Telefony komórkowe
Xiaomi Mi5 w kolorze białym jest teraz bardzo tani na Aliexpress. Model 64GB jakieś 100zł droższy.
https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 45038.html
https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 45038.html
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
loockas napisał(a):tym samym nie martwić się o VAT?
Kup od Goldway'a zaplacisz dodatkowo 10$ za wysyłkę przez Francje bez VAtu, dhlem.
Jak lubisz białe to dzisiaj jest promo: na 3GB/64GB
Mi5 Goldway
Co do telefonu, miałem go przez chwile i wykonanie bardzo dobre. Samsungi sie chowaja.
Tylko że ja miałem wersje z ceramicznym tyłem.
Ile tego vatu wyjdzie za redmi4 pro? Kupował ktoś już telefon na alieexpres? Baterie ma spoko ale przyciski funkcyjne bez podświetlenia to nieporozumienie. Choć nie da się ukryć że oferuje bardzo dużo w tej cenie i już dość długo myślę nad zakupem.
Dominator napisał(a):Ile tego vatu wyjdzie za redmi4 pro?
pisiot groszy
Dominator napisał(a):funkcyjne bez podświetlenia to nieporozumienie.
Bez przesady. Masz tam 3 przyciski w które nawet niewidomy trafi. W obecnym telefonie też mam niepodświetlane i dopiero teraz na to wpadłem jak o tym przypomniałeś.
loockas napisał(a):pisiot groszy 23% od ceny jaką zapłaciłeś.
VAT jest wyliczany tak: (cena produktu + cło + koszty wysyłki) * 0,23. Jeżeli zamówiliśmy z wysyłką gratis to UC oszacuje koszty wysyłki i można się niekiedy zdziwić
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Pewno idzie się przyzwyczaić, ale trochu to uciążliwe, żona tak ma w szajsungu i jak musiałem sporadycznie skorzystać to bardzo mnie to irytowało.loockas napisał(a):Bez przesady. Masz tam 3 przyciski w które nawet niewidomy trafi. W obecnym telefonie też mam niepodświetlane i dopiero teraz na to wpadłem jak o tym przypomniałeś.
A cła ile się buli?
brii napisał(a):Jeżeli zamówiliśmy z wysyłką gratis to UC oszacuje koszty wysyłki
Nic nie oszacuje. Proszą o potwierdzenie przelewu/ zrzut z ekranu z produkem oraz z zamowieniem.
O tej kwoty licza vat + koszt obsługi oclenia
Dopisano Pn, 23 sty 2017, 16:28:
Dominator napisał(a):A cła ile się buli?
A ile wynosi cło na elektronike ?
Za to VAT całe 23%. Ogólnie w PL częściej się czepiają. W UK tyle razy zamawiałem zwykła pocztą z Chin i nigdy nie miałem zatrzymanej paczki.
bieski napisał(a):Nic nie oszacuje. Proszą o potwierdzenie przelewu/ zrzut z ekranu z produkem oraz z zamowieniem.
O tej kwoty licza vat + koszt obsługi oclenia
Jeżeli koszty przesyłki nie będą wyszczególnione to oszacują – nie ma innej opcji, w podstawie wyliczenia celnik nie może podać "0". Stawka cła na telefony komórkowe jak dobrze kojarzę to 0% tak ja na wiele urządzeń elektronicznych ale dokładnie w cłach nie siedzę, co innego w temacie VAT
brii napisał(a):VAT jest wyliczany tak: (cena produktu + cło + koszty wysyłki) * 0,23
Ja już zamówiłem z pół kontenera różnych elektrośmieci z Chin i jeszcze nie miałem tej przyjemności, ale koledzy z pracy kilka razy wpadli. Zapłacili 23% od tego co było na przelewie za towar + jakieś kilka złotych za obsługę celną no i paliwo za wycieczkę do Zabrza
U mnie tak nie było. Dokładnie tyle ile kosztował telefon (darmowa wysyłka) * 0.23 + koszta odprawy celnej i zawiadomienia (jakieś 8 czy 9zł).
Jestem pod wielkim wrażeniem działania naszej administracji celnej – sami nie przestrzegają stanowionego przez siebie prawa... Chociaż chyba już nic nie powinno mnie dziwić
Pytanie – odprawę robi firma kurierska czy bezpośrednio Urząd Celny?
W moim przypadku był to Urząd Celny w Warszawie.
Zrobiliście mi Panowie bruzdę w poprzek mózgu – wychodzi na to, że nie ma po co stosować się do ustaw i rozporządzeń bo celnicy i tak mają to w pompie ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)