Telefony komórkowe
Obecnie jest moto x play w bardzo dobrej cenie i choć ma 5.5" to przez świetne wyprofilowanie słuchawka bardzo dobrze leży w dłoni i elegancko się jej używa jak na swój rozmiar. Kolega w pracy ma więc miałem okazję ją trochę potestować, jest to chyba jedyny smartfon z ekranem 5.5" którego mógłbym używać na codzień. Jakość wykonania bez zarzutu, czysty android, aktualizacje, pojemna bateria to na plus. Aparat może nie najlepszy, ale daje radę, 2GB ram (choć przy czystym andku to nie taki problem) czy brak skanera linii papilarnych to te słabsze strony. Ogólnie dobry sprzęt w dobrej cenie, warto organoleptycznie sprawdzić w jakimś CH 
Niestety słuchawki ze stani motorola ( teraz lenovo ) bardzo często trzeszczą przy rozmowie, sporo urzytkowników się na to uskarża, poza tym całkiem miła słuchawka to fakt
Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D955 przy użyciu Tapatalka
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Mam S5 NEO i się wczoraj zdziwiłem... Nadeszła aktualizacja systemu i teraz jest na pokładzie android 6.0.1. 

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Tylko rok się spóźnili. 
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
chyba nie da się nic ciekawszego kupić niż Xiaomi Redmi Note 3 Pro.....pytanko tylko w PL kupować to w tym sklepie Xiaomi.com.pl ?
..::Born To Rise Hell::..
szadol1 napisał(a):Niestety słuchawki ze stani motorola ( teraz lenovo ) bardzo często trzeszczą przy rozmowie, sporo urzytkowników się na to uskarża (..)
U mnie W Moto X Style rozmowy sa lux, nawet z głośnika elegancko (czego nie mogłem powiedzieć mając Meizu). Aparat jest świetny i w zasadzie mogę zapomnieć o zabieraniu cyfrówki, Moto X Style robi lepsze zdjęcia
J/W nie twierdze że złe, takie najczęstrze usterki są zgłaszane na serwis bynajmniej u nas ... ale w takiej cenie naprawdę fajna słuchawka. A tak z innej beczki po co mi 4K jak nie ma na czym tego obejrzeć :p
tapnięte z kalkulatora G Flex
JohnnyB napisał(a):chyba nie da się nic ciekawszego kupić niż Xiaomi Redmi Note 3 Pro.....pytanko tylko w PL kupować to w tym sklepie Xiaomi.com.pl ?
Ten sklep ogólnie jest bardzo NIE polecany na wielu forach.
Na forum MiuiPolska w tej chwili jeśli chodzi o Polskie sklepy pozostał tylko warty uwagi Technos online. Do niedawna jeszcze widniał tam także jako polecany accessories4you ale też wyszły jakieś tam jaja ostatnio z serwisem itp u nich i już nie ma go oficjalnie jako polecany sklep.
P.S. technos udziela tylko 1 rok gwarancji
Regeneracja DPF........info PW
Jeżeli sprzęt jest kupowany w polsce to musi mieć 2 lata gwarancji wynika to z ustaw, pamiętajmy że istnieje coś takiego jak rękojmia i tu opcji nie ma 2 lata i już. Co do firmy to tak naprawdę skracanie gwarancji bo " na firmę " jest nieprawne, ale na to też jest myk. Bierzesz paragon, kserujesz a potem prosisz o fakturę, w razie awari przedstawiasz skserowany paragon i już, testowane sto tysięcy razy 
aha, czyli telefon OK, ale sklepów w PL które egzekwują gwarancję brak ?
To może jednak sobie odbuszcze Xiaomi i zostanę przy pomyśle z Honorem...
loockas, zerknąłem na accesories4you, w sumie mają 3S pro....pasowałby idealnie...
Dopisano 26 wrz 2016 7:53:
Oczywiście tak jest jak kupuje klient indywidualny, firmy mogą mieć krótszą gwarancję.
