no i teraz zastanawiam się co zrobić, czy remont, czy może ktoś ma w dobrym stanie fs-a, czy może porozglądać się za nowym autkiem, np. xedos 6 w rozsądnym stanie i dobrej cenie, tylko by silnik mniejszy jak 2.0 nie był

www.mazdaspeed.pl
podobny problem w swoim zamknąłem w połowie tego. a połowę z tego co wydałem zeżarła kompletnie zniszczona głowicachmielu_KL napisał(a):Hmm, miałem podobnie i nawet rozglądałem się za częściami do remontu to w 3tyś się zamykała cena za same części – bez robocizny.
jarek43_16 napisał(a):Nadszedł dzień w którym silnik mówi, właściwie to już miesiąc temu, ale ostatnio nawet jakoś czasu brak na wszystko. Silnik i tak w słabym stanie był, ale dymił i spalał olej w normach
wymieniłem rozrząd, bo już pękło 60 000km, wymieniłem olej i pierwsze odpalenie ok, przejechałem ok 60km, chyba coś przepłukało i efekty widać, zawsze po kilku-kilkunasto godzinnym postoju tak daje, podymi z 10 minut i przestaje.
no i teraz zastanawiam się co zrobić, czy remont, czy może ktoś ma w dobrym stanie fs-a, czy może porozglądać się za nowym autkiem, np. xedos 6 w rozsądnym stanie i dobrej cenie, tylko by silnik mniejszy jak 2.0 nie był
chmielu_KL napisał(a):3 tys to cena w której było wszystko, poza tłokami, ale faktycznie jest różnica jak ktoś robi ''remont'' a remont naprawdę
matidop napisał(a):Ja za remont FS'a zapłaciłem w sumie z robotą 4500 w Warszawie, co wydaje się być dużą kwotą, ale jeszcze robiłem sprzęgło m.in.Mam sprawny silnik (FS 115HP) do sprzedania ze skrzynią, przejechane po remoncie 7500km i nie bierze ani grama oleju.
Jeżeli chcesz jeździć na tym silniku to mocno kontroluj stan oleju.
jarek43_16 napisał(a):Nadszedł dzień w którym silnik mówi, właściwie to już miesiąc temu, ale ostatnio nawet jakoś czasu brak na wszystko. Silnik i tak w słabym stanie był, ale dymił i spalał olej w normach
wymieniłem rozrząd, bo już pękło 60 000km, wymieniłem olej i pierwsze odpalenie ok, przejechałem ok 60km, chyba coś przepłukało i efekty widać, zawsze po kilku-kilkunasto godzinnym postoju tak daje, podymi z 10 minut i przestaje.
chmielu_KL napisał(a):Hmm, miałem podobnie i nawet rozglądałem się za częściami do remontu to w 3tyś się zamykała cena za same części – bez robocizny.
Podobnie wyjdzie kupno vałki lecz 2.5 v6 z potrzebnymi gratami do swapu.
Zadbany xedos z 2.0 v6 to tak z od 5 tyś w górę, a swap troszkę mniej :p
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość