Audi A6 C7 2.0TFSI '12 S-Line Phantom Black @ 270KM // Weelkoo
rclmati napisał(a):Ja bym został przy ori , są najładniejszea przez zime i tak jakaś obcierka czy coś na rancie się pojawi
Ori mają jeszcze jeden istotny dla mnie minus, który był również jedną z głównych przyczyn pomysłu na ich wymianę a o którym nie wspomniałem – są ciężkie (wyraźnie cięższe nawet niż letnie 20"). A to czy się pojawi obcierka czy nie nie ma wpływu na chęć wymiany – latem też się obcierki pojawiają
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
rclmati napisał(a):A to ze sa ciezkie to w czym problem?Ja widze jeden, przy zakladaniu ich i wynoszeniu z garazu
W komforcie, w reakcji auta na gaz, w reakcji na ruchy kierownicą
To nie jest auto sportowe i nigdy nie będzie, z drugiej strony moc ma wystarczającą do dynamicznej jazdy. Prowadzenie ponoć ok w tym modelu więc ten kilogram czy dwa, nie ma wielkiego wpływu na ogólną charakterystykę i przeznaczenie auta. Tak bym to określił.
Dominator napisał(a): ten kilogram czy dwa, nie ma wielkiego wpływu na ogólną charakterystykę i przeznaczenie auta. Tak bym to określił.
Akurat na komfort ma spory wpływ a konkretnie na odczucia z pokonywania nierówności – tu w grę wchodzi różnica od 3 do 5 kg na koło a to bardzo dużo w przypadku masy nieresorowanej. Dlatego w przypadku takiego samochodu (wygodnego/komfortowego z założenia) jest to IMO również istotna kwestia. W przypadku prowadzenia różnica jest faktycznie niewielka. W przypadku reakcji na gaz z kolei ze względu na moc i moment jest ona również pomijalna (w GH było to odczuwalne).
To jest chyba jedyne AUDI które wg mnie jest ładne w nowszej serii, tym bardziej S-line. Jak widze A7 i tym podobne wynalazki to
Tak samo twory samochodopodobne mercedesa. Niektóre z nich przypominają starą poczciwą syrenke
Sporo mocy, spalanie bardzo dobre. Do tego komfort jazdy i można "sie wozić". E klasa zobowiązuje
Nie wiem tylko kiedy ty na tą obszerną pielęgnacje znajdujesz czas.

Sporo mocy, spalanie bardzo dobre. Do tego komfort jazdy i można "sie wozić". E klasa zobowiązuje
Nie wiem tylko kiedy ty na tą obszerną pielęgnacje znajdujesz czas.
Mój 2.0 Pb jest taki sam jak Wasz 2.0 Pb :)
- Od: 23 lut 2016, 13:50
- Auto: Volvo S80 2.0 PB+LPG
Ja bym jednak obstawiał na zmianę w Brock. Myślę, że nawet mimo tego, iż ich rozmiar nie będzie duży to i tak będą czadowo leżały na Twojej A6. 

Jest potwierdzenie z DE, że paczkę wysłano więc wydaje się, że zakup będzie sfinalizowany – a więc w drogę do mnie wyruszyły dziś felgi
Tym razem markowe fake'i czy też podjebki
, bo inaczej trudno nazwać ten model – konkretnie Brock B37 w wykończeniu Kristallsilber Voll-Poliert (jasne srebrne z toczonym frontem)
Felgi w rozmiarze 19x8.5" przy ET25 (fabryczne ET felg w tym rozmiarze to 45
).

Poza tym kilometry lecą – śmigaliśmy w weekend m.in. po Drodze Stu Zakrętów ale zdjęć więcej z samych wędrówek przywiozłem aniżeli z jazdy
Żeby nie było pusto jednak, tym bardziej że miejsca warte odwiedzenia to wrzucam kilka przykładowych kadrów 

Szlak Skalnych Grzybów w Górach Stołowych (pierwsze z telefonu)

Skalne Miasto w Adrspach

Poza tym kilometry lecą – śmigaliśmy w weekend m.in. po Drodze Stu Zakrętów ale zdjęć więcej z samych wędrówek przywiozłem aniżeli z jazdy

Szlak Skalnych Grzybów w Górach Stołowych (pierwsze z telefonu)

Skalne Miasto w Adrspach

Felgi fajne. Na pewno tu dobrze podejdą. Kierunkowe? Bo jak nie to z 10 punktów mniej do wyglądu. 
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Mr_Bartek napisał(a): Kierunkowe? Bo jak nie to z 10 punktów mniej do wyglądu.
Nie, lewe będą się kręcić do przodu, prawe do tyłu

rolka zdecydowanie dobra 

daaf napisał(a):Miejscówka i zdjęcia niesamowite! Masz talent
Dzięki!
Co do kółek to tak – jedna felga wysłana z Francji jest już w kraju, dostawa we wtorek. Druga ruszyła wczoraj z Niemiec, trzecią wysłali dziś – z DE lub Luksemburgu – dostawa powinna być w środę. Zostało jeszcze kupienie 4'tej, w zależności gdzie się w UE trafi taniej

Weelkoo napisał(a):jedna felga wysłana z Francji jest już w kraju, dostawa we wtorek. Druga ruszyła wczoraj z Niemiec, trzecią wysłali dziś – z DE lub Luksemburgu – dostawa powinna być w środę. Zostało jeszcze kupienie 4'tej, w zależności gdzie się w UE trafi taniej
A to żeś wykombinował

Czego to Polak nie wymyśli by spełnić swoje marzenia jak najtańszym kosztem

Rozumiem, że to żart... Ale pomyślunek dobry, sam bym na to nie wpadł

Żaden żart, autentycznie – zamówiłem 3 szt w DE – jedną wysłali z Francji, jedną z DE, jedną z Luksemburgu
A ja szukam jeszcze jednej i na razie najtaniej znalazłem w Austrii 

Życzę w takim razie szybkiego zakupu 4 felgi...
Pewnie, skoro faktycznie kalkuluję się wraz z przesyłką zza granicy to czemu nie skorzystać... Poza tym dobry wybór według mnie skoro padło na Brock'i
Pewnie, skoro faktycznie kalkuluję się wraz z przesyłką zza granicy to czemu nie skorzystać... Poza tym dobry wybór według mnie skoro padło na Brock'i
Dziś było myte przed zimą – wstępny oprysk Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil, następnie dekontaminacja, mycie szamponem CarPro Reset w celu odetkania powłoki, po osuszeniu zaaplikowana warstwa GTechniq C2 V3 i warstwa Prostaff Water CC Gold

Jak oceniasz powłokę? Położyłem właśnie na auto G techniq crystal serum ultra. Tak na prawdę tydzień temu powłoka była zaaplikowana więc ciężko mi się o niej wypowiedzieć. Mój ojciec ma crystal serum light na aucie ale jakoś nigdy nie myłem, ani nie przyglądałem się jak wygląda teraz lakier – prawie rok po aplikacji.