Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
Jestem przekonany, że kabel uszkodzony. Miałem ten sam problem. Okazało się, że na łączce któregoś rozgałęźnika miałem uszkodzenie. 

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Sprawa wygląda tak. Mam założone dwa rozgałęźniki Pierwszy od wejścia i rozdziela sygnał do modemu i dalej do drugiego rozgałęźnika który rozdziela na dwa telewizory. Rozłączyłem jeden i zastosowałem tylko rozgałęźnik na telewizory . Siła wskoczyła na 55% , z powrotem podłączyłem i 33%. Ok wymieniłem pierwszy rozgałęźnik na nowy i siła pokazuje 47% Pierwsze ogniwo tłumi . Myślę że kupie wzmacniacz i zobaczę jaki będzie efekt bez rozgałęźników.
http://allegro.pl/wzmacniacz-antenowy-tv-kablowej-naziemnej-cyfrowej-i5014454730.html

MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Ja mam ze 3 rozgałęźniki pasywne. I nie mam problemu ze spadkiem sygnału.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Satelity nie mogę niestety założyć – ustawienie budynku
Różnicę widzę na działce co do obrazu – satelita
Telewizor SUHD na kablówce nie jest wykorzystany 
Dopisano 11 mar 2017, 12:50:
Kupie nowe rozgałęźniki albo ten wzmacniacz i zobaczę czy jest różnica bo na razie po wymianie jednego jest
Dopisano 11 mar 2017, 12:50:
KMBak napisał(a):Ja mam ze 3 rozgałęźniki pasywne. I nie mam problemu ze spadkiem sygnału.
Kupie nowe rozgałęźniki albo ten wzmacniacz i zobaczę czy jest różnica bo na razie po wymianie jednego jest

Serwisant był ze dwa dni temu i nie widział problemu. Dla niego różnica 10 dB nie ma znaczenia i siła sygnału na czerwonym polu także . Rozmowa z nim to jak konia z dyszlem więc po co mam się znowu wk.....ć. Wiedzę mają że tak powiem ahhhhhhhhhh szkoda komentować Kupiłem tv SUHD Samsung – model KS 8000 żeby delektować się obrazem a tu. Opiszę efekty jak kupię wzmacniacz

Wzmacniacz założony oraz wymieniony spliter na

Siła sygnału jest teraz 80% więc spora poprawa i obraz także się poprawił. Podziękowania dla FACHOWCÓW
z kablówki którzy nie widzieli problemu

Siła sygnału jest teraz 80% więc spora poprawa i obraz także się poprawił. Podziękowania dla FACHOWCÓW

Gdzie mogę tanio nabyć laptopa najlepiej z XP-kiem – jako obsługę programu Forscan więc nie potrzebny jest "wypas" oczywiście z dobrą baterią. Mój stary lapek zdechł a drugi jest z Windows 8 więc może kwestia tylko sterowników i będzie śmigał . Proszę o sugestie , porady co zrobić abym mógł korzystać z Forscana 

Spróbuj tych sterowników:
– https://docs.google.com/file/d/0B32KskO ... lvQkU/view
– http://interfusellc.com/elm327/USB%20Driver.zip
– https://docs.google.com/file/d/0B32KskO ... lvQkU/view
– http://interfusellc.com/elm327/USB%20Driver.zip
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Ok spróbuję . Dziękuję Czy zainstalowanie to jakiś problem? Sorka ale mam jako takie pojęcie o kompach 

Spróbuj z tego pierwszego linku. Jedynie pobierasz, uruchamiasz, instalujesz i gotowe.
Wiem, ale te sterowniki powinny działać nawet jeśli nie mają Win 8 w nazwie. Bez problemu instalują się na Windows 10.
Co sądzicie ?
http://allegro.pl/dell-latitude-e7270-i ... 33395.html
Przesiadka z E5250, raczej bezinwazyjna. Mam wątpliwości czy dokładać 1kPLN do Air'a.
Komputer na codzień. Biuro, troche serwisowki.

Przesiadka z E5250, raczej bezinwazyjna. Mam wątpliwości czy dokładać 1kPLN do Air'a.
Komputer na codzień. Biuro, troche serwisowki.
..::Born To Rise Hell::..
uzywaja takich u mnie w robocie. Sam takiego nie mialem ale IMO jezeli chodzi o jakosc wykonania (materialy – gowniany plastik i sprezynujaca 'klapa' jak sie ja pacnie) i matryce (bardzo slabe katy) jest delikatnie mowiac slabo.
A i jeszcze jedno. Nie wiem od czego to zalezy ale te male ultrabooki della maja (chyba) jakis problem z chlodzeniem – wentylatory kreca sie caly czas jak poerbane. Przynajmniej tak jest na Ubuntu 14.04
A i jeszcze jedno. Nie wiem od czego to zalezy ale te male ultrabooki della maja (chyba) jakis problem z chlodzeniem – wentylatory kreca sie caly czas jak poerbane. Przynajmniej tak jest na Ubuntu 14.04
mam e5250, nie odnotowałem żadnego dodatkowego kręcenia wentylatora na Win7.
Co do jakości, to narzekam na ostre zawiasy, faktcznie maja ostre krawędzie, można sobie zrobić krzywdę oraz na jakość touchpada, który nie dość że jest bardzo słaby to jeszcze wyciera się niemiłosiernie wszystko.
Uważam że ta seria jest lepiej zrobiona niż poprzednie latitudy. Fakt do x220 jaki mam jako absolutny backup brakuje mu dużo, ale osobiście te delle mi pasują. Podoba mi się także cena. poniżej 3kPLN uważam za całkiem sensowną.
Co do jakości, to narzekam na ostre zawiasy, faktcznie maja ostre krawędzie, można sobie zrobić krzywdę oraz na jakość touchpada, który nie dość że jest bardzo słaby to jeszcze wyciera się niemiłosiernie wszystko.
Uważam że ta seria jest lepiej zrobiona niż poprzednie latitudy. Fakt do x220 jaki mam jako absolutny backup brakuje mu dużo, ale osobiście te delle mi pasują. Podoba mi się także cena. poniżej 3kPLN uważam za całkiem sensowną.
..::Born To Rise Hell::..
Jakby ktoś szukał zadbanego Aira z 2015 (aktualny model) to mam na sprzedaż. Wersja z i5, 8GB ram i 128 SSD. Jeszcze na rękojmi X-KOM do sierpnia. Praktycznie żadnych śladów używania, rys czy wgnieceń co na alu unibody jest rzadkością :) Wystawiłem za niecałe 2800zł ale za 2700 mogę na forum oddać. Cena adekwatna do średniej rynkowej i stanu.
Sprzedany. Przesiadłem się na Macbooka Pro 13" 2015. Trzeba przyznać, że air mimo sporo gorszych parametrów nie odstaje za bardzo podczas normalnego używania. W zasadzie trudno zauważyć różnicę w działaniu systemu, przeglądarki, poczty itd. Różnicę widzę dopiero podczas pracy z plikami graficznymi, video czy moimi aplikacjami do monitorowania sieci. No i masa... niby niewielka różnica, a jednak air był odczuwalnie lżejszy. No i co dla mnie istotne Pro z 2015 jeszcze nie został wykastrowany ze złącz jak wersja obecna. Myślę, że jak się nic nie spierniczy, to powinien mi posłużyć ładnych kilka lat.