Malowanie welurowej tapicerki – prośba o rady.

Postprzez bananek8383 » 11 paź 2016, 00:11

Siemanko ;)
Jestem nowicjuszem w Maździe ;)
Męczy mnie chęć odświeżenia wnętrza – poczytałem trochę w internecie i są pomysły na naklejanie nowego weluru itp. jednak szczerze mówiąc, znając moje umiejętności i szczęście, trochę mnie to przeraża. Mnie to raczej ścianę do burzenia a nie pieszczenie się z tapicerkami ;)

Zainteresował mnie pomysł malowania weluru spreyami i barwnikami. Kolor niebieski wewnątrz jakoś super nie przemawia do mnie i chętnie go zmienię :D najlepiej na "czorny jak wungiel" :)

Czy ktoś ma pomysł jak zabarwić wnętrze (niedrogo)?

Nie chcę też nakładać na siedzenia szmat typu pokrowiec z Tesco, bo nie przepadam za takim "tóningiem" :|
Na dzień dzisiejszy plan mam następujący: oddać auto do pełnego serwisowego czyszczenia wnętrza wraz z ozonowaniem i inne (z rozmachem) a potem... wszystko NA CZARNO :)
Podłoga, bagażnik, obicia drzwi no i w następnym etapie sufit i siedzenia :)

Czy ktoś z forumowiczów to robił? Jakieś porady?
Początkujący

Od: 14 wrz 2016, 01:20
Auto: Mazda 626 V 1.8 lpg 97 hatback

Postprzez stachan » 15 paź 2016, 19:46

Może coś pomogę :)

Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE

Postprzez bananek8383 » 15 paź 2016, 22:26

Właśnie to już widziałem :) trochę grzebałem w internecie ale nie znalazłem w sumie tego co chciał bym wiedzieć :D zobaczę na szrocie może dorwę obicie i kawałek tapicerki podobnej jak na podsufitce to kupię jakiś normalny spray matowy i jak najtaniej a żeby było inaczej. :) <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> A jak to się uda to później malowanie w karbon obudowy deski rozdzielczej :D będzie inaczej ! <czarodziej>
Początkujący

Od: 14 wrz 2016, 01:20
Auto: Mazda 626 V 1.8 lpg 97 hatback