Telefony komórkowe
Nie widziałem TouchWiza od jakiegoś czasu, ale pod względem ergonomii, to do iOS temu było daleko. Imho odlecieli z cenami S7.
Ale fakt. Samsung jest uważany za najbliższego konkurenta Apple.
Ale fakt. Samsung jest uważany za najbliższego konkurenta Apple.
Bartek, a zrobisz taki test z Xiaomi ale tylko na 3G/4G? Ciekaw jestem jakby to wypadlo bo widze, ze nie masz full zasiegu. W kazdym badz razie wyglada obiecujaco 
sq2jul, jasne.
Jutro akurat mam trasę to zobaczymy jak to będzie. Sam jestem w sumie ciekaw. 
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Chcesz to pisz. Chętnie pomogę. 
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
loockas napisał(a):JohnnyB napisał(a):ładowarka jest w stanie co najwyżej podtrzymać aktualny stan baterii
Pytanie... jaką masz ładowarkę i kiedy ją kupiłeś? Bo ja miałem oryginalną Samsunga używam jej od 5 lat i też się zdziwiłem, że z telefonu na telefon radzi sobie coraz gorzej do tego stopnia, że procenty spadałyOczywiście odpowiedź była prosta – 0,7A, a telefon wymaga 1A
Kupiłem porządną ładowarkę 2A (2xUSB) i telefon z aktywnym BT, 4G, GPS i włączonym ekranem wciąż się potrafi naładować
Polecam:
http://flavour-design.pl/belkin-2-port- ... d3507.html
No i dupa, po wpięciu tej ładowarki do gniazdka i podłączenia telefonu radio zaczyna mi w aucie harczeć....
..::Born To Rise Hell::..
loockas napisał(a):JohnnyB napisał(a):No i dupa, po wpięciu tej ładowarki do gniazdka i podłączenia telefonu radio zaczyna mi w aucie harczeć....
Może ładowarka walnięta...
Pewnie nie, chyba coś z gniazdkiem i obciazeniem na nim.
Sprawdzę w drugim aucie przy okazji. Niestety jak na razie ejstem skazany na to małe coś co nie ładuje a podtrzymuje stan akumulatora.
..::Born To Rise Hell::..
hehehehe
Ja mam ładowarkę (w zasadzie podwójne gniazdo USB wkładane w gniazdo zapalniczki – niewiele wystaje.
Dwa gniazda USB, 2.1A i 1A – ładuje bezproblemowo tableta 10" z włączonym ekranem, nawigacją i necie po Wifi z telefonu (i i tablet się ładuje szybko i telefon)
A usrojstwo kosztowało chyba mniej niż 10zł...
Ja mam ładowarkę (w zasadzie podwójne gniazdo USB wkładane w gniazdo zapalniczki – niewiele wystaje.
Dwa gniazda USB, 2.1A i 1A – ładuje bezproblemowo tableta 10" z włączonym ekranem, nawigacją i necie po Wifi z telefonu (i i tablet się ładuje szybko i telefon)
A usrojstwo kosztowało chyba mniej niż 10zł...
Grzyby – wepnij w to jeszcze miernik napięcia i natężenia prądu. Kupiłem też takie coś i niby byłem zadowolony do momentu kiedy nie zaczyna się to grzać... Wtedy skoki napięcie od 4,4 do 5,6V cały czas a prąd ładowania jeszcze bardziej od sasa do lasa
Niektóre urządzenia to ignorują i działają a niektóre zachowują się tak jakby cały czas odpinać i przypinać kabel. Ogólnie szału te ładowarki nie robią 
Charczące od ładowarki radio??
Dziwna sprawa – nie zetknąłem się nigdy z czymś takim. Od obciążenia na pewno nie – gniazdo zapalniczki może przerzucić do 120W, czyli taka ładowarka to pic na wodę. Raczej duży szum elektromagnetyczny robi – próbuj innej ładowarki.
JohnnyB napisał(a):Pewnie nie, chyba coś z gniazdkiem i obciazeniem na nim.
Charczące od ładowarki radio??
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Najpewniej fakt zakłóceń wynika z kiepskiej jakości przetworników impulsowych, które mają to do siebie, że jeżeli są słabo wykonane to sieją wszędzie na około. Kiedyś podobne akcje były z zasilaczami impulsowymi w komputerach na szczęście z czasem się to ucywilizowało.
JohnnyB napisał(a):Wyrzuciłem ją dziś do śmieci.....
Nieładnie – takich rzeczy nie powinno wyrzucać się do śmieci, toż to elektrośmieć...
Dopisano 15 lip 2016 15:16:
Akumulator jedynie 2600 ale jednak chyba nieźle daje radę
Popatrzałem w statyki i się wkurzyłem – 35% zużycia energii: usługi Google Play, mimo tego, że konto google nie jest dodane
Tak ostro jeszcze ten telefon nie był wykorzystywany – jednak normalnie ładuję go co 3 dni i jeszcze jest zapas.
Co jeszcze dziwniejszego – youtube prawie nic nie zeżarł (3%) mimo 3 godzin oglądania.
Trusted computing – Yes or No?
Wczoraj swój żywot zakończył Myphone luna. Jeszcze będę próbował go reanimować w serwisie na gwarancji ale nawet jeśli przywrócą go do żywych będę starał się go spieniężyć. Chyba nie chcę już 5,5 cala i pomysle nad zakupem redmi 3s ale od polskiego sprzedawcy. Na miui polska polecają accessories4you więc jeśli miał ktoś z tym sprzedawca do czynienia to podzielcie się opinia 
Znacie jakis sposób aby przywrocic ustawienia fabryczne w telefonie który sie nie uruchamia?
Znacie jakis sposób aby przywrocic ustawienia fabryczne w telefonie który sie nie uruchamia?
Regeneracja DPF........info PW