Czateria...cd

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez Neonixos666 » 8 wrz 2016, 20:35

Bateria jest dobra to człowiek myśli że włączone wszystkie funkcje na raz są mu zawsze potrzebne :) .
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez JohnnyB » 8 wrz 2016, 20:55

Mi tam by pasował.
Ja ma zwyczaj wyłączać BT, GPS, WiFi jak nie korzystam. 1 Dzień jak na razie wszystko wytrzymuje, ale jadąć autem telefon zawsze podłączony, siedząć w biurze jak nie gadam, to nadziany na listwę Legranda.

Huawei bedzie miał za 2 miechy 1,5 roku, zatem czas wrzucić go do szafy d reszty telefonów i zamienić na pewnie 5S, albo jakiegoś kolejnego Huaweia.
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez nemi » 8 wrz 2016, 20:55

Dominator napisał(a):Ja czekam jak będzie mieć lepszą baterie i wtedy owe 1kzl starczy na jego zakup czyli jakaś 10 odmiana srajfona za 10 lat

?
Kurde, ludzie chcą za to płacić, wielu uważa, że system jest świetny i jakość urządzeń jest bardzo dobra, więc po co ta szydera? Na pewno dopłata do marki jest duża, ale może komuś sprawia przyjemność posiadania takiego telefonu :P. Dla mnie jest stanowczo za drogi, wystarcza mi android za 700+ zł i jestem w miarę zadowolony, ale rozumiem kupujących.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez JohnnyB » 8 wrz 2016, 21:07

Mam identyczne zdanie.....kto bogatemu zabroni.... Jak by mnie było stać to też bym się chętnie w Bentleya przesiadł.
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez loockas » 8 wrz 2016, 21:19

Zawsze będą urządzenia tańsze i droższe. Tak jak samochody za 45k i 450k...

Iphone drogi, ok... Mój szef i szefowa kupują nowe iphony, używają ich 3-4 lata zanim zmienią na kolejny (z 5 przeskoczyli dopiero na 6+) Ja średnio zmieniam androida co rok i kupuje telefony z przedziału ok 1kzł. Finalnie chyba "tracę" więcej...

Inna sprawa, to konkurencja która nie śpi. Samsung S7 Edge jest droższy od iphona 7. Samsung Galaxy Note 7 jest droższy od iphone 7+ i jakoś też na brak klientów nie narzekają (no może ta wpadka z wybuchającym Note trochę namiesza).

Co do baterii i czasu pracy to jest taka jak w 90% smartfonów na rynku. Nie ma się czym podniecać.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 8 wrz 2016, 21:22

Wiele telefonów już wybuchało i nic się nie stało – tu będzie podobnie ;)
Ostatnio nawet jakaś chińska marka wykorzystała wybuch telefonu jako reklamę tego jacy są przyjaźni dla klienta w kwestiach serwisu <glupek2>
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez loockas » 8 wrz 2016, 21:25

Mówisz o Xiaomi? Zachowali się bardzo fajnie. Ale ich jeszcze nie traktuje się poważnie na rynku globalnym.

Samsung ma jednak nieco inny problem. Mają już potwierdzone kilkadziesiąt przypadków z całego świata i to w topowym urządzeniu, które kosztuje prawie 4kzł :) Nie powiesz mi, że to nie jest marketingowa wpadka. Nie znam jeszcze przypadku by producent jakiegoś telefonu wstrzymał sprzedaż na całym świecie i prosił użytkowników o pilny zwrot zakupionych telefonów.

EDIT. Sory, wstrzymanie sprzedaży w niektórych krajach. Wymiana chyba w każdym, w PL też.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez JohnnyB » 8 wrz 2016, 21:29

Co wykorzstało Apple i podobno produkcja ma być o ponad 10% większa niż zakłądali :).
No nic, poczekam aż to co miało wybuchnąć, spaplić się, pogiąć w kieszeni i za jakiś czas sam bede psiadaczem iphona 7+ :)
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez loockas » 8 wrz 2016, 21:31

Dokładnie. Ja trzymam sie z dala od premier przez min pół roku. Co ma wyjść to o tego czasu wychodzi :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 8 wrz 2016, 21:32

No jak tak daleko poszło to dogonili Sony w kwestii akumulatorów... Wtopa, ale cóż wymienią i karuzela jedzie dalej. Dobrze, że chociaż nie dołączyli do tych telefonów ładowarek które kopały prądem ;)
Bardzo mi się nie podoba to, że producenci coraz częściej robią z ludzi testerów :| Kolejny powód żeby nie kupować nowości.

loockas napisał(a):Mówisz o Xiaomi? Zachowali się bardzo fajnie. Ale ich jeszcze nie traktuje się poważnie na rynku globalnym.

O tak – o nich chodziło.

