Mazda6 GG LF 2.0 141KM+ ★ ATH Hinsberger ★
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Biceps wypracowany, auto się świeci.
Głębia jak na ciemnym kolorze. 

- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Em_dzej spróbuj u siebie black hole jak masz jeszcze sporo pipcajgu. Najpierw BH potem zabezpieczyć to pipcajgiem i będziesz miał lustro.
Rafał super robota i lakierek. Zazdraszam, bo swojej znowu nie miałem czasu wypicowac
Rafał super robota i lakierek. Zazdraszam, bo swojej znowu nie miałem czasu wypicowac
-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
świeci się prawie jak moja
ale że Cię na zlocie nie było to nie wybaczę
a powiedz mi jak go nakładasz? Bo ja kupiłem ten śmieszny wyprofilowany aplikator, ale zawsze przy nanoszeniu strasznie mi się brudzi i ręce przy okazji też
w ogóle chyba szybko mi schodzi z opon 

xRafalx napisał(a):został nałożony dressing od SG Back to Black
a powiedz mi jak go nakładasz? Bo ja kupiłem ten śmieszny wyprofilowany aplikator, ale zawsze przy nanoszeniu strasznie mi się brudzi i ręce przy okazji też

Lepiej niż Twoja
Nie było mnie, bo daleko niestety a po drugie jakoś pora mi nie spasiła... Ja nakładam zwykłym padem jak do wosku, tylko jest wyższy. Ten dressing nie siedzi jakoś długo na oponach, ale jest wydajny. Następnym razem na pewno kupię coś innego! 

-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
xRafalx napisał(a):Ten dressing nie siedzi jakoś długo na oponach, ale jest wydajny. Następnym razem na pewno kupię coś innego!
Potwierdzam. Jakbym nie przygotował opon pod jego nałożenie to jedna przejażdżka po deszczu i znika.
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Po współpracy Mr_Bartek udało nam się zmodzić coś takiego
Czarna konsola środkowa. Efekt na zdjęciach 

Ostatnio edytowano 6 cze 2016, 00:07 przez xRafalx, łącznie edytowano 1 raz
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Wyszło genialnie. Tak przedliftowa konsola powinna wychodzić w oryginale. 
Ładnie
Tych wszystkich światełek szóstkowych niebieskich, czerwonych itd nie lubię...no ale cóż
No a co do wkładu pracy w woskowanie to na zdjęciach efekt dużo lepszy niż na niejednej zielonej więc na żywo musi być naprawdę bardzo dobrze
Jedyne co bym jeszcze zmieniła to zniwelowanie dość sporej różnicy między przyciemnieniem tylnych szyb a kolorem przednich no ale to kwestia gustu , wiadomo
Na Ryki się wybierasz rozumiem?

-
Aśka
- Od: 15 wrz 2011, 11:04
- Auto: Grey Fūjin
Koci@k napisał(a):wkładu pracy w woskowanie to na zdjęciach efekt dużo lepszy niż na niejednej zielonej
oho, znawca woskowania się wypowiedział

Rafał, jakim cudem?
Bardzo dobrze to wygląda 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
rafalmazda6 napisał(a):oho, znawca woskowania się wypowiedział![]()
Rafałku, nie tylko Twoja jest zielona. Przecież Koci@k posiada zieloną Mazdę X9 to ma bazę do porównania.
Konsola tak jak mówiłem wcześniej wyszła bombowo. Trochę twórczości, myślenia poza schematami i oto mamy taki efekt. Najbardziej mi się podoba to, że klawisze podświetlają się w nocy jak w oryginale. Gdybym nie wiedział jak to zostało zrobione to bym pomyślał, że jest to jakaś konsola przejściowa między przedliftem, a poliftem wykradziona w fazie prototypowej z fabryki Mazdy.

Mr_Bartek napisał(a):przecież nie tylko Twoja jest zielona
Koci@k napisał(a):niejednej zielonej
dobra, nie chce mi się nawet dalej komentować, EOT
zdradzicie w końcu how it's made?
Koci@k napisał(a):ŁadnieTych wszystkich światełek szóstkowych niebieskich, czerwonych itd nie lubię...no ale cóż
No a co do wkładu pracy w woskowanie to na zdjęciach efekt dużo lepszy niż na niejednej zielonej więc na żywo musi być naprawdę bardzo dobrze
Jedyne co bym jeszcze zmieniła to zniwelowanie dość sporej różnicy między przyciemnieniem tylnych szyb a kolorem przednich no ale to kwestia gustu , wiadomo
Na Ryki się wybierasz rozumiem?
Wybieram się na Ryki, szyby zostają jak są
malowanedejneks napisał(a):ciekawy efektoklejałeś czy malowałeś?
rafalmazda6 napisał(a):Koci@k napisał(a):wkładu pracy w woskowanie to na zdjęciach efekt dużo lepszy niż na niejednej zielonej
oho, znawca woskowania się wypowiedział![]()
![]()
Rafał, jakim cudem?niektórzy próbują plastidipem i wycinają napisy, ale tu wygląda na coś innego
Naklejane naklejki i malowane lakierem
dzięki!em_dzej napisał(a):AloHa
No Panie piękna robota , a i blue podświetlanie siadło niczego sobie

dzięki!Danmazda napisał(a):Bardzo dobrze to wygląda
Felgi są w połysku i to ładnym połyskuKoci@k napisał(a):Rafał a nie myślałeś żeby felg kolor ożywić żeby w połysku były? Do reszty auta by chyba trochę bardziej pasowało?

Dopisano 23 kwi 2016, 23:26:
No to krótki opis jak to jest zrobione:
Konsola rozebrana na części pierwsze, przyciski FM,AM itp oraz 123456 oraz główne okrągłe zostały starte papierem 400 do gołego plastiku. Następnie do drukarni oddałem do zaprojektowania i druk naklejek na wzór radia. Nakleiłem je i malowałem czarnym półmatem. Na samym końcu po zaschnięciu farby naklejki oderwałem igłą
I taki efekt mamy

Ostatnio edytowano 24 kwi 2016, 00:29 przez xRafalx, łącznie edytowano 1 raz
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Jakby dac to w polysk to wyszlo by jeszcze lepiej
Fajnie Rafal ze kombinujesz w dobra strone. Zaluj ze nie przemalowales samochodu na inny kolor, w czarnym byl by prze kot z takim podejsciem do bryki:D
Myślałem o połysku, ale jak dla mnie ten odcień jest najlepszyDominator napisał(a):Jakby dac to w polysk to wyszlo by jeszcze lepiejFajnie Rafal ze kombinujesz w dobra strone. Zaluj ze nie przemalowales samochodu na inny kolor, w czarnym byl by prze kot z takim podejsciem do bryki:D
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08