Wiesz Roxegenium, aż tak z tym rodzynkiem to bym nie przesadzał. Bo:
11.5k zakup
2.5k rozrząd, ale to wiedziałem, że jest do zrobienia
100 + robocizna Uszczelniacze zaworowe, bo to przy okazji rozrzadu
1.2 – 1.4k – opony letnie, bo ich nie mam
400 – felgi 16" dla posiadanych opon zimowych
110 – końcówki drążków kierowniczych
130 – zbieżność
250 – tuleje tył, z robocizną, zakładając, że tylko dwie do wymiany. A raczej nie, bo jak robić to wsio i cena rośnie do 1k.
100 – sprawdzenie i nabicie klimy
100 – wymiana panelu od klimy
Wyciecie i wklejenie przedniej szyby bo ktoś to po partacku zrobił. Ponieważ szybę wymieniałem przez własną głupotę to nie wiem po ile sama robocizna by była. Za całośc dałem 500 (po znajomości, SanGeberit czy co tam wsadzali w Saabie jako oryginał).
I już masz 16,1k do 17k
A jeszcze wypada doliczyć polerkę reflektorów (bo są słabe) i jeśli już robimy laleczkę to renowację skóry (około 400zł), malowanie felg (sam robię, wiec tylko materiały, a że podkład kupiony wcześniej to nie liczę – 150zł komplet letnich plus jakieś 250 zimowe, bo podkładu na nie już nie mam). Do tego ogarnięcie wydechui w sumie to byś mógł śmiało doliczyć koszt zimówek, bo te na których go kupiłem, to był śmietnik. No i... ja nie mam areo

tylko zwykłego linera, z przeszczepionym silnikiem i mapą na 270 kucy. O ile tam tyle faktycznie jest, bo go nie hamowałem póki co. Dodatkowo... rano kopci, wiec jeśli uszczelniacze nie pomogą to... witaj turbino

Aha, przed zimą fajnie by było zrobić wrażliwe miejsce Saaba, czyli nadkola tylne. I siłowniki klapy bagażnika

Pomalować oba zderzaki.
Jakby nie liczyć tak te okolice 20k wychodzą, nawet za rodzynka. Za w sumie stare już auto.
Z drugiej strony: heble ogarnięte, nowe amory, turbo po regeneracji, fotele przeszczepione (na skórę+elektryka), swap z 2.0 na 2.3, dól silnika zacny, lpg jest roczne i chodzi odpowiednio, skrzynia z TiDa, nie był bity, Tech pokazuje zero błędów, OpenSID, sam SiD bez trafionej taśmy (czego o panelu klimy powiedzieć nie mogłem) – żeby z tymi rzeczami zrobionymi zmieścić się z zakupem w 11.5k to trzeba dość mało za auto zapłacić...