Czateria...cd
Bateria jest dobra to człowiek myśli że włączone wszystkie funkcje na raz są mu zawsze potrzebne
.
Mi tam by pasował.
Ja ma zwyczaj wyłączać BT, GPS, WiFi jak nie korzystam. 1 Dzień jak na razie wszystko wytrzymuje, ale jadąć autem telefon zawsze podłączony, siedząć w biurze jak nie gadam, to nadziany na listwę Legranda.
Huawei bedzie miał za 2 miechy 1,5 roku, zatem czas wrzucić go do szafy d reszty telefonów i zamienić na pewnie 5S, albo jakiegoś kolejnego Huaweia.
Ja ma zwyczaj wyłączać BT, GPS, WiFi jak nie korzystam. 1 Dzień jak na razie wszystko wytrzymuje, ale jadąć autem telefon zawsze podłączony, siedząć w biurze jak nie gadam, to nadziany na listwę Legranda.
Huawei bedzie miał za 2 miechy 1,5 roku, zatem czas wrzucić go do szafy d reszty telefonów i zamienić na pewnie 5S, albo jakiegoś kolejnego Huaweia.
..::Born To Rise Hell::..
Dominator napisał(a):Ja czekam jak będzie mieć lepszą baterie i wtedy owe 1kzl starczy na jego zakup czyli jakaś 10 odmiana srajfona za 10 lat
?
Kurde, ludzie chcą za to płacić, wielu uważa, że system jest świetny i jakość urządzeń jest bardzo dobra, więc po co ta szydera? Na pewno dopłata do marki jest duża, ale może komuś sprawia przyjemność posiadania takiego telefonu
Mam identyczne zdanie.....kto bogatemu zabroni.... Jak by mnie było stać to też bym się chętnie w Bentleya przesiadł.
Zawsze będą urządzenia tańsze i droższe. Tak jak samochody za 45k i 450k...
Iphone drogi, ok... Mój szef i szefowa kupują nowe iphony, używają ich 3-4 lata zanim zmienią na kolejny (z 5 przeskoczyli dopiero na 6+) Ja średnio zmieniam androida co rok i kupuje telefony z przedziału ok 1kzł. Finalnie chyba "tracę" więcej...
Inna sprawa, to konkurencja która nie śpi. Samsung S7 Edge jest droższy od iphona 7. Samsung Galaxy Note 7 jest droższy od iphone 7+ i jakoś też na brak klientów nie narzekają (no może ta wpadka z wybuchającym Note trochę namiesza).
Co do baterii i czasu pracy to jest taka jak w 90% smartfonów na rynku. Nie ma się czym podniecać.
Iphone drogi, ok... Mój szef i szefowa kupują nowe iphony, używają ich 3-4 lata zanim zmienią na kolejny (z 5 przeskoczyli dopiero na 6+) Ja średnio zmieniam androida co rok i kupuje telefony z przedziału ok 1kzł. Finalnie chyba "tracę" więcej...
Inna sprawa, to konkurencja która nie śpi. Samsung S7 Edge jest droższy od iphona 7. Samsung Galaxy Note 7 jest droższy od iphone 7+ i jakoś też na brak klientów nie narzekają (no może ta wpadka z wybuchającym Note trochę namiesza).
Co do baterii i czasu pracy to jest taka jak w 90% smartfonów na rynku. Nie ma się czym podniecać.
Wiele telefonów już wybuchało i nic się nie stało – tu będzie podobnie 
Ostatnio nawet jakaś chińska marka wykorzystała wybuch telefonu jako reklamę tego jacy są przyjaźni dla klienta w kwestiach serwisu
Ostatnio nawet jakaś chińska marka wykorzystała wybuch telefonu jako reklamę tego jacy są przyjaźni dla klienta w kwestiach serwisu

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Mówisz o Xiaomi? Zachowali się bardzo fajnie. Ale ich jeszcze nie traktuje się poważnie na rynku globalnym.
Samsung ma jednak nieco inny problem. Mają już potwierdzone kilkadziesiąt przypadków z całego świata i to w topowym urządzeniu, które kosztuje prawie 4kzł
Nie powiesz mi, że to nie jest marketingowa wpadka. Nie znam jeszcze przypadku by producent jakiegoś telefonu wstrzymał sprzedaż na całym świecie i prosił użytkowników o pilny zwrot zakupionych telefonów.
EDIT. Sory, wstrzymanie sprzedaży w niektórych krajach. Wymiana chyba w każdym, w PL też.
Samsung ma jednak nieco inny problem. Mają już potwierdzone kilkadziesiąt przypadków z całego świata i to w topowym urządzeniu, które kosztuje prawie 4kzł
EDIT. Sory, wstrzymanie sprzedaży w niektórych krajach. Wymiana chyba w każdym, w PL też.
Co wykorzstało Apple i podobno produkcja ma być o ponad 10% większa niż zakłądali
.