Producent sprzętu w cale nie musi dawać gwarancji 24 miesięcznej. W 90% daje do 18 miesięcy. Reszta jest po stronie importera.
To może jednak sobie odbuszcze Xiaomi i zostanę przy pomyśle z Honorem...
loockas, zerknąłem na accesories4you, w sumie mają 3S pro....pasowałby idealnie...
Dopisano 26 wrz 2016 7:53:
szadol1 napisał(a):Jeżeli sprzęt jest kupowany w polsce to musi mieć 2 lata gwarancji wynika to z ustaw, pamiętajmy że istnieje coś takiego jak rękojmia i tu opcji nie ma 2 lata i już.
Oczywiście tak jest jak kupuje klient indywidualny, firmy mogą mieć krótszą gwarancję.
Producent sprzętu w cale nie musi dawać gwarancji 24 miesięcznej. W 90% daje do 18 miesięcy. Reszta jest po stronie importera.
szadol1 napisał(a):Jeżeli sprzęt jest kupowany w polsce to musi mieć 2 lata gwarancji wynika to z ustaw, pamiętajmy że istnieje coś takiego jak rękojmia i tu opcji nie ma 2 lata i już.
W przypadku gwarancji producenta nie ma żadnego obowiązku co do jej długości. np. Apple daje na swoje produkty kupione w PL 12 miesięcy i jest to oczywiście zgodne z prawem. Z rękojmią się zgodzę.
JohnnyB napisał(a):3S pro....pasowałby idealnie...
Ja się właśnie nad nim zastanawiałem... Ma 5" i cenę atrakcyjną.
Apple już daje 2 lata, tak czy inaczej gwarancja/rękojmia = 2 lata, tylko trzeba wybrać jedną z opcji i trzymać się jej do końca 
loockas napisał(a):Ja się właśnie nad nim zastanawiałem... Ma 5" i cenę atrakcyjną.
799 pln brutto.....jeśli by rok podziałał, to byłbym zadowolony...no i bateria 4100.....
Chyba zaryzykuję....
szadol1 napisał(a):Apple już daje 2 lata
Nie daje
http://www.apple.com/legal/warranty/pro ... ml#a201631
Producent daje 12 miesięcy, bo taki ma kaprys. Ewentualnie dystrybutor rozszerza gwarancję do 24 miesięcy albo próbuje wcisnąć dodatkową gwarancję za kasę
loockas napisał(a):szadol1 napisał(a):Apple już daje 2 lata
Nie daje
http://www.apple.com/legal/warranty/pro ... ml#a201631
Producent daje 12 miesięcy, bo taki ma kaprys. Ewentualnie dystrybutor rozszerza gwarancję do 24 miesięcy albo próbuje wcisnąć dodatkową gwarancję za kasęDlatego warto wiedzieć co to jest rękojmia i w razie potrzeby z niej skorzystać.
Zgadzam się, na szczęście/nieszczęście dla nas handlowców noe każdy, a raczej większość tego nieogarnia
szadol1 napisał(a):Zgadzam się, na szczęście/nieszczęście dla nas handlowców noe każdy, a raczej większość tego nieogarnia
Pamiętam moją rozmowę telefoniczną z X-KOM jak zamawiałem macbooka. "Zachęcamy do zakupu rozszerzonej gwarancji za XXX zł na 36 miesięcy, bo wie Pan, że od Apple dostanie tylko 12 mc gwarancji... ble ble ble". Oczywiście podziękowałem argumentując, że od X-KOM mam 24 miesiące rękojmi i się nie martwię
Oczywiście taka odpłatna gwarancja (ubezpieczenie) czasami ma sens, bo poza standardowymi awariami zapewnia naprawę/wymianę sprzętu również w innych sytuacjach (kradzież, zniszczenie, etc) ale to już trzebasię dobrze wgryźć w OWU.
Dokładnie, sprzedaję to na codzień ... taka praca ...