Mazda6 2.0 Pb, 2008, (otomoto: 6004180401), 35.900 zł, Poznań.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Mr_Bartek » 20 cze 2016, 01:13

Profil jest poprawny, słabo wróżysz po prostu. ;)

Wracając do tematu, kiedy otomoto naprawi błąd?

PS. Twoje wypowiedzi łamią punkt 1.2 regulaminu forum.
Koordynator Forum
Koordynator Witryny

Od: 7 kwi 2014, 13:44
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07

PostTen post został usunięty przez Danmazda 20 cze 2016, 16:04.
Powód: Cytowanie poprzedniej wypowiedzi w całości

Postprzez Marianek » 20 cze 2016, 07:09

Remcar ciśnienie Tobie skoczyło na maksa, antyreklamę sam sobie zrobiłeś :) Danych moich nie uzyskasz, zdobywaj. Jak będzie potrzeba w kraju się zjawie nie widzę problemu. Na zaczepki dalej nie odpowiem bo nie zniżę się do twojego poziomu. Już kiedyś tobie mówiłem dowiedz się co to są dane osobowe i kiedy i jak są chronione, jak się ma do tego DSR (oraz co to jest) i wydruki. Akurat to co powiedziałeś o DSR to bzdura a wiem to od kolegi ze zmywaka <diabełek> . Ja ze swojej strony kończę temat.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez talk_about85 » 20 cze 2016, 19:09

Mam dwa pytania. Dlaczego czesc wypowiedzi dyskutantow jest od razu usuwana? Jesli wiadomo ze wypowiedz jest lamiaca regulamin to mozna to zrobic dajmy na to po 24h a tak dla osoby sledzacej watek pozostaje domyslanie sie o co chodzilo. Dla mnie burzy to wszystko.
Druga sprawa Remcar Poznań przeciez wiesz doskonale jak prowadzisz interesy zostales przylapany na kilku nieczystych zagraniach. Zamiast elegancko sie przyznac skinac glowa to mam wrazenie ze internet dlugo o Tobie nie zapomni przez to ze tak brniesz w zaparte.
Przyjezdza do Ciebie gosc X albo Y i skad Ty bedziesz wiedzial ze to nie Marianek :D. Pisanie ze dana osoba nigdy nie zobaczy Twoich samochodow jest jak twierdzenie... niech kazdy sobie dokonczy sam.
Forumowicz

Od: 31 gru 2010, 23:59
Auto: Mazda3 BK HB 1.6 MZ-CD 2007

Postprzez Remcar Poznań » 20 cze 2016, 23:59

No proszę. Brawo. Wszystko sie wyjaśniło. Moje posty usunięte a to co ma zostać zostaje.
Forum publiczne, a wypowiadają sie tylko ci którzy mogą <spoko>
Żenada i przedszkole.
Wystarczyło przenieść wątek do off topic.
Masakra , jaka manipulacja. Tacy młodzi ludzie a tak oszukują.
Na szczęście bohater Marianek przeczytał to co miał przeczytać.
I powiem ci ostatnie zdanie emigrancie. Twoja komitywa z moderatorami i usuwanie
moich postów nie wiele ci pomogą w obronie przed tym ile razy złamałeś prawo
o ochronie danych osobowych. Wszystkie twoje wydruki z DSR, jakie tu zamieściłeś,
podziękowania dla ciebie od kolegów sa kopiowane od miesięcy.
Nie podasz personaliów bo trzęsiesz gaciami i wcale ci sie nie dziwie.

Dopisano 21 cze 2016, 00:32:

Panie talk średnio moge zrozumieć Twoja wypowiedz.
"Przyłapany" póki co to został Marianek na łamaniu prawa.
Ja na każdy fałszywy zarzut pod moim adresem mam wyjaśnienie.
Marianek natomiast ma podać tylko dane personalne czego nie chce zrobić.
Madra głowo z Belgii przeciez piszesz ze doskonale znasz prawo i niczego sie nie
boisz , ja mam na ten temat odmienne zdanie, a dzisiaj juz pewność 100 procentowa.
Dlaczego nie chcesz zeby koledzy z forum sie dowiedzieli kto lepiej interpretuje polskie
prawo, kto ma racje? Przeciez macie tutaj rzekomym "oszustom" poświęcony
bardzo obszerny dział "mazdoszroty" czy "niepolecani sprzedawcy"
to dlaczego innego oszusta, który dobitnie i perfidnie łamie prawo
Marianka ma cos ominąć..
Forumowicz

Od: 28 kwi 2015, 21:56

Postprzez ZdzichuZ » 21 cze 2016, 05:28

Zaraz, zaraz, wydruki z DSR jako łamanie ustawy o ochronie danych osobowych? Dobrze rozumiem? Jakie tam są dane osobowe? Nr VIN? Przebieg, kolor, rodzaj nadwozia? Co, weźmie ktoś kredyt na nr VIN auta, a później komornik powie naszej Maździe, BMW czy innemu cudowi techniki "Pani JMZGH... 2.0i, wzywamy do ostatecznego uregulowania zadłużenia?. Wiemy, kiedy i jakim olejem zalewano Pani silnik!"... To jest jakaś paranoja, żeby gość, co do którego działalności w zakresie handlu samochodami używanymi są spore wątpliwości, zamiast próbować je wyjaśniać, rejestruje się na forum i jeszcze podchodzi do tematu z postawą bojową...
ZdzichuZ

Postprzez stachan » 21 cze 2016, 18:24

Pragnę jedynie przypomnieć, że jest to wątek o zakupie konkretnej Mazdy6 :|

Uprzejmie proszę o wyjaśnianie wątpliwości poprzez PW lub wątek dedykowany konkretnemu problemowi.
Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE

