Podświetlenie tablicy rejestracyjnej.
Strona 1 z 1
Żarty sobie robisz, czy naprawdę nie potrafisz wyjąć żarówki W5W ?

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Pamek napisał(a):Czy to jest tak trudne ?
Chłopie... masz Ty jaja czy nie? Chłop jesteś czy baba? Narzekasz jak baba... już dawno byś znalazł na forum albo w instr. obsł. jak wymienić tą żarówkę.
Piszesz że już wyjąłeś lampkę. Widzisz wszystko jak na dłoni i nie potrafisz wyjąć żarówki?? Jak chłop jesteś, to weź ją złap i pociągnij jak przystało na faceta

- Od: 15 kwi 2010, 15:10
- Auto: Mazda 626 GF '99 Comfort
Nie ten dział bo moja Mazda to GF no ale....
Kupiłem zwykła W5W i wszystko jest OK, żarówkę po prostu się wyjmuje filozofii nie ma.
Ale... w moim aucie siedziała taka żarówka, pierwszy raz widzę coś takiego szczerze mówiąc

Może mi jakiś spec wyjaśnić jaka jest różnica?
Kupiłem zwykła W5W i wszystko jest OK, żarówkę po prostu się wyjmuje filozofii nie ma.
Ale... w moim aucie siedziała taka żarówka, pierwszy raz widzę coś takiego szczerze mówiąc
Może mi jakiś spec wyjaśnić jaka jest różnica?
- Od: 29 lis 2011, 10:38
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 FS '99 + LPG KME
żarówką to tego bym nie nazwał...
to ledowa odmiana W5W,
oj to mało widziałeś
przejrzyj sobie ofert na jakimś portalu aukcyjnym, to zobaczysz, jaka jest różnorodność rozwiązań 
to ledowa odmiana W5W,
pierwszy raz widzę coś takiego szczerze mówiąc
oj to mało widziałeś

No widzicie
Zawsze maiłem zwykłe żaróweczki stąd moja ciekawość jak to świeci lol ale jakoś musiało skoro działała
Jadąc do pracy kupiłem zwykłą gdyż supermarket nie był zaopatrzony w takie diodki
Zawsze maiłem zwykłe żaróweczki stąd moja ciekawość jak to świeci lol ale jakoś musiało skoro działała
Jadąc do pracy kupiłem zwykłą gdyż supermarket nie był zaopatrzony w takie diodki
- Od: 29 lis 2011, 10:38
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 FS '99 + LPG KME
jo mom takie LED w postojówkach:) [tiiit] świeca:)! 

Witam zakupiłem lampki do tablicy rejestracyjnej do mojego kombiaczka , i mam pytanko jak je zdemontować ?
Czy trzeba zdejmować cały plastik tylnej klapy czy da rade jakoś wyciągnąć od strony zewnętrznej?
Przeszukałem fora i filmiki ale nie znalazłem nic związanego z tym.
Jak ktoś to już robił to proszę o pomoc w kilku krokach jak się zabrać do tego , z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów.
oto link do lampek:
http://allegro.pl/lampki-led-podswietle ... 07999.html
Czy trzeba zdejmować cały plastik tylnej klapy czy da rade jakoś wyciągnąć od strony zewnętrznej?
Przeszukałem fora i filmiki ale nie znalazłem nic związanego z tym.
Jak ktoś to już robił to proszę o pomoc w kilku krokach jak się zabrać do tego , z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów.
oto link do lampek:

na 2gim zdjęciu widać idealnie, jak są montowane ( na wcisk ).
Z tego co pamiętam, to same klosze można zdjąć od zewnątrz, ale jak już chcesz zmieniać cała lampkę, to musisz dostać się do niej od środka – wystarczy wtedy tylko ścisnąć palcami.
PS. wrzuć zdjęcie przed i po montażu dla porównania
Z tego co pamiętam, to same klosze można zdjąć od zewnątrz, ale jak już chcesz zmieniać cała lampkę, to musisz dostać się do niej od środka – wystarczy wtedy tylko ścisnąć palcami.
PS. wrzuć zdjęcie przed i po montażu dla porównania
Też moim zdaniem za mocno. Osobiście zastosowałbym takie LEDy Cree bo mają piękną barwę (nie wpadają w niebieski jak większość Chińczyków) i nie są za mocne:
http://allegro.pl/najmocniejsze-postojo ... 09946.html

- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
To nie wrażenie, tak świecą
Musiałem wymienić bo stare miały nadpalone środki i nie nadają się do niczego. może w przyszłości zmienię na inne.
Dopisano 21 lis 2016, 18:25:
a te LEDy Cree jak i inne są czołowe , sprawdzałem na innych podobnych i efekt marny nic nie widać , najlepsze są LEDy boczne , tylko trzeba uważać na wielkość bo się nie mieszczą pod kloszem.
Dopisano 21 lis 2016, 18:25:
a te LEDy Cree jak i inne są czołowe , sprawdzałem na innych podobnych i efekt marny nic nie widać , najlepsze są LEDy boczne , tylko trzeba uważać na wielkość bo się nie mieszczą pod kloszem.
Nie można wsadzać Cree i innych do tego samego worka. Ledy Cree są stworzone tak by rozpraszać światło i efekt jest co najmniej zadowalający. Tak to wygląda na aucie znajomego:
LEDy do jego auta były kupione tu: https://pl.aliexpress.com/item/4pcs-Err ... =200000226 Jasne, są to żarówki innego typu ale T10 też stosowałem i byłem mega zadowolony. Najważniejsze, że wszystkie są o tej samej barwie i zadowalającej mocy świecenia.
A tak wygląda LED Cree z bliska. Całkiem inna budowa w porównaniu do taniego chińczyka:
LEDy do jego auta były kupione tu: https://pl.aliexpress.com/item/4pcs-Err ... =200000226 Jasne, są to żarówki innego typu ale T10 też stosowałem i byłem mega zadowolony. Najważniejsze, że wszystkie są o tej samej barwie i zadowalającej mocy świecenia.
A tak wygląda LED Cree z bliska. Całkiem inna budowa w porównaniu do taniego chińczyka:
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Strona 1 z 1