Ślub Klubowy Violi & Devila

Postprzez Globy » 17 cze 2006, 17:25

No, tez juz jestem (dzieki za wozenie dla Adriana i Macka <faja> Bylo wspaniale, nasi mlodzi olsniewajacy, a sceneria... Zapiera dech w piersiach :P Towarzystwo niedlugo bedzie wrzucac fotki, bo moj aparat zaniemogl – czekamy!

Z Ursusa wyruszlismy w ekipie dwoch krwistoczerwonych "efek" chwile po 10. Holly zdazyl tylko wyjechac z myjni, a P0L4K poratowal mnie zelazkiem. Te otwierane swiatla i przetloczenia bokow rodem z RX-7 muskane porannym sloncem... Na zawsze pozostana legenda. Okolo 10.30 przyjechalismy na Kochanowskiego, gdzie przywital nas pan mlody... w koszulce i szortach ;) Byly juz pierwsze wypucowane Mazdy, a slubna limuzyna – Chrysler Sebring Convertible – przechodzila ostatnie szlify dekoracyjne. Rownie atrakcyjny byl jej kierowca w cyrkowej choreografii. Na chwile objawila sie piekna mloda, by zaraz wrocic do mieszkania dopieszczac swa urode. Ralphy i Kamila rozdawali przepustki wjazdowe do Lazienek, a towarzystwo powoli zjezdzalo sie pod blok. Na pewno nie bylismy obojetni lokalnym mieszkancow. Blysk fleszy, balony, kwiaty – jeszcze tylko spokojny papieros w cieniu i ruszamy!

Za kierownica woskowanej 5h Miaty wpasowalem sie szybciutko za zlotego krazownika i podziwialem glowy naszych dzisiejszych gwiazd miedzy balonami. Rozkosz akustyczna zapewnialy ciagle sygnaly z klaksonow – szczegolnie w tunelach :P I ten wiatr we wlosach. Mazdowicze spisali sie swietnie, a nasz orszak przyciagal wzrok wszystkich przechodniow i kierowcow. Z tylu aut Holliego i Sebka powiewaly dumnie klubowe flagi – tak spokojnym tempem, w pelnej synchronizacji przemierzylismy stolice, docierajac do miejsca ostatecznej imprezy. Miata az korcila do glebszego wcisniecia pedalu gazu, czemu upust wespol z marcinkoskym oraz reszta ekipy dawalismy na niektorych skrzyzowaniach.

Pelne uroku, cieniste uliczki wsrod pieczolowicie pielegnowanych roslin i klasycystycznej architektury sklonily nas do zwolnienia obrotow. Majestatycznie ustawilismy Mazdy w odswietnym wydaniu (tutaj pochwala Prezesa dla "glebii lakierow" oraz czernionych opon), a od frontu Starej Pomaranczarni zebrala sie juz rodzina panstwa mlodych. Nadszedl czas wesolych rozmow, masy zdjec i oczekiwania na godzine zero. Lekko zestresowani, Viola i Adam ostatnie chwile poswiecii na pozowanie do pamiatkowych fotek. Przenieslismy sie do budynku, gdzie mloda uroczyscie wprowadzil ojciec przy akompaniamencie muzyki z fortepianu. Oto Viola w jasnej, dlugiej kreacji, Adam zas w eleganckim garniturze staneli obok siebie – wobec zyciowej decyzji wiazacej serca, wiazacej ciala obraczkami. Zajelismy miejsca otoczeni renesansowymi rzezbami, wysluchalismy przemowienia, deklaracji swiadkow i wreszcie padlo znamienne "tak". Kwintesencja slubu minela szybko, a nasze gwiazdy wydawaly sie powazne i zdecydowane ;)

Zagral marsz, a my z symboliczna lampka szampana w jednej i talerzykiem pysznego tortu w drugiej rece zajelismy kolejke do skladania zyczen. Sila stanowiska w Klubie przeemigrowalem na poczatek (na uklady nie ma rady), by po krotkim przemowieniu usciskac naszych kochanych nowozencow. Pozniej posypasly sie kolejne wrozby i marzenia na przyszlosc... Oby spelnione! Nadworni fotograficy nie odstepowali nas na krok. Viola otoczona bliskimi przemieszczala sie z jednego kata ogrodu w drugi, podobnie Adam – z krotka przerwa na papierosa. Odarta z dachu i przygotowana do podrozy poslubnej Miata zostala podstawiona pod Pomaranczarnie. Sama w sobie stanowila nie lada atrakcje dla przechodniow. Tak minela jeszcze dobra godzina, a gdy juz wszyscy nacieszyli sie dzisiejszym blaskiem panstwa mlodych, pozyczyli wszystkiego najlepszego i pozegnali – Violetka i Devil odjechali z Lazienek w kierunku Krakowa.

