onyx napisał(a):Czasem się zastanawiam czy rzeczywiście lepsze by dla Ciebie było auto wygodniejsze z mocniejszym silnikiem.
Takie pomysły mnie nachodzą, ale póki mam banana na twarzy jak jeżdżę tym samochodem to żal mi się z nim rozstawać. Z wyboru jestem mega zadowolony i z perspektywy czasu cieszę się, że jednak to nie Clio

Z resztą z Focusa takie auto na tor jak z każdego innego. To nie jest sportowa taczka
onyx napisał(a):Wiem, dla Ciebie to nie ma sensu
Sama jazda ma oczywiście dla mnie sens i nie mogę się doczekać Poznania. Jednak absolutnie nie mam żadnej presji by komukolwiek coś udowadniać czy być przed kimś. Jeżdżę dla funu i dla siebie. Nigdy nie będę kierowcą wyścigowym i jednocześnie nie zamierzam budować pod to samochodu. Po to kupiłem takie auto jak mam obecnie by osłodziło mi codzienną jazdę do pracy i pozwoliło 2-3 w roku wybrać się na tor. Jak w Poznaniu się nie rozwalę, to w czerwcu Bednary
Co jak co, ale jednak Focus daje więcej funu i bardziej się nadaje na tor niż Laguna w klekocie
onyx napisał(a):P.S. Kamerkę zamocuj do szyby na przyssawce lub innego w miarę stałego elementu – przestaną nachodzić Cię myśli o kamerce ze stabilizacją. Fotel to zgoła najgorszy pomysł...
Racja, ale fotel jest jednak bardziej centralnie przez co kadr jest sensowniejszy. Z szyby trzeba jeszcze bardziej z kąta walić, ale rzeczywiście jest stabilniej.
marek napisał(a):byleby nie byłoby to jakieś badziewie za 200pln
Ja z mojego badziewia za 250zł jestem w sumie zadowolony

Stabilność zależy też od punktu w którym kamera ma łapać ostrość. Dlatego w samochodzie na elementach ruchomych jak fotel gdzie punktem ostrości będzie równie podskakująca decha czy kierowca zawsze będą większe drgania niż na szybie.
Na tym filmie jest moja Yi umocowana na klacie oraz na kiju. Całkiem dawało to radę.
https://www.youtube.com/watch?v=qO--1m-XYJQ