Mazda 626 GE KL-DE '94 2.5i V6
Szybciej i z większym zarobkiem byś sprzedał całą mazdę niż buda na złom a z częściami się ciągać i składować. Oczywiście szanuję Twoją decyzję ale ja już z tego rezygnuje i części wysprzedaje jakie mam a po nowym roku co nie sprzeda się wypierdzielam na śmietnik. No i oczywiście szkoda bo jednego KL mniej na drogach.
Ale KL leci do nowej budy jesli dobrze rozumiem intencje Chmiela.
A co do bujania sie z częsciami to w 100% sie zgadzam
A co do bujania sie z częsciami to w 100% sie zgadzam
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Może i tak, ale ile za nią dostanę? może 3k
Nic nie będę skladowal wyciągam co będzie przydatne i reszta z buda na złom. Następna mazda będzie miała robiony swap na obecne v6.
Nic nie będę skladowal wyciągam co będzie przydatne i reszta z buda na złom. Następna mazda będzie miała robiony swap na obecne v6.
- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
Adoz napisał(a):To chyba że tak, czyli nie będziesz miał problemu ze składowaniem części. Ogólnie coś mi tu śmierdzi mx6
Mam jeszcze sporo zbędnych gratow z swap'u przy okazji i je wywale. No cóż. Jeden i pierwszy zgadl, tak masz rację będzie mx6. Już trwają poszukiwania czegoś z fs'em w akceptowalnym stanie.
Szczerze powiem, że według mnie jesli buda jest zdrowa nie jest to zbyt dobry pomysł...Marzenia oczywiście trzeba spełniać ale tak jak pisałem tych aut już nie przybędzie i jeśli masz ją w oryginale to jest to finansowo nieuzasadnione...nie mówię tutaj już o pracy i czasie włożonym...myślę że będziesz tego żałował bo ja zrobiłem podobnie tylko trochę lat do tyłu ...przemyśl raczej kupno drugiego kl ...ale to tylko moje uwagi co zrobisz zależy oczywiście od Ciebie.pozdro
- Od: 25 paź 2008, 22:07
- Auto: xedos6v6, Bmw G20, A6 C7
Z buda nie jest źle. Lecz jest możliwość zmiany więc... żałować w sumie nie ma czego. Jak już pisałem 626 wiele mnie nauczyła nie widzę problemu bawić się w to wszystko jeszcze raz. Mx6 ma w sobie to coś... 626 silnik, wyposażenie lecz to nie jest to. Dla wielu może to być zupełna głupota z mojej strony, ale cóż. Choroba 
Mx6 rządzi, szukaj, zmieniaj, baw się, o to chodzi 
moim zdaniem kupowanie mx6 na codzien to nie jest zbyt dobry pomysl :/ Na twoim miejscu zostawil bym 626 na daily a na weekendy sobie zacza kombinowac mxa. A tak kupisz pojezdzisz chwile ruda bedzie ją wpylała i potem lepienie
a temu autu to juz nie przystoi;p zrobisz jak bedziesz chcial ale sam chyba wiesz jak trunda jest dorwac mx6 w ladnym stanie w pl same szroty sie wystawiaja;p a u gebelsów 3 tys euro;p
julek napisał(a):moim zdaniem kupowanie mx6 na codzien to nie jest zbyt dobry pomysl :/ Na twoim miejscu zostawil bym 626 na daily a na weekendy sobie zacza kombinowac mxa. A tak kupisz pojezdzisz chwile ruda bedzie ją wpylała i potem lepieniea temu autu to juz nie przystoi;p zrobisz jak bedziesz chcial ale sam chyba wiesz jak trunda jest dorwac mx6 w ladnym stanie w pl same szroty sie wystawiaja;p a u gebelsów 3 tys euro;p
Soryy, ale nie stać mnie na utrzymanie dwóch samochodów. Auto jak auto, mx6 będzie użytkowany co dziennie. Nie śpieszy mi się jak nie znajdę to trudno są opcje awaryjne, lecz z 626 było tak samo że nie znajdę itp, a całkiem szybko się udało
Tak więc.
