brii napisał(a):Są silniki, które przy przebiegu 50 000km piją litr na 1000
Swift brał pod koniec żywota prawie 1l/1000km smoły 20W50
www.mazdaspeed.pl
brii napisał(a):Są silniki, które przy przebiegu 50 000km piją litr na 1000
Xenocyd napisał(a):Serio mam wyciągać aku celem wymiany takiej żaróweczki? Czy mam jakieś dziecko porwać i ono tam zmieści rękę?
Bimbak napisał(a):onyx napisał(a):Jacobs, jak zrozumiesz jaka różnica jest pomiędzy linearną sprężyną a progresywną oraz jaki ma wpływ regulacja odbicia/dobicia to i zrozumiesz jaka różnica jest między b12 a OhlinsemJak dla Ciebie auto ma zwłaszcza lepiej wyglądać i nie stać jak koza to zrozumiałe że b12 jest dla Ciebie. Ale Bimbo mi się zdaje, że ma zamiar też wykorzystywać pozostałe walory auta – poza oczywistym pussy magnetem
Bimbo idź w Ohlinsa albo w MS'a, generalnie jakiś zawias one-way. Bo jak przekombinujesz to stracisz lata na jego poprawne ustawienie
Tak szczerze to sam jeszcze nie wiem co mam zamiar z tym autem zrobić. Mam jakąś tam wizję jak bym chciał żeby wyglądała, ale nadal nie wiem jak ją chce użytkować. Wiem co mi się nie podoba w prowadzeniu i to jest pierwszym problemem który chciałbym zaadresować. Rozumiem co chcieli zrobić inżynierowie Mazdy, ale dla mnie to kiszka i już wiem dlaczego dziennikarze motoryzacyjni tak bardzo nie lubią NCka. W rykach mówiłem, że brakuje mi mocy ... i trochę brakuje, ale chyba zostawię jak jest. Co prawda gazem nie idzie zbyt wiele zrobić. Poza 1 i 2 biegiem, co najwyżej usadzić lekko tył w zakręcie i wszystko jest takie zero-jedynkowe, ale ślizga się to łatwo i na razie mam zabawę ... niestety głównie w mieście (to nie kotlina kłodzka).
Co do MSa, to kilka egzemplarzy miało problem z pękającymi tłoczyskami w tylnych amorach i to zanim dokulały 10 tys. mil. Trochę mnie to zniechęciło do nich. Dodatkowo porównania z krytykowanymi w innych autach gwintami od Megane Racing przekreśliły je w moich oczach definitywnie. Jest jeszcze B16 ale tutaj użytkownicy z Niemiec odradzają je na drogę – typowo torowy gwint. Pozostaje praktycznie Ebayowy chiński shit i KW w cenie Ohlinsa (lol) ... ewentualnie uniwersalny chiński shit plus revalving ... ale kto mi to w PL ogarnie? Generalnie nie chcąc niczego spaprać Ohlins wydaje się cenową okazją ... jednak powrót na ziemie i zestawienie tego z kosztem Prokita plus regeneracja i ewentualna "poprawa" B6-ek dają nagle fundusze na komplet aluminiowych wielotłoczków ... i choć nie czuję żeby hamulcom brakowało skuteczności (pewnie przez kiepskie już opony) to na pewno brakuje im dozowalności i feedbacku. Mazda chyba robi najgorsze hamulce na tej planecie bo służbowa Octavia jest lepsza pod tym względem.
NC to taka trochę sportowa księżniczka, którą ojciec zesłał na ulice jak do gułagu i kazał prawić komplementy nawet najsłabszym kierowcom. Trzeba ją tylko odczarować i uwolnić bo to na grzeczną panią domu jest zbyt surowe, grubiańskie. A ta chromowana ramka to pasuje jak kokarda bokserce. To nie jest ładne auto, więc po co się było wysilać?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości