firma z częstochowy
www.mazdaspeed.pl
Xenocyd napisał(a):wiesz, te dane mają jakąś wartość, więc nikt ich nie wyrzuci
Xenocyd napisał(a): stawiam, że maks jeszcze jedna generacja konsol i zostanie tylko "abonament na gry odpalane po stronie serwera i wyświetlane za pomocą urządzenia, które masz u siebie i za które zapłaciłeś a które zapewne w myśl umowy zostało Ci jedynie wypożyczone i skocz nam na pompkę"
brii napisał(a):Mędrcy sugerują żeby wrzucić na komputer kogoś innego czyli do chmury, problem tylko, że jak spadnie deszcz albo ten ktoś zabierze swoje komputery z piaskownicy to dupa
brii napisał(a):Brak możliwości aktualizacji ma tą zaletę dla klienta, że trzeba wydać produkt przetestowany i skończony
Xenocyd napisał(a):No i Bimbak zna genialną kombinację klawiszy, żeby spuścić wszystkim lanie w Street Fightera!
loockas napisał(a):NASy są ok. Ale jak ktoś używa NASa jako podstawowy storage, to dla backupu przydałby się drugi...
loockas napisał(a):brii, mam ciekawostkę Kupując nie zwróciłem na to uwagi. Myślałem, że książka jest prezentem wałek na vacie 5%?
sq2jul napisał(a):"znam kogoś, kto był i opowiedział mi to i owo." – tak długo jak w Kalifornii nie będzie powszechnego światła w domu z pierdyliardem megabitów i ujemnym pingiem, tak długo nie wierze, że coś takiego zacznie funkcjonować.
sq2jul napisał(a):ech.. i to jest główny powód dla którego opadły mi witki przy próbie budowania własnego NASa.... Zatrzymałem się na tym, że wybrałem dyski. Tylko co dalej? Taki domowy NAS to trochę sztuka dla sztuki i pewność 'przetrwania' danych podobna jak w chmurze...
sq2jul napisał(a):Ja bym raczej powiedział, że powoduje to to, że żodyn ciul nie zamknie Ci serwera i po roku, dwóch, pięciu, dwudziestupięciu nie pokaże Ci środkowego palca.
sq2jul napisał(a):Paranoja mnie dopada na średnie lata....
brii napisał(a):Firma bardzo poważna – mieści się w mieszkaniu w bloku niedaleko a nigdy nie widziałem żadnego szyldu
sq2jul napisał(a):Tylko co dalej? Taki domowy NAS to trochę sztuka dla sztuki i pewność 'przetrwania' danych podobna jak w chmurze...
loockas napisał(a):Jeszcze żadna mi znana chmura nie padła z dnia na dzień by uniemożliwić dostęp do danych.
loockas napisał(a):Ale plecak fajny na rachunku mam 69zł za książkę i 20zł za plecak...
loockas napisał(a):imho sens mają dwa nasy. Jeden w domu, drugi gdzieś poza.
sq2jul napisał(a):tak długo jak w Kalifornii nie będzie powszechnego światła w domu z pierdyliardem megabitów i ujemnym pingiem, tak długo nie wierze, że coś takiego zacznie funkcjonować
brii napisał(a):Co do książki i plecaka to przyszła mi jeszcze jedna rzecz do głowy – jak z plecakiem będzie coś nie halo i kupujący będzie chciał zwrotu kasy to dostanie tylko kasę za plecak
loockas napisał(a):Jeden z rozdziałów opisuje sieć Polpak i POLPAK-T jako najszybsze łącze dostępne w PL
loockas napisał(a):imho sens mają dwa nasy. Jeden w domu, drugi gdzieś poza.
brii napisał(a):Mi kilka lat temu tak zrobiła pewna chmura z Pyrlandii, szczęśliwie nic poważnego tam nie trzymałem.
Klientowi AWS zgubiło dane i powiedziało – "Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"
Xenocyd napisał(a):Mało która gra na konsoli obecnej generacji jest w stanie utrzymać ciągłe 60 Hz w 1080 – do tego nie trzeba gigabitów transferu.
Zakładając, że pewnie około 2019-2020 pojawi się kolejna generacja konsol i pozyje 5-7 lat, to mówimy o okolicach roku 2025 kiedy znana nam aktualnie forma pudełka i fizycznego nośnika zniknie. Choć może nośnik zniknie już w 2020? Zostanie tylko cyfrowa dystrybucja – taniej bo tłoczyć i dowozić nie trzeba, szybciej, zero szans na odsprzedaż używki jak jeszcze powiąże się to sprytnie z fizycznym numem konsoli – same plusy dla sprzedawcy.
brii napisał(a):Nie bój – alko nie zabraknie – da się zrobić
sq2jul napisał(a):To oni chyba dawali w tamtym czasie zawrotne 2mbps
sq2jul napisał(a):Ja osobiście, na te chwilę, nie mam możliwości uzyskania drugiej, zaufanej, zdalnej lokalizacji z dużym pasmem i nieograniczonym transferem
sq2jul napisał(a):druga to podejrzewam, że w 'zasięgu' 'dobrego' internetu jest jakiś tam mniejszy procent (przynajmniej) naszej populacji.
loockas napisał(a):Pewnie tak. Zostaje skorzystanie z gwarancji.
loockas napisał(a):a no. marzenie operatorów w tamtych latach. No i frame relay, co było jakąś abstrakcją
sq2jul napisał(a):Ja osobiście, na te chwilę, nie mam możliwości uzyskania drugiej, zaufanej, zdalnej lokalizacji z dużym pasmem i nieograniczonym transferem
Faktycznie. Ten najnowszy znowu obsługuje forum MSnemi napisał(a):Panowie, udało mi się jakoś utworzyć skrót do forum i bez problemu używam tt.
Także jest jakieś tam obejście
sq2jul napisał(a):Wydaje mi się, że przy takim 'zdalnym' graniu nie ma miejsca na to, że dostawca netu przez chwile daje dupska – połączenie musi być stałe jak moje prącie we wzwodzie
PeKa napisał(a):Warty uwagi?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Krzemol i 15 gości