...nie moglismy jednak pozostawic ich jeszcze w blogiej samotnosci. Prawie 10 Mazd ruszylo przez stolice do McDonald'sa w Jankach – starą tradycją juz posilic sie i na spokojnie pozegnac z para mloda. Z pewnoscia nikt z nas na slubie w McD jeszcze nie byl, totez wzbudzilismy wielkie zainteresowanie. Cala paczka rozsiedlismy sie na lsniacych maskach, sprawe opalilismy, wreczylismy symboliczny prezent i au revoir. Na odjazd Devil wykrecil kompaktowego baczka, a kazdy delikatnie zapiszczal przy ruszaniu. Niech to beda fanfary szczescia od naszych Mazd – po prostu wszystkiego najlepszego!
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez MazDarek » 17 cze 2006, 17:45

Ja i Kasia też już jesteśmy w domku :)

Violuś, Adamie oby wasze małżeńskie życie cały cas było tak piękne, jak pięknie się zaczęło <jupi>

... i jedno zdjęcie na początek :D

Obrazek
Pozdrawiam,
Darek
Forumowicz

Od: 25 gru 2004, 15:35
Auto: DE ZJ

Postprzez marcinkosky » 17 cze 2006, 17:52

Bylo bardzo fajnie na slubie, ogolnie calosc bardzo mi sie podobala

i raz jeszcze oby wam sie zylo jak najlepiej :]
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez Aidan » 17 cze 2006, 19:15

Zapraszam do zobaczenia pelnej relacji foto pod adresem:
http://www.mazdaspeed.pl/upload/foto/Ai ... vila/mini/
Wiele szcześcia , radosci i zabawy dla Ciebie Violo i Devilu.

Obrazek

Dla osob ktore prosily mnie o orginaly , sciagaja sie "teraz" pod adresem:
http://www.mazdaspeed.pl/upload/foto/Ai ... Orginalne/

Swoja droga rozdam pare plytek na spocie.

Pozdrawiam i milego ogladania.
Forumowicz

Od: 9 mar 2006, 11:38
Auto: MX-3 2.0 V6 KF
6 GH 2.0 DISI

Postprzez Globy » 17 cze 2006, 19:24

Aidan napisał(a):Swoja droga rozdam pare plytek na spocie.

Yeah, super! Przy okazji inna okazja – wszystkiego najlepszego dla Dyzka <uscisk>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez Grzyby » 17 cze 2006, 19:51

No to skoro już po ptokach <lol>
to jeszcze raz, teraz już Państwu Młodym

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez tatian » 17 cze 2006, 21:13

Ja również jestem pod urokiem uroczystości i pary młodej (szczególnie jej piękniejszej połowy).
Ponownie życzę samych radości.
Przesyłam kilkanaście zdjęć z "domu weselnego", podróży do Łazienek oraz przygotowań do uroczystości.
Niestety z samej ceremonii zdjęć nie mam gdyż wysiadło zasilanie foto.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z postu Prezesa widzę, że trochę straciłem wychodząc po ceremonii ślubu.
Pozdrawiam wszystkich obecnych i nieobecnych mazdowiczów.
„Zegar tyka. Wszystkich.”
Forumowicz

Od: 21 maja 2004, 23:18
Auto: Mazda SKY-G 2.0 (PE) 165 KM 6MT 2017 Sky Energy

Postprzez Overkill » 18 cze 2006, 07:52

Impreza niezwykle udana, klub pokazał się z jak najlepszej strony :D
A dla Państwa Młodych jeszcze raz wszystkiego naj... <roza> <roza> <roza>
Forumowicz

Od: 14 sty 2006, 13:12

Postprzez brii » 18 cze 2006, 08:06

Szkoda, że mnie nie było (praca) :|
Życzę wszystkiego najlepszego i 100lat razem conajmniej ;)
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez malutka » 18 cze 2006, 08:52

buuu taki piekny slub, a ja latalam w gumiakach po polach doswiadczalnych na praktykach SGGW :(

