Telefony komórkowe
Nie no wiadomo, że brakuje. Bardziej mi chodzi o to, że jak ktoś nie do końca ogarnięty próbuje zrobić zdjęcia lustrem, to lepiej mu wyjdzie tym telefonem heehhe

Bartek1986, jasne, ale 5S wyszedł w 2013 roku.
Co nie zmienia faktu, że jednak wolę swoje Androidy. Lubię personalizować swoje urządzenie, z rootem lub bez, a tego na iPhonie się nie da bez jailbreak'a, który nawet nie jest dostępny od paru dobrych wersji.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Ja piszę tylko swoje przemyślenia jako człowiek, który używa telefonu do:
– dzwonienia
– pisania wiadomości
– robienia zdjęć
– ogarniania maili
– google maps
– facebooka
– kalkulator
– od czasu do czasu endomondo
– aplikacji pogoda i informacji o burzach
– przeglądanie internetu
Żadnych innych aplikacji nie używam, bo po prostu nie potrzebuje.
Nie wiem nawet, że 5s jest z 2013. Nie obchodzi mnie to zbytnie. Mi niczego w tym telefonie nie brakuje. Nie mam nawet nic naklejone na ekran, telefon lata, nosze z kluczami, a żadnej ryski nie ma.
Nie jestem takim fanem jabłka, żeby lecieć do iStore po SE, bo pomimo, że działa fajniej to mi to nie potrzebne i mi po prostu szkoda na niego pieniędzy
Jakbym zgubił/zalał/zniszczył teraz telefon, to bez chwili namysłu borę 5s, nawet jakby był z 2010 roku
– dzwonienia
– pisania wiadomości
– robienia zdjęć
– ogarniania maili
– google maps
– facebooka
– kalkulator
– od czasu do czasu endomondo
– aplikacji pogoda i informacji o burzach
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
– przeglądanie internetu
Żadnych innych aplikacji nie używam, bo po prostu nie potrzebuje.
Nie wiem nawet, że 5s jest z 2013. Nie obchodzi mnie to zbytnie. Mi niczego w tym telefonie nie brakuje. Nie mam nawet nic naklejone na ekran, telefon lata, nosze z kluczami, a żadnej ryski nie ma.
Nie jestem takim fanem jabłka, żeby lecieć do iStore po SE, bo pomimo, że działa fajniej to mi to nie potrzebne i mi po prostu szkoda na niego pieniędzy
Jakbym zgubił/zalał/zniszczył teraz telefon, to bez chwili namysłu borę 5s, nawet jakby był z 2010 roku

brii napisał(a):JohnnyB napisał(a):Mnie korci ten BB.....wiem, że to błędna decyzja, ale jakoś tak mam potrzbe zakup gadzetu....
Lepiej popełnić taki błąd niż kupić Hummera albo innego przerośniętego amerykańca
O tym mozemy porozmawiać w drugim temacie
Używam telefonu identycznie jak Bartek, a nawet mniejszym zakresie bo nie używam Endomondo
Myślałem o jabłku, ale na 6S nie mam kasy a nie weim czy 5S to dobry kierunek jednak.
..::Born To Rise Hell::..
6s bym złamał w kieszeni pierwszego dnia
Ja bym sobie nawet kupił 4s ale za mały dla mnie ekran. W 6s za duży. Dlatego będę używał 5s

Ja bym sobie nawet kupił 4s ale za mały dla mnie ekran. W 6s za duży. Dlatego będę używał 5s

Bartek1986 napisał(a):6s bym złamał w kieszeni pierwszego dnia![]()
Moja żona ma 4S, ja bym potrzebował LTE. Nie wiem czemu ale jak była teraz w UK to telefon bardzo czesto tracił zasięg.
a co trzeba robić na telefonie, żeby potrzebować LTE? Teraz mam ale nie bardzo widzę różnice 

Bartek1986 napisał(a):a co trzeba robić na telefonie, żeby potrzebować LTE? Teraz mam ale nie bardzo widzę różnice
SIedzieć non stop w necie
Co do ajfonow. Najbardziej mnie rozbawiło jak zauważyłem w internetach etui/pokrowce itp na telefon..nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie otwór wielkości sporej monety tylko po to by nie zasłonić loga jabłka na tylnej czesci telefonu. Praktyczność przegrywa z lansem 

