Panowie, czy ktoś z Was używa może takiego urządzenia 2 w 1 – tablet, który można zadokować w klawiaturze? Chyba najczęściej to występuje z Win10.
Ostatnio widziałem coś takiego w media i da się to kupić w cenie 800-1300 zł za urządzenie około 10". Trochę się przymierzam do zakupu jakiegoś tabletu i wpadło mi to w oko.
Główny cel, to włączenie dziecku bajki w samochodzie (mam galaxy tab 3 10.1", ale dwie córki chcą korzystać na raz :/), ale chętnie bym to widział jako urzadzenie, które przez hdmi podłączę do amplitunera jako odtwarzacz spotify i pewnie od czasu do czasu by służył do sprawdzenia czegoś w Internecie na szybko lub do jakiegoś filmu (teraz mam tak podłączonego pełnowymiarowego laptopa).
Główne pytanie: czy kupując taki sprzęt z Windows 10 po kilku chwilach ogarnie mnie frustracja i się pochlastam, czy raczej nieskomplikowane rzeczy da się robić z szybkością porównywalną np. z Galaxy Tab 3?
To jest to, co mam na myśli – urządzenie pierwsze z brzegu:
http://m.ceneo.pl/40990836#mh=k2d3jBYl3 ... 6uGz38aCw1Opinie niby zachęcają... Ale patrząc na to jak chodzi laptop z core i5 i 4 GB RAM, to wydaje mi się to dziwne.