Mazda 3 USA Wymiana reflektora Przód

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez MirekZG » 5 sie 2016, 11:10

Witam,
mam szybkie pytanie, czy reflektory w wersji europejskiej różnią się pod względem budowy/montażu od amerykańskiej ? Wiem, że środek jest inny, kąt padania światła jest inny w eu i usa ale czy budową się różnią. Muszę wymienić prawy przedni reflektor(od pasażera) i nie wiem czy mogę kupić wersję europejską czy mam kupić wersję amerykańską i dostosować do europejskiej. Są to zwykłe żarówki nie xenony.

Reflektory, które obecnie mam są słabo oznaczone, jedyne co na nich jest to:
Stanle albo stanleY P2951 12V a na plastiku od góry jest obrazek świateł 1.0% .

Zadałem pytanie do serwisu w Szczecinie ale jak na razie cisza.
Załączniki
1.jpg
MirekZG

Postprzez Mr_Bartek » 5 sie 2016, 11:31

Posiadasz regulację świateł przednich w kabinie (takie pokrętło od 0-3)? I tak z ciekawości jaki jest powód wymiany?
Koordynator Forum
Koordynator Witryny

Od: 7 kwi 2014, 13:44
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez MirekZG » 5 sie 2016, 11:45

Tak mam takie pokrętło po lewej od kierownicy, a powodem wymiany jest przepalony odblask świateł dziennych, mało światła przedostaje się na zewnątrz i niestety nie jest to wina brudnego klosza zewnętrznego.
MirekZG

Postprzez Mr_Bartek » 5 sie 2016, 11:54

Można oddać same odbłyśniki do regeneracji. Jeśli jednak chcesz wymienić lampy to polecam Ci przeczytanie tych dwóch tematów:

viewtopic.php?f=114&t=13448
oraz
viewtopic.php?t=47324
Koordynator Forum
Koordynator Witryny

Od: 7 kwi 2014, 13:44
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07