Mazda3 1.6 ON, 2012, (otomoto: 6010605947), 35.500 zł, Dąbrowa Górnicza.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez lapa24 » 31 mar 2017, 00:25

Cześć,

Jestem zainteresowany zakupem Mazdy 3 i zwróciłem uwagę na jeden egzemplarz, bardzo proszę o opinię i postrzeżenia na jego temat.

Na pierwszy rzut oka wygląda ok, jednak co wzbudziło moją ciekawość, to fakt, że jest równolegle wystawiona w Kętach- ogłoszenie otomoto nr 6010962517 (jeszcze nie weryfikowałem ze sprzedającymi dlaczego tak jest).

Co do samego samochodu:
rocznik: 2011/2012,
przebieg: 86k km (książki prowadzone do 2015 go potwierdzają),
kraj pochodzenia: Austria,
cena wyjściowa: 35 500zł

Przebieg możliwy do weryfikacji, wnętrze samochodu nie wygląda na nadmiernie wyeksploatowane, z wizualnych kwestii rzuca się w oczy brak oryginalnych felg (stoi na zimówkach).
Wykupiłem dodatkowo raport autobazy i samochód jest wystawiony najprawdopodobniej od 24 lutego 2017 (pierwotna cena 37.900PLN, deklarowany przebieg taki jak obecnie).

Poniżej link do ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-3-p ... yLTbd.html

Z góry wielkie dzięki za wszelkie opinie!
Pozdrawiam,
Maciek
lapa24

Postprzez rav 75 » 31 mar 2017, 07:27

Wejdź sobie na mobile.de,wpisz mazdę z takim przebiegiem,z tego samego rocznika,z tym samym silnikiem i wyposażeniem,zobaczysz ile powinna kosztować.
Wszelkie odchyły ceny w dół mogą świadczyć o powypadkowości,skręconym liczniku i innych kombinatorstwach.
Produkcja – 08.2011.
rav 75

Postprzez rafik85 » 31 mar 2017, 08:30

Mogą ale nie muszą.Porównywanie cen z DE to lekkie nieporozumienie.Może ktoś zakupił okazyjnie?A może był kotlet.Dzwonić jechać sprawdzać.Najprościej siedzieć i pisać że za tanie...Ze zdjęcia i tak nikt nie kupi
Forumowicz

Od: 26 sty 2017, 10:15
Auto: 3 2.5 awd 250KM 2022
mx5 2.0 184KM 2021
Cx5 2.5 awd 2016
Diagnostyka kodowania itp
Fb Słońce Narodu
531640670

Postprzez e-tomek » 31 mar 2017, 16:58

Przy porównywaniu trzeba stosować parę zasad, bo wprost to na pewno nie można.
Nie ma co porównywać cen z Autohausami / komisami prowadzonymi przez Niemców – bo wiadomo, że żaden handlarz z takiego miejsca samochodów nie sprowadza, a to też jest najdroższe źródło zaopatrzenia.
Oferty od osób prywatnych to jakiś wyznacznik, bo to powinny być najtańsze oferty rynkowe, ale niech mi ktoś powie który handlarz Mirek jedzie do Niemca po auto?
Także z tym porównywaniem cen to jest tak, że najpierw by trzeba się zastanowić skąd ci handlarze te auta ciągną ... a gdyby się zastanowić skąd ... to powinna przejść już ochota na zakup takiego auta.
Na mobile.de są też jakieś tanie ... ale skąd? – z arabskich komisów, z jakichś niemieckich podrzędnych komisów, gdzie dogadają się w języku polskim, rosyjskim ... także generalnie jak ktoś chce pewne auto ... to wiadomości pozytywnych raczej nie ma.
No i jakimś cudem te komisy mają oferty na poziomie ofert od osób prywatnych, to też można się zastanowić skąd i co kupili tak tanio.

Okazyjnie na rynku motoryzacyjnym? <nie powiem>
Okazja to jest raz na jakiś czas jak sprzedaje osoba prywatna, a nie od pośrednika (najpierw niemiecki, później polski), który się tym zajmuje na co dzień i potrafi tak wykalkulować, żeby już swoje zarobić.

Ale jak ktoś nie chce sam jechać i sprowadzić, albo nie ma takiej możliwości, to wyjścia nie ma. Sprawdzić maksymalnie co się da "na sucho", a później próbować, ja bym tak nigdy nie zrobił, no, ale różni ludzie, różne potrzeby / rozwiązania.

Odnośnie tej 3-ki to brakuje pomarańczowej naklejki pod maską.
A sprzedający bajkopisarz:
"a zarazem małe spalanie 4 litry"
– zrób z nim zakład. Jak w zatłoczonym mieście uzyska takie spalanie to zapłacisz za Mazdę 40000zł, jak będzie powyżej 7, to niech Ci sprzeda za 30000zł. Pisze, że 4 ... ;)

To też dziwne:
"Bezwypadkowe wszystkie szyby oryginalne."
bo gość może wychodzić z założenia, że ktoś sobie sprawdzi szyby i gitara.
A jak przód dostanie, to nie potrzeba szyb wymieniać.
Forumowicz

Od: 8 gru 2012, 17:03
Auto: Mazda 6 2018