Mam wrażenie, że mazda jakoś bardziej pływająca w zakrętach się zrobiła.
Co może być przyczyną? Dodam, że zawieszenie jest ciche.
Pływanie w zakrętach
Strona 1 z 1
Ciśnienie w oponach ?
miałem podobnie i przyczyną były opony po wymianie na Yokoham-y ustało
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

U mnie jak pękł (przerdzewiał) drążek stabilizacyjny to też go bujało na zakrętach, ale Ty piszesz, że zawieszenie masz ok.
W oponach jest powietrze:)
przemo – jak Ci poleciał ten drążek to słyszałeś to podczas jazdy (stukanie czy cokolwiek)?
Piszę, że zawieszenie ucholeptycznie jest ok, bo nic nie trzeszczy, nie puka itp. a jak by taki drążek dokonał żywota to by oprócz pływania były jakieś efekty dźwiękowe?
Zastanawiam się, czy to aby nie amory bo podobnie pływała grand vitara i jak jej z tyłu wymieniłem amory to jak ręką odjął
Z tym, że tam pasują od poloneza, więc koszt minimalny.
przemo – jak Ci poleciał ten drążek to słyszałeś to podczas jazdy (stukanie czy cokolwiek)?
Piszę, że zawieszenie ucholeptycznie jest ok, bo nic nie trzeszczy, nie puka itp. a jak by taki drążek dokonał żywota to by oprócz pływania były jakieś efekty dźwiękowe?
Zastanawiam się, czy to aby nie amory bo podobnie pływała grand vitara i jak jej z tyłu wymieniłem amory to jak ręką odjął
szerokości
grzech
grzech
Nic nie pukało, nie stukało.Podnosiłem auto na lewarku za próg i wtedy się ukręcił. Był tak zeżarty. Jeździłem tak jeszcze z rok bo zbytnio mi nie przeszkadzało, tylko przy większych zakrętach czuć było jak się cały przechyla. U mnie się ukręcił między łącznikiem, a pierwszą obejmą i sobie dyndał
ale nie było słychać żadnego stukania.
Jakbyś miał bliżej zaprosiłbym Cię na kanał, przetrzepalibyśmy całe autko
. Całe zawieszenie jest ok ?
Łożysko i guma na amorze też sprawdzone ?
Tylko dobra diagnostyka Ci pomoże
kongobongo napisał(a):Jakbyś miał bliżej zaprosiłbym Cię na kanał, przetrzepalibyśmy całe autko. Całe zawieszenie jest ok ?
Dzięki za zaproszenie – jak będę kiedyś przejazdem to kto wie;)
Wymieniałem prawe łożysko na amortyzatorze, ale to też było słychać bo przy skręcie piszczało.
O dobrą diagnostykę nie jest łatwo:( Jak zmienię opony to wjadę gdzieś na oględziny.
szerokości
grzech
grzech
Strona 1 z 1