i jeśli zdjęcie nie kłamie to właśnie takiego pilocika potrzebuję... tylko że ich brak

PS. Dziś właśnie się dowiedziałem, że moja madzia faktycznie ma alarma
Przez przypadek (nieświadomie) otwierając kluczykiem drzwi pasażera załączyłem podwójne ryglowanie drzwi. Ponowne otwarcie kluczykiem drzwi nawet od strony kierowcy zaowocowało załączeniem się alarmu

I tak wracając do jednego z moich pierwszych postów: moja BJ-tka posiada alarm (jak się okazało całkiem sprawny) a wertując książkę serwisową (w poszukiwaniu rozwiązania wyłączenia wyjca bez odłączania go od aku) coś dla posiadaczy sprzętu Naldec – Visteon 41607 (pilot z 3 guzikami) –> zamiennikiem (według instrukcji) pilota centralnego zamka może być wersja 41601(pilot z 2 guzikami) – opcję tą wkrótce sprawdzę dla potwierdzenia mojej głupawej teorii
A na marginsie – wie ktoś jak można tą opcję podwójnego ryglowania drzwi wyłączyć/włączyć na stałe, gdyż zauważyłem również, że dwukrotne przekręcenie kluczyka w zamku drzwi kierowcy nie powoduje włączenia/wyłączenia tejże opcji ( przypuszczenie o dezaktywacji części systemu przez poprzedniego właściciela po zgubieniu pilotów centralnego)

PS2. I jak tu nie kochać mazdusi