Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap REPLIKA EUNOS 500
Łał
czekam na efekt końcowy i zazdraszczam świętego spokoju z rudą 

- Od: 22 maja 2011, 22:57
- Auto: Mazda MX-3 EC KL-DE 92'
Na posty odpiszę jak siądę na komputer teraz na szyko fotki z naprawy przedniego zderzaka:
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
-
Kamil
Walczysz chłopie jak dzik! A mi tyle dziś przy jednym duperelu zeszło 

[/quote]
Gwarantuję że ruda gdzieś po jakimś czasie wyjdzie bo jest to nie realne żeby nie wyszła lecz na pewno na jakiś dłuższy czas mam spokój (taką mam nadzieje).
[quote="jurand"]Walczysz chłopie jak dzik! A mi tyle dziś przy jednym duperelu zeszło
Czy ja wiem czy przy duperelu... kiedyś reanimowałem tylne zaciski więc wiem ile to zajmuje
Wczorajszy dzień i przedwczorajszy skończył się tak: szlifowanie maski oraz tylnej klapy ( w sensie podkład), wyszlifowane słupki A oraz nadszybie, wyszlifowana szpachla na błotnikach tylnych oraz zderzaku przednim, po tym podkład na słupki oraz oba błotniki, poprawka podkładem przecierek, podkład na zderzak przedni,pas przedni oraz jeden element śmigła z klapy tylnej.
Dzisiaj zaszpachluję tylko tylne błotniki na wygładzenie, jutro pewnie zatrę szpachlówkę na błotnikach i w komorze silnika, wrzucę w podkład pewnie te elementy oraz drugą część spoilera.
Kilka fociszczów:
dam92 napisał(a):Łałczekam na efekt końcowy i zazdraszczam świętego spokoju z rudą
Gwarantuję że ruda gdzieś po jakimś czasie wyjdzie bo jest to nie realne żeby nie wyszła lecz na pewno na jakiś dłuższy czas mam spokój (taką mam nadzieje).
[quote="jurand"]Walczysz chłopie jak dzik! A mi tyle dziś przy jednym duperelu zeszło

Czy ja wiem czy przy duperelu... kiedyś reanimowałem tylne zaciski więc wiem ile to zajmuje
Wczorajszy dzień i przedwczorajszy skończył się tak: szlifowanie maski oraz tylnej klapy ( w sensie podkład), wyszlifowane słupki A oraz nadszybie, wyszlifowana szpachla na błotnikach tylnych oraz zderzaku przednim, po tym podkład na słupki oraz oba błotniki, poprawka podkładem przecierek, podkład na zderzak przedni,pas przedni oraz jeden element śmigła z klapy tylnej.
Dzisiaj zaszpachluję tylko tylne błotniki na wygładzenie, jutro pewnie zatrę szpachlówkę na błotnikach i w komorze silnika, wrzucę w podkład pewnie te elementy oraz drugą część spoilera.
Kilka fociszczów:
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Czy ja wiem czy przy duperelu... kiedyś reanimowałem tylne zaciski więc wiem ile to zajmuje![]()
Przednie to zabawa. Przed robotą (udaną) przy tylnych to zawsze trzeba coś zmówić albo chociaż jakaś cicha mantra w międzyczasie
Ale wczoraj znów w piątkowe popołudnie towarzystwo na zaprzyjaźniony warsztat się zjechało, każdy z załącznikiem i jakoś tak po 16:00 zacząłem tracić wzrok

A tu dziś fajnie popatrzeć na kolejną część pasjonującego dokumentu w odcinkach!

jurand napisał(a):Przednie to zabawa. Przed robotą (udaną) przy tylnych to zawsze trzeba coś zmówić albo chociaż jakaś cicha mantra w międzyczasie
No niestety tak jest
jurand napisał(a):Ale wczoraj znów w piątkowe popołudnie towarzystwo na zaprzyjaźniony warsztat się zjechało, każdy z załącznikiem i jakoś tak po 16:00 zacząłem tracić wzrokto ciężko robota szła.
Lepiej nic nie robić bo się coś źle poskłada i na następny dzień paczysz i nie wierzysz że tak się da
jurand napisał(a):A tu dziś fajnie popatrzeć na kolejną część pasjonującego dokumentu w odcinkach!
No to CDN
Tak jak napisałem wczoraj szpachla na finish:
Dzisiaj trochę szlifowałem praktycznie cały dzień, wraz z przednimi błotnikami. Musiałem założyć przedni zderzak bo mnie już miejsca brakuje.
Lecz za to poprawka maski wyszła naprawdę ładnie, ładnie pokrywa się z błotnikiem.
No i szlifowanie błotnika PT, rzucę podkład i zrobię malutkie poprawki i w zasadzie jeden gotowy, później druga strona, tak mniej więcej to wygląda:
P.S. Dziwnie Xedos wygląda z ciemnym błotnikiem
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Lepiej nic nie robić bo się coś źle poskłada i na następny dzień paczysz i nie wierzysz że tak się da
Ja to w ciągu krótkiego czasu 3 razy rozbierałem i nawet rozkład potrzebnych narzędzi w szufladach 1,3 i 5 narzędziowej warsztatowej szafki mam opanowany!
Po prawdzie po złożeniu i konieczności wyjazdu z hali rozglądałem się czy coś nie leży na podłodze.

To są skutki...

Odnośnie fotek: spasowanie błotnika z maską robiłeś ze szczelinomierzem?

jurand napisał(a):Odnośnie fotek: spasowanie błotnika z maską robiłeś ze szczelinomierzem?![]()
![]()
Bez przesady tylko przyłożony był żeby zobaczyć czy rant maski udało mi się naprostować
Targanie drzwi...masakra.
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Targanie drzwi...masakra.
Tylko nie pisz, że to ręcznie targałeś

Jak postępy?
jurand napisał(a):radar88 napisał(a):Targanie drzwi...masakra.
Tylko nie pisz, że to ręcznie targałeś![]()
Jak postępy?
To bym tych drzwi do dzisiaj nie skończył

Z postępów to na chwilę obecną tyle i stanie na jakiś czas, ponieważ wypadało by się za pracę wziąć
]
-
Kamil
Dawno tu nie zagladalen a tu auto cale w podkładzie
Czekam niecierpliwie na efekt koncowy
P.s.Wybacz , ze na pw nie odpisalen. Daje sie akryl na eposkyd, przynajmniej ja tak robilen .

P.s.Wybacz , ze na pw nie odpisalen. Daje sie akryl na eposkyd, przynajmniej ja tak robilen .
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
DamianoV6 napisał(a):Czekam aż poskładasz tą bellę
To jeszcze potrwa niestety
Adoz napisał(a):ale teraz pytanie najważniejsze, czy podłogę robiłeś ? bądź będziesz robić ?
Nie mam po co jej ruszać, wygląda naprawdę bardzo dobrze.
adidom napisał(a):Na razie nic nie robi bo przymarzł do Xedosa![]()
![]()
Nie ruszyła się robota u mnie więc Xedos czeka teraz znowu.
rafał88 napisał(a):Dawno tu nie zagladalen a tu auto cale w podkładzieCzekam niecierpliwie na efekt koncowy
![]()
Spoko, czyli akryl wyjdzie na lustereczko tak
qczarq napisał(a):Pełna odbudowa to lubię.
Taki zamiar jest
]
-
Kamil
Pierwszy raz od dłuższego czasu buda ujrzala slońce. Jutro dla relaksu szlifuję budę pod podklad akrylowy.
]
-
Kamil