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez loockas » 8 wrz 2016, 21:36

W ogóle Samsung PL chciał sobie strzelić w kolano, ale ludzie ich zakrzyczeli. Wpadli na pomysł, ze wezwą wszystkich klientów którzy kupili SGN7 i poproszą ich o pozostawienie telefonu na ok 2-3 tygodnie w celu weryfikacji czy ich akumulator jest ok. W tym samym czasie na innych rynkach trwała już wymiana na nówki pozbawione wady :P Samsung PL zmienił zdanie i też wymieniają.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 8 wrz 2016, 21:39

Co za ludzie pracują w polskim oddziale i za kogo oni mają klientów <glupek2>
Kuźwa – w tych telefonach akumulator chyba jest wymieniany przez użytkownika – mogli szybko popakować, powysyłać ludziom dobre akumulatory i poprosić o zwrot starego. Sprawa rozwiązałaby się w tydzień pewnie bo nie wierzę, że sprzedali więcej niż kilkaset sztuk w tej cenie. Podziwiam dział PR bo zrobili sobie niezłe kuku...

Forumowicz

Postprzez loockas » 8 wrz 2016, 21:46

brii napisał(a):w tych telefonach akumulator chyba jest wymieniany przez użytkownika

Chyba nie. Nowy SGN7 jest z tego co widzę na fotkach nierozbieralny. Jest tylko szufladka na sim i micro sd.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez brii » 8 wrz 2016, 21:54

Eeee to lipa.

Forumowicz

Postprzez JohnnyB » 8 wrz 2016, 22:04

Kazdy PM chce sie gdzieś wykazać :), w PL nie byli gorsi :), czasem odgornie nie przychodzi info że coś trzeba ogłosić, wieć musisz się martwić, jak wszędzie indziej już o czymś wiedzą.....
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Neonixos666 » 8 wrz 2016, 22:11

Dlatego kupuje się modele poliftowe gdzie poprawiono już bolączki wieku dziecięcego :P
Forumowicz

Od: 10 wrz 2009, 00:21
Auto: Grand Scenic III PHII R9M

Postprzez brii » 8 wrz 2016, 22:27

JohnnyB napisał(a):Kazdy PM chce sie gdzieś wykazać :), w PL nie byli gorsi :), czasem odgornie nie przychodzi info że coś trzeba ogłosić, wieć musisz się martwić, jak wszędzie indziej już o czymś wiedzą.....

Pytanie tylko czemu są tak krótkowzroczni/tępi, przecież to na dłuższą metę plama nawet jeśli na chwilę zaprzeczą rzeczywistości. Wyjaśnia to chyba tylko powiedzenie, że PM to ludzie którzy uważają, że jak weźmie się 9 kobiet to urodzą dziecko w miesiąc ;)

Forumowicz

Postprzez JohnnyB » 8 wrz 2016, 22:34

brii napisał(a):
JohnnyB napisał(a):Kazdy PM chce sie gdzieś wykazać :), w PL nie byli gorsi :), czasem odgornie nie przychodzi info że coś trzeba ogłosić, wieć musisz się martwić, jak wszędzie indziej już o czymś wiedzą.....

Pytanie tylko czemu są tak krótkowzroczni/tępi, przecież to na dłuższą metę plama nawet jeśli na chwilę zaprzeczą rzeczywistości. Wyjaśnia to chyba tylko powiedzenie, że PM to ludzie którzy uważają, że jak weźmie się 9 kobiet to urodzą dziecko w miesiąc ;)

Nie generalizowałbym, ale co zrobisz jak odgórni nie masz info o problemie i zgody na wymianę ?
Musisz szyć, brzmi to śmiesznie, ale czasem są takie realia. Klient naciska a ty na logiczne rozwiązanie nie masz przyzwolenia ?
Forumowicz

Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez jacobs » 8 wrz 2016, 23:52

brii napisał(a):No jak tak daleko poszło to dogonili Sony w kwestii akumulatorów... Wtopa, ale cóż wymienią i karuzela jedzie dalej. Dobrze, że chociaż nie dołączyli do tych telefonów ładowarek które kopały prądem ;)
Bardzo mi się nie podoba to, że producenci coraz częściej robią z ludzi testerów :| Kolejny powód żeby nie kupować nowości.

loockas napisał(a):Mówisz o Xiaomi? Zachowali się bardzo fajnie. Ale ich jeszcze nie traktuje się poważnie na rynku globalnym.

O tak – o nich chodziło.

Wcale tak nie jest że z ludzi robi się testerów. Naprawdę produkty są testowane długo przed premierą i wiem to z wewnątrz.

Problemem mogą być tu np. Dostawcy podzespołów.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez bieski » 9 wrz 2016, 00:15

loockas napisał(a):Ja średnio zmieniam androida co rok i kupuje telefony z przedziału ok 1kzł.

No ale czemu zmieniasz ten telefon? Przecież też możesz go mieć te 3 lata :P
Mój Oneplus one spokojnie by śmigał 3 lata :P I jak na swoje lata był nawet nowoczesny ;)
Android 6 jest, idzie nawet odblokować band 20 :P
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