Moim nowym nabytkiem jest Mazda RX-8 w kolorze Sunlight Silver Metallic. Póki co nie ma za wiele do pisania, bo nic w samochodzie nie zmieniałem, a kupiłem serię, ale postaram się coś nabazgrać
Marka: Mazda
Model: RX-8
Silnik: 13B-MSP, 1.3 192KM
Rok produkcji: 2005
Przebieg: 160k
Na wyposażeniu mamy:
– climatronic
– fotele alcantara
– podgrzewane lusterka
– nagłośnienie prawie bose (są wszystkie elementy z bose, jedynie na radiu brakuje stosownego napisu)
– sport suspension – cokolwiek to znaczy. Podobno jest nieco sztywniejsze zawieszenie + większe tarcze i zaciski hamulcowe.
Póki co powymieniałem:
– żarówki h7 na zestaw xenon 55w o barwie 5000K – co ciekawe, mimo lamp przystosowanych do żarówek h7 linia odcięcia jest identyczna jak w soczewkach do xenonu czyli nie idzie w górę po prawej stronie, tylko jest poziomo, lekki "ząbek" i dalej poziomo
– polerka lamp przednich – były żółte, są jak nowe
– oświetlenie wnętrza 100% led – wreszcie jest widno
– schowek pasażera – poprzedni miał rozwaloną klamkę
Z najbliższych planów:
– wymienić płyny i oleje
– wymienić zawór podciśnienia bo co kilka dni wywala check engine
– zmienić tłumik końcowy albo chociaż same końcówki bo wygląda jak palniki w kuchence gazowej
– kupić jakieś opony na zimę
Z nieco dalszych planów:
– felgi + opony na lato
– gleba – tu jeszcze się zastanawiam czy wybrać sprężyny -35 lub -45 czy kupić odrazu gwint z regulacją wysokości i twardości
– wymienić radio na 2din na androidzie
Póki co dysponuję tylko kilkoma zdjęciami z powodu braku czasu, ale postaram się coś więcej popstrykać w niedługiej przyszłości