Danmazda napisał(a):Gratki auta

Konieczni wpadnij na najbliższy spot

Dzięki

przez 3 tygodnie zrobiłem nim całe 70 km

z wtorkami wieczorem chwilowo u mnie słabo ale na jakiś do końca roku postaram się wpaść

MateoM6 napisał(a):Powiem Ci, że dość sporo Ci wyszło za te heble ;O
Jakie tarcze i klocki kupowałeś ?
masz zdjęcia wszystkiego w temacie

Sporo wyszło, bo sam koszt zakupu zacisków przod/tył od 6 mpsa ze względu na dostepnosc, to najmniej 1100-1200 pln (przynajmniej 2 lata temu jak kupowałem nie było szansy kupic taniej). Dolicz klocki tył 260, klocki przod 320, tarcze tył 280 za kpl, przod 380 za kpl ( liczone już z przesyłkami – tutaj już mega dobre ceny za sensowna jakość udało się znaleźć). Do tego piaskowanie i malowanie zaciskow (50 za szt), potem regeneracja pełna (nowe gumki, nowe tłoczki) i montaż całości (znajomy mechanik robił, wiec cena tez była sensowna) i wyszło to co wyszło

Gdybym szarpał się na tarcze z tej połki co klocki i regenerował zaciski oraz montował po cenach "Warszawskich" to 5 tysi pykło by spokojnie

Niestety jak cos ma być dobrze ogarnięte a nie robi się wszystkiego samemu, to nawet uważnie licząc nie da się zejść poniżej pewnych kosztów
Dlatego pisałem, że do standardowej 6-tki GG/GY wystarczy moim zdaniem wrzucić sam przod 300 z GH, bo zaciski chodza w smiesznej cenie, często w stanie gdzie nie trzeba ich nawet regenerować a koszty tarcz i klockow tez mniejsze

Niemniej u mnie heble się już dotarły i naprawdę daja mega komfort psychiczny w każdej sytuacji, nawet żona mimo nakładow zadowolona, bo sa brzytwa (jak nie w standardowym japoncu

) . No i w 17-tce już naprawdę okazale się prezentują

A skoro o żonie, to zanim auto trafiło na zimowki to "ciekawie" zaparkowała