Telefony komórkowe
Ja kupiłem z Allegro i miałem zgwałcony rom udający miuipolska. Jednak po przewertowaniu internetu udało mi się wgrać miuipolska w jeden wieczór (nie licząc oczekiwania na zgodę na odblokowanie bootloadera).
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rzeczywiście, mój błąd. Modele z 2016 roku powinny mieć język polski w standardzie w ROMie Stable Global jednak czytając ich fora można napotkać na sprzeczne informacje. Np. ten temat gdzie ktoś zrobił screeny języków dostępnych w Mi5: http://en.miui.com/thread-260665-1-1.html
Osobiście i tak jestem za wgraniem oprogramowaniem od miuipolska czy czegoś podobnego. Są bardziej dopracowane pod względem tłumaczeń i funkcjonalności.
Dopisano 4 lip 2016, o 01:40:
Jest możliwość odblokowania Pasma B20 (800MHz LTE) na Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Niech tylko przyjdzie mój i będę sprawdzał.
http://forum.xda-developers.com/redmi-n ... z-t3410437
Osobiście i tak jestem za wgraniem oprogramowaniem od miuipolska czy czegoś podobnego. Są bardziej dopracowane pod względem tłumaczeń i funkcjonalności.
Dopisano 4 lip 2016, o 01:40:
Jest możliwość odblokowania Pasma B20 (800MHz LTE) na Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Niech tylko przyjdzie mój i będę sprawdzał.

http://forum.xda-developers.com/redmi-n ... z-t3410437
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Ciekawe... na razie nie będę kombinował bo w Bydgoszczy 800 MHz ledwo wystartowalo. Mój operator chyba nie ma jeszcze odpalonej ani jednej stacji. Bardzo mnie ciekawi czy przy tej okazji jest też wsparcie dla agregacji pasm (LTE Advanced). Niemniej jednak świetna wiadomość! 
Dopisano 04 lip 2016 10:00:
Heh.. Z tego co pisza tu https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... E_Advanced i tu http://www.devicespecifications.com/en/model/5cad3973, Redmi Note 3 pro obsluguje LTE cat 7 wiec wspiera agregacje pasm
Dopisano 04 lip 2016 10:00:
Heh.. Z tego co pisza tu https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... E_Advanced i tu http://www.devicespecifications.com/en/model/5cad3973, Redmi Note 3 pro obsluguje LTE cat 7 wiec wspiera agregacje pasm

Przyszedł mi mój Redmi Note 3. No więc tak. Proces odblokowania bootloadera jest niepotrzebnie skomplikowany. Zarejestrowanie konta, poczekanie na pozwolenie, zalogowanie się do konta na urządzeniu i włączenie synchronizacji konta Mi, sterowniki Fastboot i na końcu odblokowanie. Na szczęście już wgrałem ROM RR bo wygląda na stabilniejszy od CM13 ale czy tak jest to czas pokaże.
Co do samego sprzętu to nie spodziewałem się tak dobrego wykonania. Nieźle jak za 24 dolary zadeklarowane na paczce.

Co do samego sprzętu to nie spodziewałem się tak dobrego wykonania. Nieźle jak za 24 dolary zadeklarowane na paczce.