Posiadam właśnie taki silikon czarny z dziurą wielkości 50gr żeby było widać jabłko
Za każdym razem mnie to śmieszy jak telefon leży ekranem w dół
Dopisano 12 lip 2016 19:15:
Chociaż z tą praktycznością to nie wiem czy się zgodzić bo zawsze podczas rozmowy trzymam tam palec wskazujący i telefon się nie przesuwa![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Za każdym razem mnie to śmieszy jak telefon leży ekranem w dół

Dopisano 12 lip 2016 19:15:
Chociaż z tą praktycznością to nie wiem czy się zgodzić bo zawsze podczas rozmowy trzymam tam palec wskazujący i telefon się nie przesuwa
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

No więc tak. Xiaomi Redmi Note 3 Pro na ROMie Resurrection Remix 09/07/2016.
SOT: 10 godzin 6 minut.

SOT: 10 godzin 6 minut.

JohnnyB napisał(a): ja bym potrzebował LTE.
5s to wciąż dobry telefon, który spełni Twoje wymagania.
Mi ekran w 5 wystarcza, ale nie ukrywam, że jak się pobawiłem 6/6S to te 4,7 idealnie się wpisuje w kompromis między wielkością, a komfortem używania. Tak czy inaczej póki co ciesze się, że mam w kieszeni oba systemy, bo pod względem niektórych aplikacji ios jeszcze długo nie dogoni androida.
Dla mnie problemem iPhonów są mikroskopijne baterie. 1560 mAh przy 5S, 1810 mAh przy 6 i 1715 mAh przy 6S. Jedynie modele Plus mają już jakąś baterię, a tak to bieda straszna. Tym bardziej jeśli doliczymy cenę i koszt dodatkowych GB. Nie po to mam telefon by latać za ładowarką po pół dnia. 
Mr_Bartek napisał(a):Nie po to mam telefon by latać za ładowarką po pół dnia.
He? Mam telefon, który ma już 3 lata i z tego co wiem szef miał go niemal przyklejonego do ucha każdego dnia. Więc jest mega wyeksploatowany. Jest godzina 19:50, od ładowarki android i iphone odpięty o 7:00. Na iphone 72%, a na androidzie 56%. Iphone na pewno wykonał więcej połączeń dzisiaj. Bateria przy moim używaniu spokojnie wytrzymuje dwa dni ale ja i tak podpinam na noc więc specjalnie mnie ten wynik nie rusza. Mimo wszystko optymalizacją jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Ja swojego z dzień nie ładuję. Raz na 2 tygodnie może mi się zdarzy jak dużo bardzo używam.
Rozmawiam ogólnie bardzo dużo, a daje radę
Dopisano 12 lip 2016 19:50:
Oczywiście nie optymalizowałem niczego, bo nie wiem nawet co to znaczy
Rozmawiam ogólnie bardzo dużo, a daje radę
Dopisano 12 lip 2016 19:50:
Oczywiście nie optymalizowałem niczego, bo nie wiem nawet co to znaczy

Sporo zależy od użytkownika. Swego czasu użytkowałem 3GS, 4S i 5 i niestety z moim stylem użytkowania ładowarka była potrzebna już po połowie dnia (ekran na maks, 3G i tym podobne). iPhone rzeczywiście potrafi nieźle oszczędzać baterię w stanie spoczynku i Android dopiero go dogonił w wersji 6.0 za pomocą funkcji Doze (i co zostanie poprawione w Android Nougat). Nie wiem jak Wy to robicie, że bateria Wam na tak długo starcza w iP ale ja nie potrafiłem i to jeden z wielu powodów, przez które zostaję przy Androidzie. 
Ja mam cały czas transmisje danych, cały czas WiFi, cały czas GPS, cały czas bluetooth żeby mi się łączył z autem jak wsiadam. Rozmawiam ze 100 razy dziennie i starcza. Nie tak jak u Loockasa ale spokojnie 

Mr_Bartek napisał(a):Nie wiem jak Wy to robicie, że bateria Wam na tak długo starcza w iP ale ja nie potrafiłem i to jeden z wielu powodów, przez które zostaję przy Androidzie.
Myślę, że sporo robią kolejne aktualizacje systemu.
Różne rzeczy ludzie o Samsungach mówią ale dochodzę do wniosku, że to takie androidowe japko – nic nie trzeba grzebać, wszystko działa, jakoś materiałów co najmniej bardzo dobra (przynajmniej w Note i serii A*) długo działa i nie przycina. Do tego otwartość androida i niższa cena, chociaż po tym co ostatnia widziałem w temacie serii S to zwątpiłem w ich ceny 

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.