Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Popi a ile tych aktualizacji w BMW i z jakiej daty masz mapy? Kolega ma X4 i jest gorzej niż w mojej Mazdzie. Pomijam już ze Mazda to nie premium do jakiej się wpisuje BMW.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
w bmw aktualnie najnowsza mapa to 2018-1 dla wersji next i evo, ale już powoli pojawia się wersja 2018-2 (bo dla move – już jest).
aktualizacje są 2-3 razy w roku – kupując nowe auto masz 3 lata gratis plus 3 lata informacji o korkach
aktualizacje są 2-3 razy w roku – kupując nowe auto masz 3 lata gratis plus 3 lata informacji o korkach
-
popi2009
Czy u w Waszych nawigacjach po włączeniu widoku 3d oraz wyświetlania budynków są one prezentowane na mapie tak jak np. widać na stronie: http://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-settings?language=pl-EU ?
U mnie czy włączę czy nie wyświetlanie modeli budynków efekt jest taki sam, czyli ich brak
Chyba, że coś źle robię albo budynki 3d są tylko dla określonych miast...
U mnie czy włączę czy nie wyświetlanie modeli budynków efekt jest taki sam, czyli ich brak
Nawet w Warszawie nie wszystkie dzielnice są w 3D. Rzadko używam tej nawigacji, ale w Śródmieściu budynki napewno się pojawiają, tylko trzeba dosyć mocno widok zbliżyć.
Wystukane na Tapatalk
Wystukane na Tapatalk
nie no są w warszawie ale raczej większość taka szara półprzezroczysta a nie tak jak tam że mamy normalny wygląd tego budynku
-
popi2009
Mi czasem w Gdańsku się pokazują i chyba też w Sopocie. Ale to tylko taki bajer w sumie tylko jest. Sama nawigacja czasem pokazuje lepiej niż googlowska.
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
Nic nie trzeba robić
, mnie działało i już , ale od pierwszej rejestracji -logowania karty i 3 miesiące.
Kiedy zacząłeś używać nawigacji?
Kiedy zacząłeś używać nawigacji?
raven4444 napisał(a):Od czwartku mam, i taka data jest w toolboxie bo robiłem od razu aktualizacje do map z marca.
Sprawdź czy jest połączenie wifi. Jeżeli jesteś pewien, że masz połączenie wifi to usługa powinna działać darmowo przez 60 dni. Pozostaje tylko wizyta w ASO.
Dziwi mnie jednak troszkę to co napisałeś o aktualizacji. Właśnie sprawdzałem na stronie Mazdy i ostatnia aktualizacja map jest z grudnia 2017 a nie marca jak napisałeś.
Ostatnia aktualizacja była w marcu 
Przed "pierwszą"rejestracją trzeba parę... km zrobić z nawigacją by karta z czytała vin i inne dane z GPS-a
Przed "pierwszą"rejestracją trzeba parę... km zrobić z nawigacją by karta z czytała vin i inne dane z GPS-a
andrep napisał(a):Ostatnia aktualizacja była w marcu
Załączyłeś widok z toolboxa więc nie będę polemizował. Aktualizacja jest z marca. Być może nawet sam mam na karcie taką aktualizację. Jutro wyjmę ją z Madzi i sprawdzę. Moja wina, że podpierałem się oficjalną stroną Mazdy. W załączniku zamieszczam print screen z przed kilkunastu minut. Tam jest data publikacji "Grudnia 2017". Co oznacza, że korzystając z zakupu mapy na oficjalnej stronie Mazdy na "dzień dobry" należy ją aktualizować, bo ta ze strony jest nieaktualna.
- Załączniki
-
mapy.docx
- (145.04 KiB) Pobrane 77 razy
Wczoraj uruchomilem navigacje w moim aucie.
Mapy HERE + aktualizacja marzec 2018.Wszystko dziala jak trzeba...no prawie wszystko.Problem polega na tym,ze nie moge podlaczyc wifi.
W ustawieniach wifi "widzi" moj telefon ale w momencie kiedy chce sie z nim polaczyc po chwili wyskakuje komunikat,ze polaczenie nie jest mozliwe.
Wczoraj zaraz po aktualizacji wifi polaczyl sie bez problemu,dzisiaj juz nie.
Mapy HERE + aktualizacja marzec 2018.Wszystko dziala jak trzeba...no prawie wszystko.Problem polega na tym,ze nie moge podlaczyc wifi.
W ustawieniach wifi "widzi" moj telefon ale w momencie kiedy chce sie z nim polaczyc po chwili wyskakuje komunikat,ze polaczenie nie jest mozliwe.
- Od: 26 lis 2017, 19:41
- Auto: Mazda3 BM 2014 2.0 SkyActivG 120KM AT
Pistolpete napisał(a):W ustawieniach wifi "widzi" moj telefon ale w momencie kiedy chce sie z nim polaczyc po chwili wyskakuje komunikat,ze polaczenie nie jest mozliwe.
Pierwsza rzecz, wyłącz i włącz telefon, jeśli to nie pomoże to spróbuj podłączyć WIFI korzystając z innego telefonu, aby wyeliminować kłopoty spowodowane telefonem.
Pomoglo zresetowanie telefonu.
Dzieki za rade
Dzieki za rade

- Od: 26 lis 2017, 19:41
- Auto: Mazda3 BM 2014 2.0 SkyActivG 120KM AT