No nic, poczekam aż to co miało wybuchnąć, spaplić się, pogiąć w kieszeni i za jakiś czas sam bede psiadaczem iphona 7+
No nic, poczekam aż to co miało wybuchnąć, spaplić się, pogiąć w kieszeni i za jakiś czas sam bede psiadaczem iphona 7+
No jak tak daleko poszło to dogonili Sony w kwestii akumulatorów... Wtopa, ale cóż wymienią i karuzela jedzie dalej. Dobrze, że chociaż nie dołączyli do tych telefonów ładowarek które kopały prądem
Bardzo mi się nie podoba to, że producenci coraz częściej robią z ludzi testerów
Kolejny powód żeby nie kupować nowości.
O tak – o nich chodziło.
Bardzo mi się nie podoba to, że producenci coraz częściej robią z ludzi testerów
loockas napisał(a):Mówisz o Xiaomi? Zachowali się bardzo fajnie. Ale ich jeszcze nie traktuje się poważnie na rynku globalnym.
O tak – o nich chodziło.
W ogóle Samsung PL chciał sobie strzelić w kolano, ale ludzie ich zakrzyczeli. Wpadli na pomysł, ze wezwą wszystkich klientów którzy kupili SGN7 i poproszą ich o pozostawienie telefonu na ok 2-3 tygodnie w celu weryfikacji czy ich akumulator jest ok. W tym samym czasie na innych rynkach trwała już wymiana na nówki pozbawione wady
Samsung PL zmienił zdanie i też wymieniają.
Co za ludzie pracują w polskim oddziale i za kogo oni mają klientów 
Kuźwa – w tych telefonach akumulator chyba jest wymieniany przez użytkownika – mogli szybko popakować, powysyłać ludziom dobre akumulatory i poprosić o zwrot starego. Sprawa rozwiązałaby się w tydzień pewnie bo nie wierzę, że sprzedali więcej niż kilkaset sztuk w tej cenie. Podziwiam dział PR bo zrobili sobie niezłe kuku...

Kuźwa – w tych telefonach akumulator chyba jest wymieniany przez użytkownika – mogli szybko popakować, powysyłać ludziom dobre akumulatory i poprosić o zwrot starego. Sprawa rozwiązałaby się w tydzień pewnie bo nie wierzę, że sprzedali więcej niż kilkaset sztuk w tej cenie. Podziwiam dział PR bo zrobili sobie niezłe kuku...
brii napisał(a):w tych telefonach akumulator chyba jest wymieniany przez użytkownika
Chyba nie. Nowy SGN7 jest z tego co widzę na fotkach nierozbieralny. Jest tylko szufladka na sim i micro sd.
Kazdy PM chce sie gdzieś wykazać
, w PL nie byli gorsi
, czasem odgornie nie przychodzi info że coś trzeba ogłosić, wieć musisz się martwić, jak wszędzie indziej już o czymś wiedzą.....
Dlatego kupuje się modele poliftowe gdzie poprawiono już bolączki wieku dziecięcego 
JohnnyB napisał(a):Kazdy PM chce sie gdzieś wykazać, w PL nie byli gorsi
, czasem odgornie nie przychodzi info że coś trzeba ogłosić, wieć musisz się martwić, jak wszędzie indziej już o czymś wiedzą.....
Pytanie tylko czemu są tak krótkowzroczni/tępi, przecież to na dłuższą metę plama nawet jeśli na chwilę zaprzeczą rzeczywistości. Wyjaśnia to chyba tylko powiedzenie, że PM to ludzie którzy uważają, że jak weźmie się 9 kobiet to urodzą dziecko w miesiąc
brii napisał(a):JohnnyB napisał(a):Kazdy PM chce sie gdzieś wykazać, w PL nie byli gorsi
Pytanie tylko czemu są tak krótkowzroczni/tępi, przecież to na dłuższą metę plama nawet jeśli na chwilę zaprzeczą rzeczywistości. Wyjaśnia to chyba tylko powiedzenie, że PM to ludzie którzy uważają, że jak weźmie się 9 kobiet to urodzą dziecko w miesiąc
Nie generalizowałbym, ale co zrobisz jak odgórni nie masz info o problemie i zgody na wymianę ?
Musisz szyć, brzmi to śmiesznie, ale czasem są takie realia. Klient naciska a ty na logiczne rozwiązanie nie masz przyzwolenia ?
brii napisał(a):No jak tak daleko poszło to dogonili Sony w kwestii akumulatorów... Wtopa, ale cóż wymienią i karuzela jedzie dalej. Dobrze, że chociaż nie dołączyli do tych telefonów ładowarek które kopały prądem![]()
Bardzo mi się nie podoba to, że producenci coraz częściej robią z ludzi testerówKolejny powód żeby nie kupować nowości.
loockas napisał(a):Mówisz o Xiaomi? Zachowali się bardzo fajnie. Ale ich jeszcze nie traktuje się poważnie na rynku globalnym.
O tak – o nich chodziło.
Wcale tak nie jest że z ludzi robi się testerów. Naprawdę produkty są testowane długo przed premierą i wiem to z wewnątrz.
Problemem mogą być tu np. Dostawcy podzespołów.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
loockas napisał(a):Ja średnio zmieniam androida co rok i kupuje telefony z przedziału ok 1kzł.
No ale czemu zmieniasz ten telefon? Przecież też możesz go mieć te 3 lata
Mój Oneplus one spokojnie by śmigał 3 lata
Android 6 jest, idzie nawet odblokować band 20