Ja używam od jakiegoś miesiąca Galaxy S6 Edge Plus i powiem że jestem baaardzo zadowolony. Telefon spisuje się świetnie, fakt jest trochę duży ale w etui (flip wallet) pewnie leży w dłoni i nie wyślizguje się. Bateria spokojnie wystarcza na 1,5 dnia przy małej intensywności używania i na 1 dzień przy robieniu zdjęć, ciągle włączonej transmisji danych LTE i WiFi naprzemiennie, NFC, GPS w tle. Zdjęcia i filmy wyglądają rewelacyjnie. Smartfon działa szybko i płynnie, żadnych zacięć i zamyśleń. Klikam i mam. 4GB Ram robią swoje
W poprzedniku – Galaxy S3 – bolączką była właśnie zbyt mała ilość pamięci RAM co doprowadzało mnie do szału przy użytkowaniu aplikacji, które zżerały większość pamięci telefon nie nadawał się do użytku.
Początkowo myślałem nad kupnem właśnie jakiegoś telefonu typu Xiaomi albo LeTV lecz odstraszyły mnie opinie, że po zakupie tegoż trzeba bawić się z wgrywaniem oprogramowania aby telefon działał w Europie. Zdecydowałem się zatem na s6 edge plus i nie żałuję ani złotówki. Kupiłem 2-miesięcznego, używanego z 22 miesiącami gwarancji producenta w idealnym stanie (żadnego zadrapania nawet) a w zestawie dostałem etui.
Początkowo myślałem nad kupnem właśnie jakiegoś telefonu typu Xiaomi albo LeTV lecz odstraszyły mnie opinie, że po zakupie tegoż trzeba bawić się z wgrywaniem oprogramowania aby telefon działał w Europie. Zdecydowałem się zatem na s6 edge plus i nie żałuję ani złotówki. Kupiłem 2-miesięcznego, używanego z 22 miesiącami gwarancji producenta w idealnym stanie (żadnego zadrapania nawet) a w zestawie dostałem etui.
Edge z tego co pamiętam chyba ma jeszcze większą baterię i ten zakrzywiony ekran. Ogólnie w łapach robi świetne wrażenie i wstyd się przyznać (1 hejter samsunga w tej RP), ale sam chciałbym go mieć 
Boli jednak cena... Tym bardziej, że sporo się zmieniło w segmencie średniaków i różnica imho już nie jest tak kolosalna jak kiedyś. Nie wiem czy psychicznie byłbym w stanie wydać przeszło 3kzł za Samsunga wiedząc, że np takie Xiaomi jak ma Julek kosztuje 3x mniej, a zrobiło na mnie wcale nie 3x gorsze wrażenie
A ludzie mówią, że to Iphone jest za drogi 
btw iphone. Jak niektórzy zauważyli stałem się fanem szczególnie OSX i póki co zdania nie zmieniam, że to najwygodniejszy system do pracy na jakim było mi dane pracować. Ale... od 3 miesięcy mam ipada i od dwóch tygodni iphone. O ile na tablecie iOS mi bardzo pasuje, tak w roli telefonu zdecydowanie android na moje potrzeby jest bezkonkurencyjny. Czar iOS prysł zaraz po zainstalowaniu yanosika i przekonaniu się, że nie będę miał pływającej ikony czy uruchamiania apki po połączeniu z zestawem BT. Ogólnie multitasking lepiej też wyszedł googlowi, podobnie jak rozwiązanie notyfikacji (choć w ios wydaje się być bardziej spójne). Może to kwestia przyzwyczajenia, a może po prostu wygórowanych wymagań... ale na ten moment nie wyobrażam sobie iphone jako jedyny telefon
Czego nie można odmówić apple to wykonania iphone i podejścia do detali. Ale w tej cenie trudno by było inaczej.
Boli jednak cena... Tym bardziej, że sporo się zmieniło w segmencie średniaków i różnica imho już nie jest tak kolosalna jak kiedyś. Nie wiem czy psychicznie byłbym w stanie wydać przeszło 3kzł za Samsunga wiedząc, że np takie Xiaomi jak ma Julek kosztuje 3x mniej, a zrobiło na mnie wcale nie 3x gorsze wrażenie
btw iphone. Jak niektórzy zauważyli stałem się fanem szczególnie OSX i póki co zdania nie zmieniam, że to najwygodniejszy system do pracy na jakim było mi dane pracować. Ale... od 3 miesięcy mam ipada i od dwóch tygodni iphone. O ile na tablecie iOS mi bardzo pasuje, tak w roli telefonu zdecydowanie android na moje potrzeby jest bezkonkurencyjny. Czar iOS prysł zaraz po zainstalowaniu yanosika i przekonaniu się, że nie będę miał pływającej ikony czy uruchamiania apki po połączeniu z zestawem BT. Ogólnie multitasking lepiej też wyszedł googlowi, podobnie jak rozwiązanie notyfikacji (choć w ios wydaje się być bardziej spójne). Może to kwestia przyzwyczajenia, a może po prostu wygórowanych wymagań... ale na ten moment nie wyobrażam sobie iphone jako jedyny telefon
loockas napisał(a):przeszło 3kzł za Samsunga
Ile
Oni się już cenią jak jabłko
Jak topowe Samsungi kosztowały 1500 to były tego warte, przy 2kzł to już było lekkie przegięcie ale teraz to pojechali po bandzie... Z drugiej strony chyba jeszcze to nie koniec, bo jak patrzę na faktury za telefony to ludzie nie mają problemu z wydaniem 4kzł na telefon

