Ciągle pod górkę, szukam talerzyka z X9/Millenia KL-DE z głowicy KL31 ze strony ssącej:

Zależy mi na używce, nowe mogę mieć za 2-3 tygodnie...
Jakby ktoś mógł mi pomóc ---> PW.
Dopisano Pt, 14 kwi 2017, 23:00:Ok, mam załatwiony talerzyk. Pewien

wyciągnie mi go z kompletnej głowicy, a brakujący uzupełni nowym z aso. Wszystko po to by zdążyć na Track Day Tor Poznań.
Muszę teraz przeprosić Mazdę, ponieważ talerzyki same w sobie są spoko – wytrzymują dane obroty. Jednakże gdy trafimy na wadliwy, może on bezkarnie pęknąć i nie ważne czy jest z ZE czy mocniejszy z DE. Mowa o większych siodłach sprężyn zaworowych – 27/28mm. Ten, który mi pękł był wadliwy. Widać, że ma ślady, które świadczą o tym, że popychacz dociskał go tylko z prawej i lewej strony. (Popychacz nie ma śladów, jest ok.) Nie dziwne, że pękł po przeciwnych stronach – góra i dół. Dla praktyków, weźcie dociskajcie talerz na zupę całą powierzchnią – nie pęknie, a dociśnijcie tylko w dwóch przeciwległych stronach – pęknie jak retainer.

Mogę się teraz cieszyć, że nie pękł w Poznaniu, bo pewne było to, że w końcu pęknie. Lepiej się teraz czuję i cały foch na Mazdę ulotnił się.

Muszę jeszcze podziękować Piotr_'owi Xedowi, który będąc w delegacji odbierał ode mnie telefony i pomagał jak tylko mógł. Szymonowi Shinbu, który również odbierał telefony i jeździł ogarniać graty. Jedrzej07'owi za przekopanie całego strychu za talerzykiem.