Poszukuję:
Mazda 323F BA – z silnikiem KF 2.0 V6 / KL 2.5 V6 rocznik 97,98
Żyjemy
śnieg ...
chyba zaczęło się na dobre ...
Dopisano 4 sty 2017, 17:31:
Panowie i Panie. Pytanie poszukuję następnych gratow. Reperaturki nadkoli oraz poszyc progów. Na alledrogo niby coś jest, ale dość nie pewny jestem dokonania tego zakupu może ktoś ma sprawdzone źródło?

Dopisano 4 sty 2017, 17:31:
Panowie i Panie. Pytanie poszukuję następnych gratow. Reperaturki nadkoli oraz poszyc progów. Na alledrogo niby coś jest, ale dość nie pewny jestem dokonania tego zakupu może ktoś ma sprawdzone źródło?
Przyszedł czas na wymianę amortyzatorów trzy to w sumie śmieci jeden w miarę, ale polecę po całości
tutaj pytanko do was. Otóż szukałem, ale jedyne co znalazłem to Kayaba lecz za komplet zawołali 1200zł w dodatku bez osłon. Poszukuję czegoś porządnego, Kayaba odpada ze względu na cenę.
tutaj pytanko do was. Otóż szukałem, ale jedyne co znalazłem to Kayaba lecz za komplet zawołali 1200zł w dodatku bez osłon. Poszukuję czegoś porządnego, Kayaba odpada ze względu na cenę.

tokico ciut tansze.
Ja za Tokico na przód i za Monroe na tył dałem ok 1000 i tez chyba bez osłon.
Skoro w maju ma isc na złom to jest sens wymieniac amory?
Ja za Tokico na przód i za Monroe na tył dałem ok 1000 i tez chyba bez osłon.
Skoro w maju ma isc na złom to jest sens wymieniac amory?
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Raczej nic nowego ponizej 1000 nie kupisz bym sie nawet nie ludzil
Mysle ze jak mowiles ze chce auto na zlom oddawac to najlepiej kupic uzywki aby jezdzilo i tyle.
Taniej nie kupisz nic markowe jak za tysiaka i w gore. Kamoka raczej jedyny tani zamienik , ktory daje rade i daje sie na tym jezdzic. U mnie przednie 140kkm i nadal stan igła tył wyleciał po 100-120kkm.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Co do kamoki to mam 4 sztuki, przejechane około 5 tys. więc niewiele. Przód jest ok, natomiast tył wali niemiłosiernie. Albo sprężyny (najtańsze kupowałem, w planach jakieś h&r dla tego nie inwestowałem w nic lepszego) albo właśnie te amorki stukają
Generalnie za taką cenę idzie przeżyć. Amortyzują ok, tylko te stuki.
Eshiru napisał(a):Co do kamoki to mam 4 sztuki, przejechane około 5 tys. więc niewiele. Przód jest ok, natomiast tył wali niemiłosiernie. Albo sprężyny (najtańsze kupowałem, w planach jakieś h&r dla tego nie inwestowałem w nic lepszego) albo właśnie te amorki stukająGeneralnie za taką cenę idzie przeżyć. Amortyzują ok, tylko te stuki.
Własnie nie wiem od czego to zalezy bo u mnie stukało ale nie zawsze. Kolega do ba kupił komplet po 100zl szt 2 lata i cisza i trzymaja idealnie, do golfa IV tez kolega kupił i u niego tez cisza. Jeszcze chyba Astra II i w niej troche "klupie" ale we wszystkich autach trzymaja dobrze
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Pierwsze prace w tym roku 
Komplet amortyzatorów KYB przód, tył + poduszki amortyzatorów z łożyskiem KYB, na przód ( z tyłu były wymienianie w zeszłym roku ) oraz osłony z oddzielnym poliuretanowym odbojem KYB.
Mogę powiedzieć że już trwają prace nad zakończeniem projektu, w tym roku zostanie zakończony
Komplet amortyzatorów KYB przód, tył + poduszki amortyzatorów z łożyskiem KYB, na przód ( z tyłu były wymienianie w zeszłym roku ) oraz osłony z oddzielnym poliuretanowym odbojem KYB.
Mogę powiedzieć że już trwają prace nad zakończeniem projektu, w tym roku zostanie zakończony