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):ludzie nie mają problemu z wydaniem 4kzł na telefon
Dziś wysłałem totka, możlie że sam wydam
Aczkolwiek chyba żostane przy Huawei. Aktualnie ich design mi dość dobrze przypadł do gustu, mimo iż z P7 nie do końca jestem zadowolony.
..::Born To Rise Hell::..
loockas napisał(a):Edge z tego co pamiętam chyba ma jeszcze większą baterię i ten zakrzywiony ekran. Ogólnie w łapach robi świetne wrażenie i wstyd się przyznać (1 hejter samsunga w tej RP), ale sam chciałbym go mieć
No ma większą, ale pewnie żeby napędzić większy ekran
Myślałem też o Jabłku 6s, ale bateria w nim to jest jakieś nieporozumienie. Ojciec ładuje go dwa razy dziennie, a używa praktycznie do dzwonienia (fakt, że sporo). Gdybym go traktował po swojemu, to byłaby masakra.
Widzę, ze są chętni na Xiaomi wiec dorzucę swoje...
Rodzicom kupiłem Redmi 3 oraz Mi4 – oboje są zadowoleni, sam również bawię sie nimi czasem i to był wg. mnie bdb zakup. Jedna wada z która nie moge sobie poradzic: lokalizowanie ich na mapie googli jest ... bardzo wyrywkowe, niby wszystko włączone jak trzeba a prawie, że ich nie loguje na mapie. Jeśli chodzi o widoczność w słońcu, baterie i aparat – w stosunku do ceny – bdb!
Sam zastanawiałem się nad Mi5, ale w paru miejscach spotkałem sie z opiniami, ze nie są to bezpieczne telefony jeśli korzysta się z internetu trochę bardziej niż do zabawy. Nie zgłębiałem tej tematyki. Od dłuższego czasu obserwuje Lenovo ZUK 2 i 3 i bardzo mni sie podobaja, mają też pozytywne opinie. To chyba najlepszy kompromis co do wielkości urządzenia dla osób o ciut mniejszych dłoniach i nie lubiących jak im coś wadzi w kieszeni. Z telefonów na dwie karty, mam własnie m.innymi Ternee Thora – jak na telefon za 100$ to był dobry zakup. Dla osób, którym nie przeszkadza ciężki i duży telefon (bateria 6000mAh) mogę odsprzedać Oukitela K6000 Pro
Rodzicom kupiłem Redmi 3 oraz Mi4 – oboje są zadowoleni, sam również bawię sie nimi czasem i to był wg. mnie bdb zakup. Jedna wada z która nie moge sobie poradzic: lokalizowanie ich na mapie googli jest ... bardzo wyrywkowe, niby wszystko włączone jak trzeba a prawie, że ich nie loguje na mapie. Jeśli chodzi o widoczność w słońcu, baterie i aparat – w stosunku do ceny – bdb!
Sam zastanawiałem się nad Mi5, ale w paru miejscach spotkałem sie z opiniami, ze nie są to bezpieczne telefony jeśli korzysta się z internetu trochę bardziej niż do zabawy. Nie zgłębiałem tej tematyki. Od dłuższego czasu obserwuje Lenovo ZUK 2 i 3 i bardzo mni sie podobaja, mają też pozytywne opinie. To chyba najlepszy kompromis co do wielkości urządzenia dla osób o ciut mniejszych dłoniach i nie lubiących jak im coś wadzi w kieszeni. Z telefonów na dwie karty, mam własnie m.innymi Ternee Thora – jak na telefon za 100$ to był dobry zakup. Dla osób, którym nie przeszkadza ciężki i duży telefon (bateria 6000mAh) mogę odsprzedać Oukitela K6000 Pro
Ostatnio edytowano 6 lip 2016, 22:32 przez widmo82, łącznie edytowano 1 raz
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
widmo82 napisał(a): ze nie są to bezpieczne telefony jeśli korzysta się z internetu trochę bardziej niż do [tiiit].
Głupoty. Wgraj ROM Global i nie instaluj apek spoza sklepu Play i tyle.
Ja dziś wracam do Androida... Znalazł się nagle chętny na moją Lumię i zdecydowałem się na P8 Lite – chyba nic lepszego nie da się kupić poniżej 800 zł z dual sim. Może Xiaomi, ale nie chcę się bawić z telefonem – ma być gotowy prosto z pudełka.
P8 lite użytkuję i jestem zadowolony