JESZCZE RAZ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO PIĘKNEJ MŁODEJ PARZE!!
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez KAROLINAs » 18 cze 2006, 13:12

Kochani życzę wam wraz z Sebkiem i Paulinką wszystkiego naj naj na nowej drodze życia. Atmosfera ślubu była cudowna... No i wy ślicznie wyglądaliście... Normalnie szkoda że coś takiego jest (ponoć) raz w życiu...
TURKUSOWA MADZIA PO ULICACH MEGO MIASTA MKNIE...
Początkujący

Od: 2 sty 2006, 15:49
Auto: mazda 626GE 1996 comprex

Postprzez ReServeD626 » 18 cze 2006, 13:12

ode mnie i Kasi również wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo spokoju. zdrówka i uśmiechu na codzień
pozdrawiamy Was serdecznie <list> <przytul>

P.S. Bardzo nam przykro że nie mogliśmy być na ślubie :|
>>> pozdrowienia z syreniego grodu <<<
...serce bije w takt V-acht :)
Forumowicz

Od: 11 cze 2004, 20:25
Auto: A acht V acht

Postprzez Tommy_007 » 18 cze 2006, 14:21

No to ja jeszcze zapodam kilka fotek

http://tommy_007.fotosik.pl/albumy/25605.html

robione telefonem, więc jakość nie zawsze jest zachwycająca.
Pozdrawiam
Siedzący po prawicy GŁÓWNODOWODZĄCEGO LOŻY VIPów :)

Kabriolet do ślubu – 1964 Buick Skylark "Skowronek"
Forumowicz

Od: 16 mar 2005, 20:21
Auto: Mazda 5 CR 2007r. 2.0 MZR-CD Galaxy Grey.
Buick Skylark Convertible 4.9 V8 1964r

Postprzez Gość » 18 cze 2006, 16:25

Pozdrawiam Młodą Pare i życze szczęścia na nowej drodze życia!
100 Lat <list>
Gość

Postprzez Kubutek » 18 cze 2006, 17:37

Było naprawdę wspaniale :)
Fotki wyszły przepięknie :)

Jeszcze raz wszystkiego naj naj na nowej drodze życia Devilki :)
Obrazek 323F BA KL :)
Forumowicz

Od: 20 sie 2004, 11:51
Auto: Mazda 323F BA 2,5 V6 '95
Smart ForTwo 0,8 CDI '03
Mazda 6 GY 2.0 CITD '07
Mazda CX7 2.2 CITD '10

Postprzez Xionc » 19 cze 2006, 08:10

Ech, szkoda, że nie dotarłem, piękny ślub... tylko... co to za błazen za kierownicą ;) :D :D :D
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)

Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
statusTest
Forumowicz

Od: 2 cze 2004, 23:25
Auto: Mazda CX-7 2.3T AT AWD '08

Postprzez KAROLINAs » 19 cze 2006, 09:55

Xionc napisał(a):Ech, szkoda, że nie dotarłem, piękny ślub... tylko... co to za błazen za kierownicą ;) :D :D :D

No no Uważaj bo podpadniesz Violi... Z tego co wiem to jej brat... Mam nadzieję, że nie chodziło cCi o Devila <lol> <lol> <lol>
TURKUSOWA MADZIA PO ULICACH MEGO MIASTA MKNIE...
Początkujący

Od: 2 sty 2006, 15:49
Auto: mazda 626GE 1996 comprex

Postprzez promyczek001 » 19 cze 2006, 10:45

Kochani!
Ja i Paweł chcielismy Wam życzyć wszystkiego NAJ, NAJ, NAJLEPSZEGO, na nowej dodze życia. Trwajcie w tej MIŁOŚCI przez co najmniej sto lat.. :):):)
Forumowicz

Od: 21 kwi 2006, 11:02
Auto: Mercedes SLK

Postprzez madalena » 19 cze 2006, 13:16

Ach, co to był za ślub <list>

Mnóstwo szczęścia każdego dnia dla Was Obojga kochane Devilki, Viola wybacz, ale teraz jesteś żoną, wiec się zwracam małżeńskim nickiem :D
Forumowicz

Od: 20 wrz 2005, 16:06
Auto: Mazda MX-5 NA 1.6

Postprzez m4rcin » 19 cze 2006, 17:42

Zapraszam do obejrzenia galerii ze ślubu: http://www.m4rcin.yoyo.pl/viola_adam/base0.html
Obrazek
Forumowicz

Od: 8 wrz 2005, 21:51
Auto: TT