Telefony komórkowe
w sumie nie głupia propozycja.
Czemu Honor nie m oficjalnie logo Huawei ? Czy nie lepiej jednak zamiast H7 zastanowić się nad P8 ?
Czemu Honor nie m oficjalnie logo Huawei ? Czy nie lepiej jednak zamiast H7 zastanowić się nad P8 ?
..::Born To Rise Hell::..
Xenocyd napisał(a):Bo honor to inny brand Huawei – alfa też nie ma znaczka fiata
Właśnie wygooglałem. Byłem pewien ze to model teelfonu Huawei
Muszę w łapy go wziąć i wtedy ocenie. Ogólnie jakoś wykonanaia telefonów Huawei jest konkret.
..::Born To Rise Hell::..
Pod względem jakości wykonania Honora 7 na pewno się nie zawiedziesz, znacznie solidniejszy niż lajty oraz sam p8. W rękach zdaje się być jak pancernik, minus za wystający aparat. Jak pokazał się honor 7 krótko po premierze p8 to nabywcy tego drugiego mieli słuszne i duże pretensje do Huaweia, bo ten nie dość że lepszy to jeszcze był na starcie już tańszy. H7 robi też bardzo dobre zdjęcia, zarówno w dobrych warunkach świetlnych, jak i gorszych.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Zamówiłem Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Wersja 2GB/16GB ze Snapdragonem 650. Teraz tylko czekać, aż przyjdzie.
Według opinii sprzedawca dołącza malware w sofcie co jest minusem jednak mnie to nie martwi bo od razu wpadnie Cyanogenmod 13.

- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Szkoda, szkoda że 2/16
Powiem Ci, że 3/32GB mi się sprawował wyśmienicie. Na bardzo duży plus bateria, SoT 9h i 26h działania przy wysokiej wydajności Snapdragona. Rozczarował bardzo aparat, w słabszych warunkach światła na obrazkach była spora kaszka.
Nie został ze mną tylko z racji nieprzystosowania się mojej do gabarytów i dlatego zmieniłem na poręczniejsze mi5, 5,2" to max co jestem w stanie utrzymać.
Wgrasz miui global i już nie masz malware – ale z CM też może być fajnie, tylko to taka profanacja jak instalacja Windows na Macbooku
Nie został ze mną tylko z racji nieprzystosowania się mojej do gabarytów i dlatego zmieniłem na poręczniejsze mi5, 5,2" to max co jestem w stanie utrzymać.
Wgrasz miui global i już nie masz malware – ale z CM też może być fajnie, tylko to taka profanacja jak instalacja Windows na Macbooku
W sumie wątpię by 2GB za bardzo mnie ograniczało. Aparatu używam okazjonalnie więc też mi to w sumie lotto. A za MIUI nie przepadam za bardzo. Może spróbuję właśnie Globala, ale jednak lubię stockowego Androida bo moim zdaniem Google wie najlepiej (no i niektóre dodatki CM też są mile widziane). Najważniejsze, że jest Qualcomm, a nie jakiś Mediatek. 
2GB nie ogranicza, ale w przypadku MIUI, dość pamięciożernej nakładki to byłoby mało. Dla czystego Androida będzie tak "wystarczająco" W razie rezygnacji z MIUI polecam Ci ressurection remix – dużo przydatnych ficzerów.
Zgłosiłeś już prośbę o odblokowanie bootloadera?
Ja wcześniej czytałem jak to ciężko o nią, że się czeka na decyzję od 10 dni, potem 10 dni może potrwać wpisanie pozytywnej decyzji do ich systemu,itp. Mi sms przyszedł po 2 dniach i po kolejnych 15 minutach miałem już odblokowany 
Zgłosiłeś już prośbę o odblokowanie bootloadera?
Jeśli jest wgrany malware to pewnie bootloader jest już odblokowany. Jest też poradnik jak wgrać modyfikowany bootloader by się z tymi od Xiaomi nie męczyć. Pewnie pójdę w tym kierunku. 
Poradnik: http://en.miui.com/thread-253680-1-1.html
Dzisiaj przeszedlem cala procedure odblokowania bootloader'a po instalacje miui polska na redmi note 3 pro (3gb ram). Generalnie mialem troche pod gore bo rom, ktory dostalem z telefonem okazal sie byc z gwalconym miuipolska. Najpierw musialem wgrac przez edl'a chinskiego roma w wersji dev, potem odblokowac bootloader, twrp i ostatecznie miui polska. Generalnie wszystko sie udalo ale chwile to zajelo. Na pierwszy rzut oka MIUI 8 dziala bardziej plynnie, jezeli chodzi o doswiadczenie uzytkownika (nie zeby poprzednio sie cial). Pobawie sie kilka dni i zobacze jak to bedize dzialac, jednak mysle, ze bede zadowolony. Jakby ktos nie chcial czekac na oficjalne zezwolenie na odblokowanie bootloader to z tego co widzialem na xda sa jakies procedury odblokowania bl obchodzace zgody od xiaomi.
Ile czekałeś na pozwolenie od MIUI?
Jakoś parę dni ale na pewno dużo mniej niż 10. Nie pamiętam dokładnie ale włączając weekend myślę, że nie więcej jak 4.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Sprzedawcy, którzy taniej sprzedają dodają malware do softu tak by sobie dobić trochę do ceny.
A na poważnie to żadna zabawa bo do wszystkiego są poradniki. Wgranie czystego softu, wysłanie prośby o pozwolenie na odblokowanie, a potem wgranie czystego polskiego softu. Maks 1-1,5 godziny roboty. No i satysfakcja, że się coś zrobiło samemu. 
Np. co chwilę wyświetla reklamy i tym podobne. Nie wiem czy da się bezpiecznie kupić, niestety. Jeśli wolisz się nie bawić to lepiej wybrać coś innego.
Jak coś to tu masz poradnik: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/
Jak coś to tu masz poradnik: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/
Coraz bardziej mnie wkurza zastój w Windowsie, pogorszenie działania aplikacji (np. mapy), usuwanie aplikacji, z miesiąca na miesiąc coraz mniejszy udział w rynku i przez to brak rozwoju aplikacji zewnętrznych dostawców. Win jest genialny w swoich założeniach i prostocie i nie wiem jak udalo im się to wszystko schrzanić. Nawet Win10 nie dali rady wydać, chociaż był obiecany na mój telefon 8 miesięcy temu.
Wracam na androida, nie ma wyjścia
Wracam na androida, nie ma wyjścia
nemi napisał(a):Win jest genialny w swoich założeniach i prostocie i nie wiem jak udalo im się to wszystko schrzanić.
Za późno się obudzili. Podzielam Twoje zdanie, że to bardzo udany system (w sensie jego koncepcja). Niestety ich brak otwartości dla programistów spowodował, że nikt nie chce pisać aplikacji. A te co są wyraźnie widać, że są zrobione na siłę (porównując ich androidowe i iosowe odpowiedniki). Wg tego co piszą w sieci, to WP tonie i to coraz bardziej. Strzelam, że do 2-3 lat znikną z rynku.
Co do Xiaomi, to wg mnie warto się pobawić. Robią bardzo fajne urządzenia w dobrej kasie. Jak tylko zajadę służbowego Zenfona, to następnym telefonem będzie Xiaomi.
Wydawało mi się, że MS niedawno puścił info, że porzuca "mobile"...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.