gru 2018, 17:28

Jeszcze nie jest do końca skonfigurowany bo pod większość widgetów są podpięte te same akcje co na przyciskach fizycznych ale na spokojnie jak znajdę dłuższą chwilę czasu to się to dopieści. Fajne jest pokazywanie na środku ekranu następnych ruchów z nawigacji google maps która działa w tle. Nie musi być cały czas na pierwszym planie albo skonfigurowana z wyskakującymi okienkami przed każdym kolejnym ruchem. W każym razie mod uważam za duży +
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 9 sty 2014, 15:16
Posty: 595 (1/4)
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Postprzez WisniaUs » 3 gru 2018, 17:39

Fajnie ze dziala wszystko u ciebie git <spoko> Jednak stacja do polifta była
WisniaUs
 

Postprzez Beny » 3 gru 2018, 19:39

A moze do automata <lol>
Obrazek
Przemek...
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 8 wrz 2006, 15:22
Posty: 8098 (63/57)
Skąd: KCH
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez Geniek » 14 gru 2018, 12:14

Hejka,

jako, ze stary uchwyt na kubki/schowek byl mocno zmeczony przez poprzedniego wlasciciela (pekniety w srodku przez co trzeszczal podczas jazdy) madzia dostala nowy/uzywany uchwyt wypatrzony na jednym z portali internetowych. Ten stary wygladal tak:
Załączniki
20181214_120450.jpg
20181214_120523.jpg
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 9 sty 2014, 15:16
Posty: 595 (1/4)
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Postprzez WisniaUs » 14 gru 2018, 18:40

Darku a zapodaj foto nowego! NIe wiem czy wyjąłeś ale powinna byc w srodku taka przegroda wyjmowana pomiedzy kubkami <spoko>
Załączniki
IMG_2034.JPG
WisniaUs
 

Postprzez Geniek » 18 gru 2018, 10:56

Nowy uchwyt na kubki. Przegroda jest na miejscu.
Załączniki
20181215_084317.jpg
20181215_084326.jpg
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 9 sty 2014, 15:16
Posty: 595 (1/4)
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Postprzez Beny » 6 sty 2019, 22:44

Geniek napisał(a):
Marwis napisał(a):Co to za elektryczny dogrzewacz? Z akumulatora zasilane? :|

Dogrzewacz firmy DEFA. Zasilane z zewnętrznego 230V. Jest wtyczka w przednim zderzaku pod tablicą rejestracyją – muszę tylko dokupić kabel bo nie mam po poprzednim właścicielu. Składa się z dmuchawy w środku i grzałki w głowicy silnika.
.
Sprawdzałeś czy masz w tym zestawie prostownik?Czytałem ze zestaw mógł się skladać z 3elementow grzałka silnika,dmuchawa i prostownik. U mnie jakiś kabelek z +aku idzie ale nie widzę tego prostownika.
Obrazek
Przemek...
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 8 wrz 2006, 15:22
Posty: 8098 (63/57)
Skąd: KCH
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez Geniek » 7 sty 2019, 15:21

Beny napisał(a):Sprawdzałeś czy masz w tym zestawie prostownik?Czytałem ze zestaw mógł się skladać z 3elementow grzałka silnika,dmuchawa i prostownik. U mnie jakiś kabelek z +aku idzie ale nie widzę tego prostownika.

Nie sprawdzałem. Kabelek sieciowy zakupiłem przed zimą i teraz wszystko działa jak należy.
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 9 sty 2014, 15:16
Posty: 595 (1/4)
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Postprzez Geniek » 19 lut 2019, 15:38

