JohnnyB napisał(a):Co ile zamierzasz wymieniać oliwę i jakie interwały przewiduje producent ?
Zależy od rynku – producent przewiduje w moim trybie użytkowania wymiany co 3000km
ale to informacja z 2013 roku. ASO twierdzi, że spokojnie można zmieniać co 6000 albo i nawet co 15000 jeśli będę trzaskał większe przebiegi (ale nie rzadziej niż co pół roku) przy czym trzeba użyć właśnie tego typu oleju. Nie uśmiecha mi się jeździć do innego miasta zmieniać olej ani płacić 100zł/litr jeśli mam to robić tak często. Może i jestem przewrażliwiony i za jakiś czas będzie mi zwisał pełny syntetyk ale na razie taki chcę. Najbardziej mnie jednak uwiera to, że trzeba by ten olej zamawiać i czekać przez co wymianę oleju musiałbym planować z wyprzedzeniem co często jest mi nie na rękę.onyx napisał(a):Z millersa 5w30 co mają SN:
Podziękował
onyx napisał(a):Również polecam te oliwy, wg mnie lepsze od Motula ktory sie [tiiit]
Po tym co słyszałem od ludzi latających mocno na moto na temat Motula to nie ma szans żebym coś takiego zalał