Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Popi a ile tych aktualizacji w BMW i z jakiej daty masz mapy? Kolega ma X4 i jest gorzej niż w mojej Mazdzie. Pomijam już ze Mazda to nie premium do jakiej się wpisuje BMW.

"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
		Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
- 

Zoom -Zoom from Belgium

- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
 Była M6 GH
 Jest MX-5NBfl
 Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
w bmw aktualnie najnowsza mapa to 2018-1 dla wersji next i evo, ale już powoli pojawia się wersja 2018-2 (bo dla move – już jest).
aktualizacje są 2-3 razy w roku – kupując nowe auto masz 3 lata gratis plus 3 lata informacji o korkach

aktualizacje są 2-3 razy w roku – kupując nowe auto masz 3 lata gratis plus 3 lata informacji o korkach
- 

popi2009
Czy u w Waszych nawigacjach po włączeniu widoku 3d oraz wyświetlania budynków są one prezentowane na mapie tak jak np. widać na stronie: http://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-settings?language=pl-EU ?
U mnie czy włączę czy nie wyświetlanie modeli budynków efekt jest taki sam, czyli ich brak Chyba, że coś źle robię albo budynki 3d są tylko dla określonych miast...
 Chyba, że coś źle robię albo budynki 3d są tylko dla określonych miast...

U mnie czy włączę czy nie wyświetlanie modeli budynków efekt jest taki sam, czyli ich brak
Nawet w Warszawie nie wszystkie dzielnice są w 3D. Rzadko używam tej nawigacji, ale w Śródmieściu budynki napewno się pojawiają, tylko trzeba dosyć mocno widok zbliżyć.
Wystukane na Tapatalk

Wystukane na Tapatalk
nie no są w warszawie ale raczej większość taka szara półprzezroczysta a nie tak jak tam że mamy normalny wygląd tego budynku

- 

popi2009
Mi czasem w Gdańsku się pokazują i chyba też w Sopocie. Ale to tylko taki bajer w sumie tylko jest. Sama nawigacja czasem pokazuje lepiej niż googlowska.

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
Nic nie trzeba robić  , mnie działało  i już , ale od pierwszej rejestracji -logowania karty i 3 miesiące.
  , mnie działało  i już , ale od pierwszej rejestracji -logowania karty i 3 miesiące.
Kiedy zacząłeś używać nawigacji?

Kiedy zacząłeś używać nawigacji?
raven4444 napisał(a):Od czwartku mam, i taka data jest w toolboxie bo robiłem od razu aktualizacje do map z marca.
Sprawdź czy jest połączenie wifi. Jeżeli jesteś pewien, że masz połączenie wifi to usługa powinna działać darmowo przez 60 dni. Pozostaje tylko wizyta w ASO.
Dziwi mnie jednak troszkę to co napisałeś o aktualizacji. Właśnie sprawdzałem na stronie Mazdy i ostatnia aktualizacja map jest z grudnia 2017 a nie marca jak napisałeś.
Ostatnia aktualizacja była w marcu  
Przed "pierwszą"rejestracją trzeba parę... km zrobić z nawigacją by karta z czytała vin i inne dane z GPS-a

Przed "pierwszą"rejestracją trzeba parę... km zrobić z nawigacją by karta z czytała vin i inne dane z GPS-a
andrep napisał(a):Ostatnia aktualizacja była w marcu
Załączyłeś widok z toolboxa więc nie będę polemizował. Aktualizacja jest z marca. Być może nawet sam mam na karcie taką aktualizację. Jutro wyjmę ją z Madzi i sprawdzę. Moja wina, że podpierałem się oficjalną stroną Mazdy. W załączniku zamieszczam print screen z przed kilkunastu minut. Tam jest data publikacji "Grudnia 2017". Co oznacza, że korzystając z zakupu mapy na oficjalnej stronie Mazdy na "dzień dobry" należy ją aktualizować, bo ta ze strony jest nieaktualna.
- Załączniki
- 
		 mapy.docx mapy.docx
- (145.04 KiB) Pobrane 85 razy

Wczoraj uruchomilem navigacje w moim aucie.
Mapy HERE + aktualizacja marzec 2018.Wszystko dziala jak trzeba...no prawie wszystko.Problem polega na tym,ze nie moge podlaczyc wifi.
W ustawieniach wifi "widzi" moj telefon ale w momencie kiedy chce sie z nim polaczyc po chwili wyskakuje komunikat,ze polaczenie nie jest mozliwe.
Wczoraj zaraz po aktualizacji wifi polaczyl sie bez problemu,dzisiaj juz nie.

Mapy HERE + aktualizacja marzec 2018.Wszystko dziala jak trzeba...no prawie wszystko.Problem polega na tym,ze nie moge podlaczyc wifi.
W ustawieniach wifi "widzi" moj telefon ale w momencie kiedy chce sie z nim polaczyc po chwili wyskakuje komunikat,ze polaczenie nie jest mozliwe.

- Od: 26 lis 2017, 19:41
- Auto: Mazda3 BM 2014 2.0 SkyActivG 120KM AT
Pistolpete napisał(a):W ustawieniach wifi "widzi" moj telefon ale w momencie kiedy chce sie z nim polaczyc po chwili wyskakuje komunikat,ze polaczenie nie jest mozliwe.
Pierwsza rzecz, wyłącz i włącz telefon, jeśli to nie pomoże to spróbuj podłączyć WIFI korzystając z innego telefonu, aby wyeliminować kłopoty spowodowane telefonem.
Pomoglo zresetowanie telefonu.
Dzieki za rade

Dzieki za rade

- Od: 26 lis 2017, 19:41
- Auto: Mazda3 BM 2014 2.0 SkyActivG 120KM AT