Witam,

długo nic się w wątku nie działo bo poza kolejnymi kilometrami bezawaryjnej jazdy wszytko było OK.
Tak jest i nadal ale wkońcu przyszedł czas na montaż kamerki cofania, która czekała na swoją kolej od chwili zamontowania nawigacji. I tu wielkie podziękowana dla Rafała za pomoc w montażu <spoko>
Parę fotek z prac poniżej. Kamerka zamontowana tak, że mało co rzuca się w oczy. Wprawdzie nie jest dedykowana dla kombiaka ale pasuje całkiem spoko. Na podglądzie pokazuje trochę zderzaka ale i tak widać ponad 2m obszaru poza autem. Muszę jeszcze tylko zrobić fotki jak to wygląda na ekranie.
Przy okazji na pokład wleciał sub od wersji GG z Bose (jak nowe radio wspiera to czemu nie skorzystać z okazji :–) )

20190216_103051.jpg

20190216_103057.jpg

20190216_103127.jpg

20190218_144211.jpg


Dodatkowo pytanie do was – potrzebuję wymienić obudowę pilota w zapasówce bo grot w nim lata luźno. Czy jak kupię takie cuś:

obudowa.PNG


i wymienię elektronikę i grot to wszystko będzie działać OK? Immo jest w grocie?
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 9 sty 2014, 15:16
Posty: 595 (1/4)
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Postprzez xRafalx » 19 lut 2019, 18:46

Wyszło to całkiem przyjemnie :) kamera daje duuużo pola widzenia z tyłu, zaś sub dał kopa temu audio :)
& Marta
Avatar użytkownika
Przedstawiciel Małopolski
 
Od: 25 kwi 2014, 10:37
Posty: 3439 (56/62)
Skąd: Niepołomice
Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08

Postprzez Geniek » 1 mar 2019, 09:51

Wczoraj wymieniłem obudowę kluczyka w zapasie. Poprzednia była juz uszkodzona. Posiłkowałem sie opisem forumowicza btc pod tym linkiem:
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 7#p3324737

Najwięcej czasu zeszło na wydłubaniu immo z obudowy tak, żeby go nie uszkodzić ale poszło OK.
Co do wykonania zamiennika jest niezła. Wszystko spasowało plug&play. Poniżej fotki porównawcze z oryginału i zamiennika oraz postępu prac. Oryginał na dole zamiennik na górze.
Załączniki
20190226_195931.jpg
20190301_094022.jpg
20190301_094044.jpg
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 9 sty 2014, 15:16
Posty: 595 (1/4)
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Postprzez UCASH » 2 mar 2019, 07:38

Widać że masz anielska cierpliwość :P
Good job <spoko>

Im wolniej jedziesz, tym dłużej Cię widza
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 18 cze 2017, 20:26
Posty: 442 (12/8)
Skąd: Bytom
Auto: Mazda6 GH 2.0

Postprzez Geniek » 4 mar 2019, 12:14

UCASH napisał(a):Widać że masz anielska cierpliwość :P
Good job <spoko>

Nie bylo tak zle, jak to wyglada na zdjeciach. A zadowolenie z nowej obudowy – bezcenne <lol>
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 9 sty 2014, 15:16
Posty: 595 (1/4)
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Postprzez Geniek » 7 mar 2019, 13:12

Hejka,

mam 2 pytania:
– przymierzam się do wymiany grilla na taki od sporta – i czy muszę zakupić cały grill jak na tej aukcji:
https://allegro.pl/oferta/mazda-6-gh-20 ... 7886484984
czy wystarczy sam plastik z tej:
https://allegro.pl/oferta/listwa-grill- ... 7162573254
Nie wiem jak tam wygląda sprawa uchwytów. I czy w ogóle podejdzie plug&play taki od sporta czy czeka mnie jakieś rzeźbienie? Bo wtedy to nie wiem czy ma to sens...

– czy jest 2 GH opcja wejścia do ustawień kompa jak w GG/GY i zmiana ustawień spalania? W GY pokazywało w miarę to samo co wychodziło potem z tankowania – tutaj mam na kompie spalanie zawyzone o jakies 0.5l

Darek
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 9 sty 2014, 15:16
Posty: 595 (1/4)
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda GH 2l/AT 2010

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Nathan, xRafalx i 5 gości

Moderator

Moderatorzy Nasze Mazdy