brii napisał(a):Podziękował

onyx napisał(a):
Również polecam te oliwy, wg mnie lepsze od Motula ktory sie [tiiit]
Po tym co słyszałem od ludzi latających mocno na moto na temat Motula to nie ma szans żebym coś takiego zalał

Nie ma za co

Heh dokładnie

Motul się spsuł bardzo szybko po tym jak się zrobił bardzo popularny

Jest jeszcze jedna ważna rzecz, o której wspomniał Johnny – mianowicie chodzi o HC. W EU panuje bardzo dzika polityka apropos tego co jest definiowane syntetykiem a co nie. W US jest to niedopuszczalne – produkt musi być jasno opisany bez marketingowego bełkotu, typu "synthetic based" czy "synthetic blend" – te oleje nie są syntetyczne

Jak ktoś ma wyjątkowego lenia i nie chcę mu się czytać kart ch-tyki, to wystarczy że sobie odwiedzi stronki z tymi samymi produktami z US i obejrzy same etykiety. Zauważy, że spora część produktów ma inne niż na rynku EU

Bardzo duża grupa środków smarnych zawierająca znikome dodatki uszlachetniające i syntetyczne jest nazywana pełnymi syntetykami – a bazy są głównie półsynteteyczne a czasami mineralne.
Więc umówmy się, pełne syntetyki wcale tanie nie są, a usilnie się nam to wmawia twierdząc że to przecież to samo i po co się przepłaca. Producenci aut też niestety ulegają temu lobby