Postprzez Bigbluee » 21 cze 2016, 21:16

stachan, wyślij mi do Poznania maść na ból pupy z logiem Mazdaspeed, ja mu na spacerku do lasu, na Batorego zostawię na masce samochodu z dedykacją z forum :)

Boże widzisz a nie grzmisz. 60GH. Człowieku, jakby ktoś w takim czasie sprzedał 60GH przy zysku jakies 5k na jednym to dzisiaj juz dawno wyprowadziłby się z publicznego ronda na Batorego, może nawet udałoby Ci się wynająć 5 miejsc koło ronda na parkingu TESCO koło CCC. Motto sklepu idealne dla Twoich aut. Cena Czyni Cuda. Prowadź swoją działalność a klientom pozwól prześwietlac swoje samochody bez agresji. Niejaki Irmshcomega z całą swoją familią robi dokładnie to co Ty. Pełne wodolejstwo i naciąganie klientów.
Jeśli sprzedajesz samochód i nie wiesz jaki ma/powinien mieć silnik albo nie informujesz że przednia szyba została wymieniona, to jesteś naciągacz i krętacz. Koniec Kropka. Handlarz sprzedając samochód MA OBOWIĄZEK znać stan samochodu i "zapoznałem się ze stanem technicznym" na umowie,m nie ma znaczenia w sądzie w przypadku poważnych wad, ukrytych przez handlarza. To handlarz ponosi odpowiedzialność, więc jak w Twpich samochodach ludzie znajdują wielbłądy bez większego trzepania auta, to powinieneś zamknąć jadaczkę, podkulić ogon i albo przeprosić albo skasować konto.
Forumowicz

Od: 23 lut 2016, 13:50
Auto: Volvo S80 2.0 PB+LPG

Postprzez Marianek » 23 cze 2016, 15:09

Remcar Poznań napisał(a):Wszystkie twoje wydruki z DSR, jakie tu zamieściłeś,
podziękowania dla ciebie od kolegów sa kopiowane od miesięcy.

Nie trzeba kopiować, wystarczy skorzystać z Google cache.
Dla wyjaśnienia innym, bo Remcarowi nie da się, ma swoją teorie.
Są dwa rodzaje wydruków DSR. Jeden zawiera dane osobowe drugi nie. Ten zawierający dane osobowe nie może być udostępniany nikomu po za właścicielem samochodu( dane muszą się pokrywać z tymi w systemie). Drugi nie zawierający danych owszem, może, gdyż jest zwykłą książką papierową zapisaną na serwerach Mazdy.
Zostało to stworzone żeby zapobiegać oszustwom z wpisami do książek a zarazem premiować właścicieli serwisujących swoje auta w ASO większa wartością samochodu jak i łatwiejszym odsprzedaniem na rynku wtórnym samochodu. Oszczędności na tonach papieru, tuszu do pieczątek, długopisach itd. System jest dopracowany idealnie.
Pan Remcar powołuje się na ochronę danych osobowych, zapewne takie odpowiedzi usłyszał od nie jednego ASO. Spowodowane jest to zapewne tym że nie każdy pracownik wydrukuje wydruk bez danych osobowych, są różne rodzaje i poziomy dostępu do systemu Mazdy w zależności od wykonywanych funkcji/pracy. Kolejne to że znając życie raz taki dany wydruk zasypie ich tysiącami zapytań blokując normalną prace. DSR bez danych osobowych można uzyskać w całej Europie, od Ukrainy do Portugalii i Islandii, czasem wystarczy mail/telefon a czasem zwykła wizyta. Niektóre ASO również świadczą taką usługę odpłatnie.

DSR jest bardzo uciążliwy dla handlarzy, chcieli by go zlikwidować sprowadzić do podziemia dla nielicznych o czym nie jeden się przekonał. Dzięki temu wpadło mnóstwo aut z przekręconymi licznikami, a Mazda jest najrzadziej przekręcana marką.
Korzyści są znaczne, wartość auta, uczciwi handlarze (są tacy w Polsce, nawet z placami/komisami) mają szanse na normalną konkurencje przy świadomym kliencie. Póki co nikt nie stworzył lepszego i czytelniejszego systemu. VAG ma coś podobnego ale z jego prowadzeniem rożnie bywa i pokrywa się w 65% aut marki.
Off w tym temacie z mojej strony już całkowity. Lece zmywać bo gary mi się odłożyły, a jeszcze kible muszę ogarnąć :(
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez widmo82 » 24 lip 2016, 21:24

http://www.giodo.gov.pl/593/id_art/386/j/pl
Rozdział 1
Przepisy ogólne
Art. 6.
1. W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej
lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.
2. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub
pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka
specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne,
kulturowe lub społeczne.

3. Informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to
nadmiernych kosztów, czasu lub działań.

Tak więc jeśli powiemy, że rudy, garbaty bez zęba co ma komis przy rondzie w Poznaniu to oszust i kłamca to sąd może orzec, że są to dane umożliwiające zidentyfikować pana XY bez nadmiernych kosztów, czasu lub działań, ponieważ wystarczy wpisać te dane w google i wujek nam podpowie już na pierwszej stronie o kogo chodzi.

– Podpisuję się pod pomysłem z maścią :)

Wątek o ocenianiu auta więc uwzględniając powyższe jak i uprzednie opinie o sprzedawcy, z racji wysokiego ryzyka, odradzam.
Załączniki
masc.jpg
Moderator "3BK" -Paweł
Moderator

Od: 26 paź 2008, 10:23
Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008